Skocz do zawartości
cavira15001900

Amd Athlon 3200 + Ga K8 Ns Ultra 939

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z kręceniem procka.

Problem jest taki podciagam over cloca napięcie i mi pada bios !! Czekam 5 min kom sie wlancza i musze nowego biosa sciagac moze mi ktos powiedziec dlaczego ??

1319270[/snapback]

Zmień bios na wczesniejszy.Na nowszym miałem to samo.Teraz lightowo 2400Mhz.... Edytowane przez joshua

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak... podkrecasz fsb o 50 mhz... to jest  11x50=550 (???) stary o 550 Mhz??? to chyba zaden procek by nie wstal po takim hard core  :mur:  i ty sie dziwisz ze cos nie tak z biosem

1319356[/snapback]

następny znawca :mur: :mur: :mur: :mur: jak dla ciebie to jest hardcore i potrafisz tylko zmienić mnożnik na wyższy (sądząc po Twoim podpisie) to sorry..nie rób z siebie lamy...ja mam teraz podkreconego bartona z 1833 MHz na 2240MHz...hmmmm 400MHz wiecej!!!!! o rany i popatrz komp mi działa..dziwne nie???

a żeby cię "dobić to ci powiem ze zmieniam po weekendzie na A64 ktory idzie z 1800MHz na 2600MHz (z groszami)...800MHz...czujesz??

a co do głównego postu...przeczytaj poradnik kręcenia A64 z łaski swej...zmniejsz HT na 3x i podnoś wszysko (napięcie, HTT itp. ) powoli!!! a nie od razu dojeb...esz mu z grubej rury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i od kiedy 3200+ na s939 ma mnoznik 11 ?? z tego co ja wiem bo go mialem to ma 10 , 10x200 to 2000MHz , wiec jak juz cos to zrobil 2.5GHz skoro htt dzwignol z 200 na 250 , ale proste ja piernicze , co do kotlesia z pierwszego postu to 3200+ sie kiszka kreca , nie wszytkie ale mialem dwie sztuki i kupa , max 2300MHz , wiec lec z htt co 10MHz i sprawdzaj czy stabilne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z kręceniem procka.

Problem jest taki podciagam over cloca napięcie i mi pada bios !! Czekam 5 min kom sie wlancza i musze nowego biosa sciagac moze mi ktos powiedziec dlaczego ??

1319270[/snapback]

Eeee... tam :huh: A po coś kupował Gibanyte :lol: do kręcenia <_<

To najgorsze badziewie do OC, trzeba sie było zapytać zanim kupiłeś, dobrze że masz dwa biosy - jeden słuzy właśnie do padania w tym mobo :D

Dobrze radzę wymyśl coś i oddaj płytę na gwarancji i weź coś innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee... tam  :huh:  A po coś kupował Gibanyte  :lol:  do kręcenia  <_<

To najgorsze badziewie do OC, trzeba sie było zapytać zanim kupiłeś, dobrze że masz dwa biosy - jeden słuzy właśnie do padania w tym mobo  :D

Dobrze radzę wymyśl coś i oddaj płytę na gwarancji i weź coś innego

1320023[/snapback]

Miałeś tą płytę że piszesz badziewie ?

Ja ją mam i lecę na 2500Mhz i jak za 290 zł to nie jest dla mnie badziewie, lolku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz ta firma jest znana z tego ze jej plyty nie nadaja sie do ekstremalnego o/c ale mozna na niej zrobic calkiem przyzwoite wyniki do codziennego uzytku bo i tak nie wierze ze ktos leci 9x300@1.7v 1:1 przez 24/7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałeś tą płytę że piszesz badziewie ?

Ja ją mam i lecę na 2500Mhz i jak za 290 zł to nie jest dla mnie badziewie, lolku  :wink:

1320369[/snapback]

Życzę powodzenia - BOLKU B)

wiesz ta firma jest znana z tego ze jej plyty nie nadaja sie do ekstremalnego o/c ale mozna na niej zrobic calkiem przyzwoite wyniki do codziennego uzytku bo i tak nie wierze ze ktos leci 9x300@1.7v 1:1 przez 24/7

Tak w ogóle to masz racje - Gigabyte to bardzo solidna firma ale nie do OC - i tylko o to mi chodziło :) ale co drugiej części to nie masz racji :rolleyes: ja jade 24h na dobe 9x300 czyli 2,7GHz ino mam 1,45V - ale na to sie składa i dobry procek i dobra płyta, a czołgista może tylko o tym pomarzyć :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rarog ale ja nie marzyłem o dodatkowych 200Mhz za cenę 200zł !!

Wolałem tą kase przechulać :D

jestem wpełni zadowolony z 2500Mhz :D

Ps:mamy tą samą serie procka :)

Edytowane przez TANK26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rarog ale ja nie marzyłem o dodatkowych 200Mhz za cenę 200zł !!

Wolałem tą kase przechulać  :D

jestem wpełni zadowolony z 2500Mhz  :D

Ps:mamy tą samą serie procka  :)

1320555[/snapback]

:wink: Tank hehehe luzik... kazdy ma to na co zasłuzył i.... co lubi :lol:

Twoje zdrowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy zauwazyles o jakim napieciu napisalem.. czy ma sie przy nim 2.7ghz czy 2.2 to juz kwestia proca ale 1.7v na dluzej niz na pol h testow bym nigdy procowi nie wrzucil.zreszta moj robi 2450 przy 1.4v a 2.7 przy 1.525v wiec mysle ze jest calkiem przyzwoicie.

EDIT: standardowo literowki

Edytowane przez johnyboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak... podkrecasz fsb o 50 mhz... to jest  11x50=550 (???) stary o 550 Mhz??? to chyba zaden procek by nie wstal po takim hard core  :mur:  i ty sie dziwisz ze cos nie tak z biosem

1319356[/snapback]

od kiedy 3200 ma mnoznik 11 chyba czegos tu nie czaisz wes sie oczytaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi