Skocz do zawartości
madmax57

Www.ogame.pl - [sgo] Super Gierka Online

Rekomendowane odpowiedzi

Varrol napisał(a):

No dobra, ale bez obciachowych rang...  :wink:

Qrde ale się nadziałem - straciłem 3 satelitki - gorzej jak kolo do mnie przyleci (choć w sumie pewnie jeszcze gorzej ode mnie by na tym skońcczył) - myślałem, że satelitek szpiegowskich jest trudno zestrzelić, a tu 3 na raz zeszły - a kolo miał słabą obronę niby...

W jaki sposób można zestrzelić satelitki szpiegowskie? Bo mnie juz paru odwiedziło, ale tylko raport dostałem i myślałem, ze się nie da...

1335818[/snapback]

Zestrzelenie satelity jest automatyczne, wszytko zalezy od twojego i rywala zaawansowania technologi szpiegowskiej. Zawsze na dole sa podany procentowe szanse na zestrzelenie. Z mojego doswiadczenia wiem ze to jest loteria. Juz dwa razy stracilem sondy przy 4% szans na kontrwywiad, a udawalo mi sie przeleciec przy 50%.

Wlasnie sie dowiedzialem, ze wszsytkie bany zostaly zdjete wiec juz mozna olac proxy. Atakow tez narazie nie ma i oby wiecej nie bylo.

gram na uni4

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IamWeasel napisał(a):

Ej jak chcecie robic rangi to wezcie pomyslcie najpierw a nie glupoty piszecie. Proponowal bym wam stopnie:

0-1000

1001-5000

5001-15000

15001-30000

30001-60000

60000+

1335906[/snapback]

Eee i ty myślisz, że będzie nam sie chciało tak długo grać? :D Poza tym pomysł rang za punkty odpadł... poza tym wyluzuj trochę - jaki sens miały by takie rangi jak podałeś w tej chwili - te wyższe rangi ponad 1000 by się dorobiło później, a te co ja podałem byłyby na początek - zresztą i tak nieważne...

Tak wszedłem na forum "handel" i stwierdzam, że chyba się sprężę i zacznę oszczędzać na statek kolonizacyjny - skolonizuje coś nie za małego (na tyle, żeby spora elektrowni i kopalnia się zmieściła), ale żeby energii można było czesać i zrobię kolonię kryształową - wszyscy chcą kupić kryształ i dają niezłe ceny - można by tym handlować i ładną kasę czesać - bo mimo wszystko okręty wojenne wymagaja więcej metalu - a i mnie by się przydało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Varrol napisał(a):

Tak wszedłem na forum "handel" i stwierdzam, że chyba się sprężę i zacznę oszczędzać na statek kolonizacyjny - skolonizuje coś nie za małego (na tyle, żeby spora elektrowni i kopalnia się zmieściła), ale żeby energii można było czesać i zrobię kolonię kryształową - wszyscy chcą kupić kryształ i dają niezłe ceny - można by tym handlować i ładną kasę czesać - bo mimo wszystko okręty wojenne wymagaja więcej metalu - a i mnie by się przydało...

1335923[/snapback]

heh, miałem takie samo odczucie, nawet już jestem w trakcie realizacji tego planu. O bezpieczeństwo się nie boje, no bo kto ruszy kolesia z dwoma planetami będącego w hipersojuszu tweak.pl ? :>

Kwestia jest jeszcze taka, że ogłaszając wszem i wobec, że ma się kryształy, można się nabawić nieproszonych gości...

Edytowane przez jonzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż - dzisiaj miałem zły dzień - ale mam nauczkę - straciłem całą flotę... Satelity szpiegowskie wykryły 2 działka laserowe na planecie - jak doleciała flota, to było ich 14!!!, a flota nie leciała długo - czy możliwe jest, że satelity nie wykryły wszystkich działek? No to poleciałem sporo punktów do tyłu - trudno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sliQe napisał(a):

Varrol w faq czytalem ze im wyzszy poziom szpiegusków tym dokladniejsze dane podaja ... o to pewnie chodzi ;)

1336081[/snapback]

Z tego, co ja doczytałem wynika że to co się zobaczy podczas szpiegowania planety zależy od poziomu techniki szpiegowskiej - ale nic nie pisze o dokładności danych - pisze tylko, że jak mam jakiśtam współczynnik, to zobaczę np. obronę.

Ta dokładność dotyczy liczebności floty nadlatującej - czyli lecącej do ciebie.

Ale zanim zrobie rozróbę, to niech to potwierdzi ktoś kto ma w tym doświadczenie, bo w sumie dokładność raportów w zależności od techniki ma w sumie sens...

