DonPedro_ Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Ostatnio jestem po walce z przeróznymi 512/400 pod mojego gigabyte IPE1000-G (Intel 865PE). Chodzi o dobranie w miarę dobry, albo dobrych i tanich pamięci do duala (2x512), problem w tym że mam mocno zakreconego celka-d który idzie bez błedów na wysokiej magistrali wychodzi ok 428Mhz (3638MHZ proc :]). Walczyłem juz ze wszystkim Elixiry ktore nadaja się raczej do orania mocno zmarzniętej gleby niz do pracy nawet na 400mhz (błedy w super pi lub prawie natychmiast błedy w prime), były goodramy, niewiele lepsze, były twinosy najlepsze z tej trojki lecz jeszcze nie to i drogie, weszły mikrony i porażka... ogolnie nie mogę dobrać 512MB modułów do duala (z 256 nie ma problemu), ostatnio w necie czytałem o kostkach MOSEL pirewsze słysze taką nazwe, czytałem tez że robią je dla Veritech (to akurat mi sie obiło o uszy) i wszyscy pieja ze naprawde dobre przy OC. Czy ktoś słyszał o takich pamięciach MOSEL lub Veritech wykrywanych jako MOSEL ramtec (albo k nie wiem), czy opłaca sie takie coś kupowac? I czy ktoś to ma wogole i moze się wypowiedziec bo jedynym miejscem jak na razie, ktore znalazlem jest allegro i jakiś kient ktory to sprzedaje? dzięki za odpowiedz i pomoc, tylko proszę nie dawajcie mi żadnych linkow do postów w forum, lub rad w stylu www.google.pl, liczy sie jasna opinia użytkownikow tego sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Mosel Vitelic kości tego producenta stosowane są m.in. w korsarzach, geilach i ocz, więc są dosyć dobre sam miałem i szły na 270 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 hmm gdzie mogę dorwać takie mosele i za ile ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 poszukaj tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Witam. Mialem kingstony na kosciach mosel i moge powiedziec, ze lepiej sie sprawowaly niz te ktore teraz posiadam na kosciach kingston. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 uu widze że na witalicach t same droogie kostki robią :( nie ma jakiegoś potwierdzonego oema ?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Maiłem pamięci Kingstona na kostkach Moselela (2x256 w dualu) i smigały na FSB 219 z timingami 2,5-3-3-6 (FSB 200 2-3-3-6). Jakis czas temu dokupiłem identyczna pamięć Kingstona (identyczne kostki z tymi samymi seriami) i owszem dual nadal działał ale timingi spadły do 2,5-3-3-8 i okazało sie ze ta 512-tka jest sporo słabsza od 256 wiec zamieniłem całość na Kingmaxy Hardcore PC4000 (Hynix D5) i bez problemu smigam na FSB 219 z CL2...a w sumie dopłaciłem tylko 150 zł ale warto było i mam gwarantowane 500MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPedro_ Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Własnie słyszałem że niektóre KINGSTONY i wyczynówki OCZ i Corsair były robione na takich pamięciach, tez gdzieś na zachodnim forum znalazłem notke o ze niektóre moduły VERITECH sa na tym robione (na kostkach normalny nadruk VM) tyle ze programy diagnostyczne wykrywają je jako MOSEL RAMTEK PC3200 i własnie o VERITECH mi chodzi bo sa tanie jak bardzcz na Allegro widzialem u goscia "krostry" takie 512/400 po 199zł, miał już ktoś te pamięci i testował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Low-Power Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) A ja Was zadziwie...Posiadam pamieci zwykly OEM i Noname i na everscie wskazuje mi na mosel vitelic :rolleyes: Ponizej zamieszczam dane z everesta...Niestety pamieci chodza na cl3(nie mam mobo aby spr czy poleca na cl2.5) Cena tych pamieci wynosila...120 zl pol roku temu...do dzis dzialaja :D Pole Wartość Właściwości modułu pamięci Nazwa modułu Mosel Numer seryjny Brak Rozmiar modułu 256 MB (1 rows, 4 banks) Typ modułu Unbuffered Typ pamięci DDR SDRAM Szybkość pamięci PC3200 (200 MHz) Szerokość modułu 64 bit Napięcie modułu SSTL 2.5 Metoda detekcji błędów Brak Szybkość odświeżania Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh Taktowanie pamięci @ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) @ 133 MHz 2.0-2-2-6 (CL-RCD-RP-RAS) Własności modułu pamięci Early RAS# Precharge Nie obsługiwane Auto-Precharge Nie obsługiwane Precharge All Nie obsługiwane Write1/Read Burst Nie obsługiwane Buffered Address/Control Inputs Nie obsługiwane Registered Address/Control Inputs Nie obsługiwane On-Card PLL (Clock) Nie obsługiwane Buffered DQMB Inputs Nie obsługiwane Registered DQMB Inputs Nie obsługiwane Differential Clock Input Obsługiwane Redundant Row Address Nie obsługiwane Producent modułu pamięci Nazwa firmy Mosel Vitelic, Corp. Informacje o produkcie http://www.moselvitelic.com/frames/frame_DMM.html Nie sadze zebym posiadal kosci na ktorych buduje sie ocz'y kingi lub corsairy...Nie chce mi sie wierzyc tym bardziej ze zaplacilem za nie tak niska cene, czywiscie na kostkach pisze mosel. Teraz chce sie przesiasc na twinmosy z racji baaaardzo niskich cen Ramu Pozdro... Edytowane 12 Marca 2005 przez Low-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 hmmm ma ktoś jakieś info o tych kotkach Veritecha ?? rozważam właśnie ich zakup ;) przede wszystkiminteresuje mnie jak będą sobie radzić na Abicie NF7 na seryjnych biosach.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...