neok05 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) Witam wszystkich co probuja pomoc :P Moj konfig to : Procesor : AMD Athlon™ 64 3000+ Płyta głowna : Gigabyte K8NS nVidia nForce3 250 PAMIĘĆ : DDRAM TWINMOS 512 /400 2.5 BOX Przypominam ze to jest socket 754, chciałbym zmienic mhz ramów, w biosie mam tylko 100/133/166/200, probowalem easytune5 tez nie da rady, max to 200 :( chciałym ustawic 217 czy macie jakis inny program ? lub program co mi odblokuje to ? z góry dziekuje za pomoc pozdrawiam Edytowane 9 Marca 2005 przez neok05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Widze ze masz mobo od Gigabyte'a .... po wcisnięciu DEL dajesz CTRL + F1 i masz dodatkowe opcje biosu....no i bedziesz juz miec tą swoja zakladke :) A co do timingow to zmieniasz z Auto na manual i sam je sobie ustawiasz....tylko uważaj, nie przekręc bo system moze nie wstać ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neok05 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) dziekuje , pomoglo, teraz mam nowy problem, moze ktos pomoc ? ten nowy problem jest opisany na samej górze,bo edytowałem :P Edytowane 9 Marca 2005 przez neok05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neok05 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 sorka ze pisze post pod postem ale temat spada i nikt nie chce pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Eh to nie są MHz dla ramu a dzielniki dla ramu ! Ustaw dzielnik na 200 i HTT na 217 i włala masz 217MHz dla ramu, ino pamiętaj że MHz dla CPU też podskoczą, ale po co ja to piszę jak to było już omawiane X razy… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...