Skocz do zawartości
Gość nierealny_52

Jak To Usunąć ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nierealny_52

Witam

Ściągnąłem ostatno plik ważący 280 mega z netu i okazało się że plik był uszkodzony. No to po co mi uszkodzony plik? to postanowiłem że go usune ale okazało się że to nie takie proste otóż nie mogę go usunąć :mur: ani z poziomu windy ani z trybu awaryjnego. Wyskakuje mi komunikat że plik jest uzywany przez jakis program albo innego użytkownika

wie ktos co z taki fantem zrobić, bo przy dysku moich romiarów mnie to nie bawi

z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ściągnąłem ostatno plik ważący 280 mega z netu i okazało się że plik był uszkodzony. No to po co mi uszkodzony plik? to postanowiłem że go usune ale okazało się że to nie takie proste otóż nie mogę go usunąć  :mur:  ani z poziomu windy ani z trybu awaryjnego. Wyskakuje mi komunikat że plik jest uzywany przez jakis program albo innego użytkownika

wie ktos co z taki fantem zrobić, bo przy dysku moich romiarów mnie to nie bawi

z góry dzieki

1319259[/snapback]

Ja robie to tak

Odpalam kompa z dyskietki

Odpalam Nortona Comandera z pod dosa i wywalam śmiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz 98 to moze i faktycznie niezly ale jak masz XP to zapomnij o uruchomieniu z dyskietki juz predzej konsola odzyskiwania z cd z XP ale ma ograniczenie do katalogu z zystemem ale da sie to wylaczyc opis znajdziesz wpisujac w google konsola odzyskiwania :-)

Albo sciagnij sobie program killbox.zip znajdziesz na google i sprobuj nim usunac (zaznacz zeby zamknal explorera prze dusunieciem).

Edytowane przez Kolobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja robie to tak wiec moze sprobuj:

nacisnij ctrl+alt+del. W okienku ktory ci wyskoczy wejdz w zakladke procesy, i znajdz tam EXPLORER - Zakoncz ten proces. Znikna ci wszystkie ikony i paski. To dobrze.

Wracasz do zakladki aplikacje, i dajesz 'nowe zadanie'. Wpisujesz 'cmd' i dajesz enter. otworzy ci sie konsola, i z jej pomoca nawigujesz do folderu gdzie jest ten plik. Usuwasz go komenda 'del [nazwa pliku]'

potem pewnie chcesz zeby wrocil pultpit i reszta rzeczy. Dajesz jeszcze raz 'nowe zadanie' i wpisujesz explorer

powinno sie udac, jak ja nie umiem usunac jakiegos pliku to robie to w ten sposob.

skopiowalem ten tekst z mojego forum, gdzie tlumaczylem to 'poczatkujacemu urzytkownikowi' wiec nie przejmujcie sie forma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi