Skocz do zawartości
kain

Program do filmów homemade :D

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie niedawno kamerkę internetową Intel CS330. Może mi ktoś podać nazwę programu w którym można nagrywać za jej pomocą filmy? W Imaging owszem, widzę z niej obraz, mogę robić snapshoty, ale nie da się zapisać całej sekwencji video :-/ Dostałem do niej orginalny Intelowski program ale to jakiś shit i mi wywala windowsa. Znacie coś zastępczego? (najlepiej pod win2k) Ewentualnie może jednak da się zapisywać w Imaging chociażby do mpg?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą ja może opiszę problem od początku (nikomu się nie będzie tego chciało pisać znając mój talent pisarski i Waszą chęć do czytania długich postów :lol: ). Otóż kupiłem rzeczoną kamerkę na allegro. Dostałem ją z orginalną płytą z numerem seryjnym itp. Podłączyłem kamerkę, zainstalowałem stery, potem program z owej płyty. Wsio fajnie, odpalam ten program. Wyświetla się okienko do konfiguracji audio i video. Wykrywa mi ładnie kamerę, otwiera się małe okienko z obrazem z niej. Gdy już wszystko ustawi wchodzi program Intela. Włączam "Scene recorder" i niestety na tym koniec bajki. "Program wykonał niedozwoloną operację ble ble ble". Po ponownym włączeniu programu co prawda już się nie wywala, ale podaje, że urządzenie zajęte bądź brak urządzenia :-/ Przy próbie ponownej konfiguracji kamery już jest to samo. Raz mi sie udało włączyć to "Scene recorder" ale w sumie nie wiem jak bo robiłem to co zawsze i ten jeden raz się nie zawiesił. O co tu chodzi w ogóle???

Problem drugi. Pod win98 Imaging w podglądzie pokazuje jakieś różowe piksele jako obraz z kamery, dopiero transfer do pliku powoduje normalny obraz. W win2k nie ma tego problemu, jakość jest bardzo ładna, ale Imaging nie ma możliwości zapisywania sekwencji :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi