IamWeasel Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 sliQe a moze jednak??? T oznacza debrisy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak najedziesz na nie kursorem to sie pojawi ile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mozna sie domyslic!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 szlag mnie trafia, z uczelni chodzilo spoko a z akademika nawet przez proxy nie idzie - bana mam na IP czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) uu no to jazda :D . A ty sie chlopaczku tak nie unoś na mnie ... Edytowane 17 Marca 2005 przez sliQe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrano666 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 ja sie juz ne moge na stronke dosta od 24h prawie... jestem na uni6 jest tam ktos z forum?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 udalo sie! postawilem tunel od siebie przez uczelnie do 213.239.214.211:80 i wreszcie zadzialalo! chodzi az milo :) niestety moj atak nie powiodl sie i mysliwiec zostal rozszarpany na strzepy juz w pierwszej rundzie :( tak to jest jak sie glupoty robi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) Tym, ktorym nie dziala ogame.pl, polecam czeste zagladanie do tego dzialu na forum ogame.pl, czesto podaja tam aktualnie dzialajace proxy (dzis juz chyba na czwartym jade...) Edytowane 17 Marca 2005 przez yahve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 uu no to jazda :D . A ty sie chlopaczku tak nie unoś na mnie ... 1334050[/snapback] Chlopaczka to ty sobie mozesz zrobic i wychowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) <głaszcze> spokojnie chlopaki chcecie sie poklucic to na priv'a tutaj tylko na temat ile ciezki mysliwiec kosztuje? Edytowane 17 Marca 2005 przez johnyboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 6k metalu i 4k krysztalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanq33 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Jeśli ktoś ma wciąż problemy z logowaniem to radzę wpisać w google high+anonymity+proxy i próbować łączyć się przez jeden z nich. "wpisywanie" proxy w poszczególne przeglądarki: dla FireFoxa: narzędzia (na gorze masz) -> opcje -> ustawienia połączenia (na dole okienka) -> własna konfiguracja proxy (wpisujesz te IP w polu "proxy HTTP") dla Opery: :D narzędzia (na gorze strony) -> preferencje -> sieć (w menu po lewej) -> serwery proxy (botton drogi od gory chyba) -> IP wpisujesz w polu HTTP dla IE: :? narzedzia (na gorze strony -> opcje internetowe -> zakladka "połaczenia" -> ustawienia sieci (na dole okienka) -> zaznacz uzyj 'servera proxy' -> i tam wpisuje IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Sojusz Tweak.pl na 46 miejscu! Cieszmy sie ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Nosz qrde straciłem 5h na próby otwarcia stronki - dopiero któreś z kolei proxy pomogło, ale za szybkie i tak nie jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Ej jak sie wysyla statki po to tylko zeby pozbieraly mineraly z orbity planety ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 sliQe sorrki człowieku ale przeczytaj FAQ >>>TUTAJ <<< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Zaczolem budowac takie cacko :) Statek kolonizacyjny Obce planety moga byc kolonizowane przy pomocy tych statkow. Wymagania: Metal:10.000 Krysztal:20.000 Deuter:10.000 Energia:0 Czas budowy: 2h 24m 00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 jak wywalić jakąś pozycję z kolejki budowy w stoczni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Zaczolem budowac takie cacko :) Statek kolonizacyjny Obce planety moga byc kolonizowane przy pomocy tych statkow. Wymagania: Metal:10.000 Krysztal:20.000 Deuter:10.000 Energia:0 Czas budowy: 2h 24m 00s 1334665[/snapback] Kurde gaz też już bym chciał móc budować statki kolonizacyjne. No niestety musze jeszcze kilka dni poczekać, :? może dopiero dziś wieczorem będe posiadał ciężki mysliwiec. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 jak wywalić jakąś pozycję z kolejki budowy w stoczni? 