Tak więc albo bug, albo koleś w tym czasie budował 12 działek - co mi się raczej niemożliwe wydaje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raz tak mialem, ze raport wskazywal na brak obrony a gdy flota doleciala, to sie nadzialem na 2x wyrzutnie i 4x lekki laser :(

Po tym jak flota goscia sie odbila od moich 10 wyrzutni nastalo miedzy nami "zawieszenie broni" - tylko sondy w te i nazad lataja :lol:

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

03-18 22:18:40  Dowodca floty  Raport szpiegowski z bolec w stolec [3:326:4]

Surowce na bolec w stolec [3:326:4] o 03-18 22:18:40

Metal: 10704 Krysztal: 558

Deuter: 1661 Energia: 342

Floty

Obrona

Budynki

Kopalnia metali 6 Kopalnia krysztalow 9

Wytwornia deuteru (ciezkiej wody) 5 Elektrownia sloneczna 8

Fabryka robotow 2 Stocznia orbitalna 2

Magazyn metali 1 Zbiornik deuteru 1

Laboratorium badawcze 4

Szanse na kontrwywiad:0%

To raport szpiegowski, moj pierwszy. Czy puste pola ponizej floty i obrony oznaczaja, ze 1) sondzie nie udalo sie tego zbadac, 2) nie ma na planecie obrony/floty?

Bo jak to drugie to chyba w koncu sam zbuduje flote ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tam w ciemno szczelam i się jak narazie opłaca

Agresor wygral bitwe!

Przejal

3995 metalu, 1245 krysztalu i 874 deuteru

Agresor stracil lacznie 0 jednostek.

Obronca stracil lacznie 8000 jednostek.

Na tych wspolrzednych leza teraz 900 metalu i 900 krysztalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stabak napisał(a):

To jest bardzo mozliwe bo tak wlasnie zrobilem :D

1336176[/snapback]

Ehh, to trzeba mieć pecha - najpierw straciłem 3 sondy, więc nie mogłem wysłać sond jeszcze tuż przed atakiem, a teraz to... Także po wczorajszym dniu jestem 18k metalu 13k kryształu do tyłu. A trza było do mnie wiadomość napisać, żebym nie atakował :D

No, ale trzeba stanąć na nogi... przynajmniej widzę, że moja obrona też jest całkiem skuteczna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yahve napisał(a):

To raport szpiegowski, moj pierwszy. Czy puste pola ponizej floty i obrony oznaczaja, ze 1) sondzie nie udalo sie tego zbadac, 2) nie ma na planecie obrony/floty?

Bo jak to drugie to chyba w koncu sam zbuduje flote ;).

1336116[/snapback]

Nie mial ani obrony ani floty w momencie skonowania, gdyby sonda nie zdobyla informacji o flocie/obronie nie byla by ona zaznaczona w raporcie.

jonzi napisał(a):

A mnie chyba znowu coś ominęło, wcześniej raporty z walk przychodziły odrazu po walce, a teraz dopiero po powrocie floty. Coś jest nie tak?

1336434[/snapback]

Zwykly lag.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sondy ZAWSZE podają PEŁNE informacje albo WCALE. Czyli jak widzisz obronę kolesia to widzisz ją CAŁĄ a nie połowę. Na części dzieli się tylko wyświetlanie technologii bo jest ich dużo. Logicznym jest że jak przy nazwie kolesia w galaxy jest * to nie wysyla sie floty bo on to zobaczy. Jak wchodzi taki gosc na ogame i ma wielki czerwony napis ze zbliza sie do niego flota to logiczne ze zbuduje dzialka i ucieknie z surowcami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IamWeasel napisał(a):

Sondy ZAWSZE podają PEŁNE informacje albo WCALE. Czyli jak widzisz obronę kolesia to widzisz ją CAŁĄ a nie połowę. Na części dzieli się tylko wyświetlanie technologii bo jest ich dużo. Logicznym jest że jak przy nazwie kolesia w galaxy jest * to nie wysyla sie floty bo on to zobaczy. Jak wchodzi taki gosc na ogame i ma wielki czerwony napis ze zbliza sie do niego flota to logiczne ze zbuduje dzialka i ucieknie z surowcami.

1336529[/snapback]

Taa, teraz już wiem... no cóż w 4 galaktyce jest cała masa ludzi bez obrony - nawet latałem tam na jedną z planet - także ci co tam są mają dobrze - niestety mnie lot tam zajmuje 5 godzin... a W mojej galaktyce przeskanowałem juz wszystkie układy do 10 wprzód i wstecz - albo nooby, albo mocna obrona - niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odbytorq napisał(a):

Varrol: ile masz pktow? i jak daleko stoisz z rozwojem? ja dopiero za szpiegowanie sie zabieram... :(

1336698[/snapback]

Jak wejdziesz na sojusz, to masz przy każdym ilość punktów jakie posiada - wczoraj miałem już ponad 300, a adziś na 288 spadłem - ale ciężko pracuje, zeby to nadrobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dostałem lekko w łeb od jednego ludzia. stracilem 4 LM i 1 LT.

Kurna, wybudowała sobie bestia 2 LLasery i i CLaser jak do niego leciałem...

ale i tak zniszczony :P Tylko czuję że się szybko odbuduje. Chcecie go podręczyć? [3:428:6] :D Powodzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Varrol napisał(a):

Jak wejdziesz na sojusz, to masz przy każdym ilość punktów jakie posiada - wczoraj miałem już ponad 300, a adziś na 288 spadłem - ale ciężko pracuje, zeby to nadrobić...

1336750[/snapback]

problem w tym ze jestem w troche innym sojuszu :) milego nadrabiania (ja na razie 154 pkty)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MareCeK napisał(a):

Właśnie dostałem lekko w łeb od jednego ludzia. stracilem 4 LM i 1 LT.

Kurna, wybudowała sobie bestia 2 LLasery i i CLaser jak do niego leciałem...

ale i tak zniszczony :P Tylko czuję że się szybko odbuduje. Chcecie go podręczyć? [3:428:6] :D Powodzenia...

1336841[/snapback]

wszystko mu zdjales? to lece transportowcem :)

sorry za podwojnego posta

Edytowane przez odbytorq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz zapuszcze skana i tutaj wkleje (w tym poscie)

____Cut_through_post_like_hot_knife_through_butter_____

Jest skan (chyba nie tylko ja się tam stołuję - przedtem było ponad 15000 kryształu )

moja sonda napisał(a):

Surowce na radison [3:428:6] o 03-19 15:53:10

Metal: 4391 Krysztal: 164

Deuter: 1272 Energia: 944

Floty

Satelita sloneczny 2

Szanse na kontrwywiad:1%

Nie wiem czemu, ale nie podaje mi obrony na planecie (chyba że to normalne jak jej nie ma :P ).

Edytowane przez MareCeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pomozcie - gnebi mnie koles z 3:355:4 i niestety jego tempo budowy statkow jest znacznie wyzsze niz moje obrony. Raz mnie obrobil i teraz najezdza...

Wlasnie kolejna flota 25 statkow do mnie leci :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Panowie pomozcie - gnebi mnie koles z 3:355:4 i niestety jego tempo budowy statkow jest znacznie wyzsze niz moje obrony. Raz mnie obrobil i teraz najezdza...

Wlasnie kolejna flota 25 statkow do mnie leci :(

1337350[/snapback]

Jest limit 3x na dobe - jak koleś wleci ci więcej, to zgłoś - zbanuja go na jakiś czas... Niestety nawed dodając moją poprzednią flotę nie mógłbym ci pomóc - ale mogę ci podać gdzie leżą szczątki mojej floty - możesz tam polecieć i posklejać... :D

MareCeK - kolejnośc pokazywania jest taka - surowce -> flota -> obrona -> technika - gdyby ci technikę pokazywało, to mógbyś stwierdzić, że nie ma obrony, ale tak... Obrona odbudowuje się w 70%, wićj jak koleś miał dwa CL, to teraz będzie miał jeden itp... odbyt - także lot tam transportowcem jest złym pomysłem...

Możliwe, że ściągnę 4 nowych członków z innego sojuszu (właśnie 4 osobowego) - w najgorszym wypadku możemy pakt zrobić... - sojusz Novum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Varrol napisał(a):

....

W sumie moze go zatakowac 9 razy... Jesli zrobi to w trzech falach po trzy ataki. Obrona nie odbudowuje sie w 70%, tylko jest 70% szans ze sie odbuduje (dla kazdej z osobna czesci obrony brane jest to 70%). Wiec jest szansa ze calkowicie zniszczymy obrone, ale tez ze cala przetrwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Varrol - dziei za info, jakby co to tak zrobie :twisted:

Tym razem mi sie upieklo, zdazylem wydac zanim przylecial :D

Wkurza mnie zalosna skutecznosc obrony - 15 wyrzutni rakiet i lekki laser vs 19 LM i 1 CM i strarty agresora to raptem 1 LM :( Do [gluteus maximus] z taka robota, rownie dobrze mogloby nic nie byc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi