kain Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Kupiłem sobie niedawno kamerkę internetową Intel CS330. Może mi ktoś podać nazwę programu w którym można nagrywać za jej pomocą filmy? W Imaging owszem, widzę z niej obraz, mogę robić snapshoty, ale nie da się zapisać całej sekwencji video :-/ Dostałem do niej orginalny Intelowski program ale to jakiś shit i mi wywala windowsa. Znacie coś zastępczego? (najlepiej pod win2k) Ewentualnie może jednak da się zapisywać w Imaging chociażby do mpg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Adobe premiere moze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Zresztą ja może opiszę problem od początku (nikomu się nie będzie tego chciało pisać znając mój talent pisarski i Waszą chęć do czytania długich postów :lol: ). Otóż kupiłem rzeczoną kamerkę na allegro. Dostałem ją z orginalną płytą z numerem seryjnym itp. Podłączyłem kamerkę, zainstalowałem stery, potem program z owej płyty. Wsio fajnie, odpalam ten program. Wyświetla się okienko do konfiguracji audio i video. Wykrywa mi ładnie kamerę, otwiera się małe okienko z obrazem z niej. Gdy już wszystko ustawi wchodzi program Intela. Włączam "Scene recorder" i niestety na tym koniec bajki. "Program wykonał niedozwoloną operację ble ble ble". Po ponownym włączeniu programu co prawda już się nie wywala, ale podaje, że urządzenie zajęte bądź brak urządzenia :-/ Przy próbie ponownej konfiguracji kamery już jest to samo. Raz mi sie udało włączyć to "Scene recorder" ale w sumie nie wiem jak bo robiłem to co zawsze i ten jeden raz się nie zawiesił. O co tu chodzi w ogóle??? Problem drugi. Pod win98 Imaging w podglądzie pokazuje jakieś różowe piksele jako obraz z kamery, dopiero transfer do pliku powoduje normalny obraz. W win2k nie ma tego problemu, jakość jest bardzo ładna, ale Imaging nie ma możliwości zapisywania sekwencji :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 No i nikt mi nie pomoże? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 AFAIR w Virtual Dubie jest opcja Capture, ale nie wiem jak dziala, musisz sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 AFAIR w Virtual Dubie jest opcja Capture, ale nie wiem jak dziala, musisz sprawdzic Dzięki, zaraz ściągną i sprawdzę jak działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 W WinXP jest coś takiego jak MovieMaker i nim się całkiem nieźle nagrywa, bo sobie można manualnie kamerke ustaiwać, czego na przykład w programie od producenta mojej kamerki /creative/ zrobić się nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 acha, hypercam chyba tez ma mozliwosc kapturkowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Rowniez polecam VirtualDub'a. Pozatym oto przydatny program dla uzytkownikow kamerek visionGS Private Edition (PE) v1.2 http://www.visiongs.de/products.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...