1334677[/snapback] się nie da - pisze w faq... gazz - fajna sprawa - to pożyczysz go czasem? :D Ja cierpię na ciągły brak kryształów - ponawiam prośbę o handel - mogę płacić deuterem, albo metalem. Haaa - wreszcie jestem w rankingu - co prawda 1466 miejsce, ale jestem... BTW - niestety mój sąsiad 3:354:11 został cofnięty przeze mnie w rozwoju i teraz ma nooba - ale jak ktoś ma mało punktów to pewnie może go skubać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Grats :) Ja sie zblizam do 100 punktow :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Generalnie to wydalem na niego 36tys krysztalu i mam nadzieje ze nowa kolonia mi to szybko zwroci :> ps. jonzi - nie, niemozna przerwac budowy statkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 ok, dzieki, szukałem w faq'u, ale widocznie słabo. kupię 3 tys kryształów za 1,5 tys deuteru. kto chętny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 No nareszcie i ja znalazlem proxy na ktorym i mi zaskoczylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S!nY Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Gaz ale dobrze wykorzystaj statek kolonizacyjny bo go mozna użyć tylko jeden raz!!! po zasiadleniu planety statek przepada! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) Agresor wygral bitwe! Przejal 3455 metalu, 3455 krysztalu i 3239 deuteru ciekawa sprawa, bo jestem prawie pewny, że jak wysyłałem flotę to koleś był na biało, ale jak już leciała flota to był zielony (noob protection), ale jak widać udało się go ograbić:> update do tego po ograbieniu znów jest biały hmmm Edytowane 18 Marca 2005 przez jonzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cubante Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Generalnie to wydalem na niego 36tys krysztalu i mam nadzieje ze nowa kolonia mi to szybko zwroci :> ps. jonzi - nie, niemozna przerwac budowy statkow 1334721[/snapback] Kolonizuj najlpiej 8 planete w jakims ukladzie - masz szanse na najwieksza. Na innych pozycjach dostaniesz pewnie jakies okruszki typu 34 pola :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 A warto sie na 6. rzucac? Bo u mnie caly czas stoi pusta, a wlasnie zbieram na statek ;) Potem mam wolne albo pierwsze (1-3) albo ostatnie (11-15). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cubante Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) Tak planety roznia sie wielkoscia oraz temperatura, ktora wplywa na poziom dostarczanej energi i ilosc wytwarzanego deuterium. Roznice te wynikaja z polozenia planet w ukladzie. Oto schemat wielkości planet w zaleznosci od pozycji. Masz 60% szans, ze planeta bedzie miala taki rozmiar: Planeta na pozycji 1 ma 48-80 pol. Srednio: 64 pola. Planeta na pozycji 2 ma 53-83 pol. Srednio: 68 pol. Planeta na pozycji 3 ma 54-82 pol. Srednio: 73 pola. Planeta na pozycji 4 ma 108-238 pol. Srednio: 173 pola. Planeta na pozycji 5 ma 95-239 pol. Srednio: 167 pol. Planeta na pozycji 6 ma 82-228 pol. Srednio: 155 pol. Planeta na pozycji 7 ma 116-173 pol. Srednio: 144 pola. Planeta na pozycji 8 ma 123-177 pol. Srednio: 150 pol. Planeta na pozycji 9 ma 129-188 pol. Srednio: 159 pol. Planeta na pozycji 10 ma 79-122 pol. Srednio: 101 pol. Planeta na pozycji 11 ma 81-116 pol. Srednio: 98 pol. Planeta na pozycji 12 ma 85-129 pol. Srednio: 105 pol. Planeta na pozycji 13 ma 60-160 pol. Srednio: 110 pol. Planeta na pozycji 14 ma 42-126 pol. Srednio: 84 pola. Planeta na pozycji 15 ma 54-149 pol. Srednio: 101 pol. Masz 40% szans, że planeta będzie miała mniej lub więcej pól niż podano w powyższym schemacie. Odchylenia od wartosci oczekiwanej (sredniej) sa wyjatkowo duze dla planet o pozycji 4-6. Co do surowcow, wytwarzanie deuterium jest najwyzsze na najzimniejszych planetach (poz. 13-15), a ilosc energii pobierana przez satelity sloneczne jest najwyzsza na planetach najcieplejszych (poz. 1-3) przy czym maksymalna ilosc energii na 1 satelite to 50. Zrodlo forum ogame.pl Edytowane 18 Marca 2005 przez Cubante Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 ehh, a mi jak nie dziala od wczoraj to nie dziala :/ probowalem proxy tepsy i kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Ja mam dylemat czy zasiedlac planete w moim ukladzie planetarnym czy juz zkolonizowac sasiednie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 to sie robi przykre zeby grac w ogame.pl musze sie laczyc przez japonskie proxy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...