Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ten cooler i chłodzi on całkiem przyzwoicie. Na full load mam 45* (vcore 1.8) przy zwolnionych obrotach do 2500 ,ale za to dobrze wentylowaną bude :). Jak za taką cene (a nawet 2 x większą ) cichszego wentyla nie dostaniesz ,chyba że zalmana ... ale to już ze 4 takie Titanki :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wcale nie jest takie dziwne ja na D1200 mam teraz 45 stopni.

Co prawda przy zwolnionych obrotach wentylatora na 2200 obr/min

ale oprócz tego równiez dobrze wentylowaną bude.

Ale coolera i tak nie zmienię(mam oczywiscie Titana)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie odpaliłem speedfana i pokazał przy normalnej pracy winzgrozy 43, a po nartętnym męczeniu w q3 około 51. Wcześniej jechałem na starym biosie, około 1 miech o kupnie procka wgrałem nowy bios. a w cześniej nie używałem żadnego monitora, więc nie wiem jak było z temperaturą wcześniej (proc nie jest kręcony po sie krzaczy xp o napięcie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam mam w windzie 52-53 a przy full load 57-58, na Titanie  :? 

Wiec nie jarze czemu macie tak mało :idea:  :idea:  :idea:

no temperaturek rewelacyjnych sie na tym coolerze nie osiagnie :/ dlatego doszedlem do wniosku, ze wc to jedyne sluszne rozwiazanie, szczegolnie biorac pod uwage halas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam mam w windzie 52-53 a przy full load 57-58, na Titanie  :?  

Wiec nie jarze czemu macie tak mało :idea:  :idea:  :idea:

Moja propozycja, to taka żebyś zrobił mały przeciąg w obudowie bo jak tem wentyl mieli w kółko to samo gorące powietrze to nie ma się co dziwić że tak się grzeje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Titana D5TB(4) i jestem bardzo zadowolony. Tani, wypolerowany, wydajny i cichy. Ładnie się na nim kręci procki (przynajmniej te starsze) - ja swojego K6-2 400 wykręciłem na 550 :D

To chyba jeden z lepszych wentyli, bo już te o dużo lepszej wydajności są dużo dużo droższe i głośniejsze. Jak dla mnie powyżej Titana to już lepiej robić WC i się nie bawić w jakieś Volcano 7+ za 150 zeta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też mam, ale co do jego wypolerowania to bym sie kłucił... ja swojego polerowałem sam a był d5tb(4)... wogule pomodowany skurczybyk jest - oryginalna zapinka sie zdupiła, to wziąłem od cooler mastera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też mam, ale co do jego wypolerowania to bym sie kłucił... ja swojego polerowałem sam a był d5tb(4)

Nie jest to może lustro, ale za 30zł (u mnie w 3mieście zdzierają za niego 55zł! swojego qpiłem na Allegro razem z przesyłką 40zł :D). Ja swojego też zamierzam polerować, ale jak zobaczyłem innego coolerka (dostałem razem z TB700) to przeżyłem szok - w porównaniu z nim Titan to jest kryształowe lustro! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie, jak można zwiększyć napięcie dla wentylatorka? Moj titan chodzi na 3000rpm, a chętnie bym to zmienił, nawet za cenę ciszy, bo mnie to różnicy nie robi.

No, zwiekszyc to sie tak latwo nie da, czytalem gdzies (chyba na dzikie.net) jak puscic wentylator na 17 v ale to napewno nie podlaczajac przez 3-pinowe gniazdo na plycie, Jest tez spora szansa ze po zwiekszeniu woltazu na wiatraku puscisz go..... ale z dymem. Jedyna rada to isc do jakiegos sklepu elektronicznego, kupisz jakis szybki wiatrak 80x80 i zamontujesz na radiator od titana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...