Skocz do zawartości
madmax57

Www.ogame.pl - [sgo] Super Gierka Online

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym pogral chetnie, ale narazie dostepny jest tylko uni8...

Ale co tam, potrenowac mozna :D

UPDATE: Uni8 - nick: AsokSemai

Jakby ktos mial ochote pogadac/wspomoc/poradzic - zapraszam ;]

Edytowane przez Torwald

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw. poszukuje konta na Uni5, jakby ktos posiadal namiary na takowe to bylbym dzwieczny ;]

Nie musi byc rozbudowane, nawet lepiej jak bede zaczynal od zera ;]

UPDATE:

Dzieki uprzejmosci Paranoika mamy wlasny kat na forum ;]

Wszystkich z Uni8 zapraszam tutaj:

Forum Sojuszu Tweak.pl na Uni8

Edytowane przez Torwald

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne ze ciezko, ja jak sie rejestrowalem w amoku na Uni1 nie wiedzialem ze sa inne uni :wink: I jest Uni1 . a dokladniej 4,379,12

Takie pytanko po jakim czasie zaczeli was atakowac?? Szczerze to troche szkoda ze mozna widziec walki statkow......

Zabawne jest ze jak sie rejestrowalem to wielki napis pokazywal " Tysiace osob jednoczesnie gra w ogame", ja wchodze do gry patrze na galaktykle a tam 5 graczy na 14 planet.

Mysle sobie ale walneli scieme, i nagle... inne zauwazylem inne galaktyki, systemy sloneczne. :lol: no lol jednak duzo osob gra :wink:

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram krotko ale musze sie pochwalic ze juz zaatkowaem i zniszczylem wroga :razz: , no przeciwnik nie byl trudny bo mial 2 lakkie dzialka laserowe i 2 w.rakiet, a ja zaatakowalem 3M.mysliwcami i 2duzymi. Niestety stracilem m.mysiwiec :? ale zagarnolem "az" 100 metalu, kryształow, i deuteru :wink: .

Mam jeszcze takie pytanko:

Jak wysylam sonde na obca planete to pokazuja mi sie surowce, i nic wiecej, a pod spodem szansa na kontrwywiad 0%. Tak jak patrzylem na forum ogama to jest to szansa na zestrzelenie wrogich sad. I wlasnie czy to jest moja szansa czy planety ktora szpieguje? I czy jest mozliwosc na poznanie ilosci obrony atakowanej planety? tzn ile ma dzial i takie tam :wink: Czytalem ze to zalezy od poziomu techniki szpiegowskiej obu stron. Czyli ( tak glosno mysle ) Jezeli mam wiekszy stopien "szpiegowania " od obroncy to mam wieksze prawdopodobienstwo ze "odnajde" jego systemy obronne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki atak w ciemno trochę bez sensu bo można się nieźle wpakować, co do szpiegowania to jest jakiś wzór na to, ale ogólnie wiadomo poziom szpiegowania + liczba sond-im więcej sond wysyłasz tym masz lepszy wywiad. ściągnij sobie programik ogame tool on wylicza poziom szpiegowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki atak w ciemno trochę bez sensu bo można się nieźle wpakować, co do szpiegowania to jest jakiś wzór na to, ale ogólnie wiadomo poziom szpiegowania + liczba sond-im więcej sond wysyłasz tym masz lepszy wywiad. ściągnij sobie programik ogame tool on  wylicza poziom szpiegowania

1369452[/snapback]

ja wyslalem jedna bo myslalem ze nie bedzie roznicy miedzy jedna a wieksza iloscia, jakos sie nie doczytalem do tego, ale dobrze wiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buu - poziom techniki szpiegowskiej tez ma duzy wplyw. Pamietaj, ze od tego zalezy szansa na zestrzelenie sond przez wroga. A sondy spadaja wszystkie naraz - jak wyslesz 10 i wrogowi sie uda "kontrwywiad" to nie wroci zadna...

Poza tym na wyprawy zabieraj tarnsportery - ze 100 jednostek to sobie mozesz puszke po piwie zbudowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buu - poziom techniki szpiegowskiej tez ma duzy wplyw. Pamietaj, ze od tego zalezy szansa na zestrzelenie sond przez wroga. A sondy spadaja wszystkie naraz - jak wyslesz 10 i wrogowi sie uda "kontrwywiad" to nie wroci zadna...

Poza tym na wyprawy zabieraj tarnsportery - ze 100 jednostek to sobie mozesz puszke po piwie zbudowac ;)

1370080[/snapback]

Niestety juz sie o tym przekonalem, gdy zestrzelili mi 6 sond :-| No trudno sie mowi, a co do transportowcow, tez sie nauczylem. Mam mala flote i atakuje slabe planety, dokladniej jedna, i w "standardzie" w mojej flocie są trzy male transportowce. Troche da sie juz "nakrasc", dokladnie po 5k kazdego surowca. Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IamWeasel miał racje - już zaczyna mi się ta gra nudzić - przestałem robić wjazdy, tylko trochę rozbudowywuje i robię badania... No ale ile można na cyferki patrzeć...

1370111[/snapback]

Mi gra sama w sobie bardzo sie podoba ale niestety jej styl prowadzi do tego ze aby cos osiagnac trzeba praktycznie caly czas siedziec przy kompie.

Na poczatku logowalem sie dwa trzy dziennie. Teraz po rozbudowie, posiadaniu 5kolonii, rozbudowanych budynkow kopalni, zbudowaniu statkow wojennych, musze mniej wiecej co 2-3 godziny zagladac czy czasem ktos mnie nie atakuje, zbierac i transportowac surowce, budowac statki, robic fleet save... brakuje jeszcze zebym czekal do 3 w nocy az przeciwnicy pojda spac aby wykonac atak.

No poprostu praca w kontrolowanie imperium 24/7, tylko ze nikt mi za to nie placi a satysfakcji coraz mniej.

Jesli zrobie sobie tydzien urlopu to pozniej mnie sasiedzi zjedza a jesli bede grac w to jeszcze tydzien to mnie szlag trafi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi