extremeee Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Jaki wplyw na wydajnosc ma czestotliwosc agp i napiecie podawane na agp .. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 zwiekszenie napieca w rzadkich przypadkach wplywa na poprawe stabilnosci podkreconej karty. w wiekszosci mozna tylko modlic sie zeby nie spalic grafiki. nie wiem jak z czestotliwoscia... procz niestabilnosci ofcorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 przepustowosc agp teoretycznie zalezy od częstotliwosci.. w praktyce pare pkt w markach;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 czyli reasumujac nie ma to znacznego wplywu na wydajnosc systemu... tyle chcialem wiedziec :D:) dzieki za wypowiedzi :D:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 czyli reasumujac nie ma to znacznego wplywu na wydajnosc systemu... tyle chcialem wiedziec :D:) dzieki za wypowiedzi :D:) 1318318[/snapback] Przepraszam mowa tu o podnoszeniu AGP z 66MHz w gore czy o podnoszeniu taktowania chipsetu ?? bo jesli chodzi o 1 to faktycznie nie zauwazylem roznicy , ale korzysci plynace z 2giego sa oczywiste ... , jaka jest zaleznosc pomiedzy taktowaniem chipsetu a samego AGP ?? czy jedno sie jakos przelicza na drogie , wedlog mnie nie bo to tylko zwieksza sprzepustowosc szyny ktora i tak nie jest wykorzstywana w pelni przez moja karte , ale moge sie mylic ?? co do napiecia to karta po podniesieniu z 1.55V (standard) na 1.6 lub nawet 1.65 dala mi 20Mhz wiecej z siebie wyvisnac :) Co do obaw o temp to nie posiadam tak owcych , Atria na chpsecie , duze radiatory na pamieciach i na wszystko jeszcze wieje bezposrednio od dolu 120MM wentyl na 1500RMP :) POzdro , BTW dodanie wentyla mimo tego ze chipset jest chlodzony woda , pozwolilo mi podniesc CHipset o kolejne 20MHz prawdopodobnie cos sie grzelo bok a teraz juz nie :) , ale to moze cienki prztklad bo moja karta chyba do zbyt dobrych na podkrecanie nie nalezy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...