nineinch Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 czesc sprawa ma sie tak ja mam wewnetrzny IP (siec) i kumpel jest w innej siec (tez wew IP) chodzi o to ze jak robie wyslij plik do kogos kto ma swoje IP to idzie ladnie lub jak do kogos w swojej sieci a jak chce do kumpla to wyswiatla komunikat zee nie mozliwe bo obie strony znajduja sie za firewalem i teraz moje pytanie czy idzie to jakos odblokowac - wiem ze moze to byc kwestia przyblokowanych portow na AP czy serwerze ala wtedy nasuwa sie pytanie - Jakie to porty ? jezeli ktos mial juz taki problem albo poprostu wie co za porty to wykorzystuja to prosze o pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 ani be ani me ;) jest to sprawa taka że nie masz zewn IP on także ty też zapewne jesteś w sieci osiedlowej ( stoisz za serwerem ) musiałbys pogadać z adminem żeby przekierowął ci porty, może ci przekierowac na których chce a ty potem ustawisz taki w ustaiweeniach forwardowania. standardowego do gg nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 standardowy port GG to 1550, ale w ustawieniach możesz go zmienić na dowolny inny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Ja do przesyłana plikow uzywam SKYPE 1 - ładnie obchodzi NAT 2- transmisja jest szyfrowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Ale o port i tak warto powalczyć. Szczególnie jeśli używasz p2p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...