jonzi Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 cały czas rób fleetsave (bo i tak nie będziesz przecież atakował małą ilością statków) dawaj na jakąś swoją kolonie, 10% prędkości i w ten sposób uzbierasz statki. Tak, można wysłać recyklera zanim pojawią się odpadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) cały czas rób fleetsave (bo i tak nie będziesz przecież atakował małą ilością statków) dawaj na jakąś swoją kolonie, 10% prędkości i w ten sposób uzbierasz statki. Tak, można wysłać recyklera zanim pojawią się odpadki. 1414057[/snapback] To się wysyła w taki sam sprosób jak lecisz po jakieś resztki? Bo ja wczoraj próbowałem wysłać i pisało że coś tam planeta nie skolonizowana... PS. Dzieki za rady. Po próbuje z tym fleetsave'em Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez donio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 z reguly sie da.jak sie nie da to wysylasz sonde z misja atak;] i po niecalej minucie mozesz wyslac smieciarki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 wlasnie po odpadki wysyla sie na pola zniszczen czy na planete? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 wlasnie po odpadki wysyla sie na pola zniszczen czy na planete? 1414083[/snapback] na PZ - pola zniszczeń z misją ROZBUDOWA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 jeszcze jedno takie pytanie i wyslemy cie do faq na forum ogame;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 panowie jeste to możlie żeby 2 raz atakować na 7 wyrzutni rakiet i powloka mala 1 z flota 5d.m 20m.mysliwcow, 10 transoprterow "Bitwa zakończyła się bez rozstrzygnięcia, obie floty wracają na swoje ojczyste planety", ostatnie 2 rundy tylko powloke atakuje, idzie Ją zniszczyc ??ta powloke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Idzie ale musisz miec wieksze sily, 5 d.mysliwcow i 20 malych nie dysponuje odpowiednia sila ognia aby przebic sie przez slone. Dobuduj z 3-4 duze mysliwce i juz sie przebijesz. jeszcze jedno takie pytanie i wyslemy cie do faq na forum ogame;] Nie wiem jak dla was ale forum ogama wydaje mi sie nadwyraz nieczytelne, bez jakiegos podzialu w podkategoriach ... tragedia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 że co niby jest z forum ogame? Ono jest bardziej czytelne niż Tweak (nie obrażając Tweaka). No chyba że na oczy spadła ci jakaś klapka i nie widzisz tematów oznaczonych jako "przyklejony" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Hello pisałem wcześniej, gram na uni4, ale przeszedłem do was na uni5. moje paramtery "za farmy zapewne nie bede robił" 2:367:11 planeta Hanah, gracz Niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 jak to nie czytelne? klikasz na poczatki pierwsze kroki (czy jakos tak) i masz tam sub forum FAQ - tam masz praktycznie wszystko opracowane ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 hmmm moze napisalem nieprecyzyjnie :wink: Pierwsza strona jest jak najbardziej ok, wszystko podzielone w kategorie, nie za duzo tego, ideal. Strikte "sztywne" dzialy sa tez ok ( np zasady ), wchodzisz i masz faq, zasady.... Piszac tamto chodzilo mi o bardziej luzny dzial a wiec "Miedzy nami", nie wiem jak wam ale mi troche nie pasi ze tematy przyklejone i nie przyklejone nie roznia sie zabardzo od siebie (ofkorz wiem ze przyklejone sa u gory :wink: ), tzn nie ma czegos takiego...... no takiej linni ktora oddziela przyklejone od zwyklych......... no dobra przesadzilem troche :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Panowie przyjeli mnie do sojuszu, witam braci i siostry ! Jak to jest z komunikacją, jak w każdym teamie to jest najważniejsze !! Może pospisujemy gg (takie ogamowe temat sobie zrobie w gg). Trzeba być najlepszym, traporcik surówców, wspólne wypady i tym podobne sprawy. Jedziemy z tym koksem. Moje gg pisać !! gg: 5162349 Nick: niko20003 planeta: Hanah 2:376:11 nie koniecznie musimy sie komunikowac w ogame Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 niko2003- popatrz w obszar wewnętrzny sojuszu :> Tam jest taki niewielki link do całego forum