Proximo Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 lol? nie ma posta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 a osochodzi :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gopiter Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Bardzo wszystkich przepraszam ale wczoraj jak pisalem tego posta cos sie sfaczylo z siecia i wywalilo mi blad przy wysylaniu posta.Probowalem ze 3 razy i ciagle to samo (sic!).Oto tresc posta: A wiec skladam swoje pierwsze WC (Extreme System + blok na GPU z bloki.pl) i chcialem sie poradzic odnosnie polozenia chlodnicy.Zaplanowalem ze caly zestaw upchne w obudowie (Chieftek wiec nie powinno byc problemu) a chlodnica (Black Ice Pro) powinna mi sie zmiescic z tylu budy w miejscu gdzie standardowo montowane sa 2 wentyle 80mm.I teraz pytanie czy moze ona byc ustawiona pionowo?Czy mam to jakis wplyw na wydajnosc ukladu?Czy lepiej zeby lezala poziomo np na spodzie budy (ale tam planowalem pojemnik z woda umiescic)?A jesli moze byc tak pionowo umieszczeona to kroccami do gory czy do dolu lepiej?Sorry za tak lamerskie pytania ale naprawde dopiero zaczynam swoja przygode z WC wiec prosze o wyrozumialosc :rolleyes: Z gory dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Moze byc pionowo, jak jest nawiew to bez roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gopiter Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 OK.Wielkie dzieki.Rozumiem ze polozenie kroccy (czy gora czy dol) tez nie ma znaczenia.A tak przy okazji krocce powinno sie skrecac na jakis silikon czy tak poprostu bez niczego?Nie beda cieknac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Ja skręciłem tylko opaską zaciskową i nie cieknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gopiter Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Ale chodzi mi o wkrecanie kroccy (easy on :) ) np. w tej chlodnicy, bo nie sa one wlutowane na stale tylko na wkrecane na gwincie.Wiec podejrzewam ze jak wrece te krocce tak poprostu bez niczego to moga cieknac... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 no to jak tak podejrzewasz to poprostu wkręć je na silikonie lub taśmie teflonowej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 chyba lepsza tasma teflonowa, bedzie czysciej zrobione i dobrze uszczelni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gopiter Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 A czy ta tasme teflonowa dostane w kazdym sklepie hydraulicznym?No i czy drogie to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 nie drogie kilka zlotych (2-3) w wiekszosci sklepow to maja ale raczej nie jest to zbyt wygodne w uzyciu strasznie latwo sie wywija trzeba uwazac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 i raczej nie kupuj w sklepach typu obi/castorama bo tam duzo drozej jest, lepiej kup u pana Kazia w hydrauliku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gopiter Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 OK.Dzieki wszystkim za pomoc.Po weekendzie przychodzi do mnie paczka z bloki.pl i bede wszystko skladal do kupy :D .Wiec pewnie jeszcze nie raz o cos zapytam... THX!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...