sojuszu, a tam numery gg/tlena sojuszników, i nawet trochę tematów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 mozecie mnie oswiecic jakie informacje sa wyświetlane w naglowku raportu wojennego? eg.Raport wojenny (1,10) [4:65:12] (V:29000,A:0) chodzi mi w sumie o ten pierwszy nawias bo 2 wiem co oznaczaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 wielkie dzieki, faktycznie, jeszcze duzo przede mna, ale mam czas, wiec jazda !!!!!! czy jesli ktos by mi podeslal pare 5k surowcow do szybszej rozbudowy ! to mozna bana na ogame dostac, czy miedzy sojuszowo mozna ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Uni5? dobry wujek jonzi ci wysle conieco:) czego najbardziej potrzebujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 aha czyli mozna !! Jonzi kurde mam dopiero10 punktow. Bo grałem na Uni4, ale jak zobaczyłem, że tweakowcy graja na uni5 to przeszedłem. Chce byc przydatny, ale w takim tempie, panowie zrobcie sciepke !! mam metal dopiero na poziomie 8, kryształy na 7, elektrownia na 8. Kurde co masz to daj, zapewne metal i kryształy mi sie przydadzą !! Dzięki ! planeta: Hanah 2:376:11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 poszlo 12k metalu i 8k krysztalu. tylko wydaj szybko, zeby nie rozkradli:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 a kto mu rozkradnie przeciez on jest zieleniutki jak butelka heinekena;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 JOŁ dzieki, zaraz zbuduje fabryke robotów poziom 3, żeby szybko to wydać. Jazda Co już scany poszły !! dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Przybylem na Uni 5 ;) , teraz tylko sie rozgoscic trzeba B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Z FAQ'u " jesli gracz jest z toba w sojuszu i masz dostepna opcje przegladania czlonkow sojuszu to klikasz "Sojusze", nastepnie "Lista czlonkow" a pozniej przyciskasz ikone (Bialy Notesik) kolo jego nicka. Bede to miał kiedyś dostępne, bo na razie nie mam dostepnych, musze sie bardziej rozwinąć tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 jestes "nowy" i dlatego nie masz - zaraz ci to wlacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 mozecie mnie oswiecic jakie informacje sa wyświetlane w naglowku raportu wojennego? eg.Raport wojenny (1,10) [4:65:12] (V:29000,A:0) chodzi mi w sumie o ten pierwszy nawias bo 2 wiem co oznaczaja 1416371[/snapback] Oswiecenie: "W zakładce wiadomości mam Raport Wojenny, który wygląda tak "Raport wojenny (A,B) [współrzędne] (V:X,A:Y)". Co oznaczają poszczególne wartości (A, B, X i Y)? Taki format nagłówka RW (raportu wojennego) dostajesz w przypadku gdy ty atakujesz kogoś (jeżeli ktoś atakuje ciebie nagłówek nie będzie zawierał (A,B)). A oznacza liczbę rund (czyli informacji o tym ile i z jaką siłą strzeliła flota agresora i obrońcy) pomniejszoną o 1. B jest liczbą twoich jednostek, które przetrwały walkę. X to straty obrońcy zaś Y straty atakującego liczone w punktach strukturalnych." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 No znalazl sie jakis inteligentny :) THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 dzieki za przyjecie :rolleyes: odwdziecze sie w przyszlosci :wink: mozecie byc pewni B) , narazie nic nie moge :-| nawet czlonkow przegladac, ale wszystko przyjdze z czasem B) Oczywiscie jak ktos bedzie na Uni1 to wezme go pod swoje "skrzydla" . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Mam pytanie, nie wiem czy tu je zadawać, czy na naszym sojuszowym forum ! Jak cos to mi powiedzcie ! Mam jedna planete ! Metal na 12, Kryształ 11, Deuter 9, Fuzyjna 3, Elek. Słoneczna 13 lub 14 nie pamiętam, Stacje Orbitalną 3, Fabryka robotów 4. Z techniki pare rzeczy na poziomie 1 i 2. Jak rozbudowac to dalej ???? Deuteru mam malutko. I czy cisnąć do statku kolonizacyjnego jak najszybciej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 No niestety - chciałem zaoszczędzić i na czas wyjazdu nie wszedłęm w tryb urlopu - no i z pierwszego miejsca w klanie Tweaka spadłem na 7 i nie mam nawet satelitki - wszystko mi rozwalili - cóż to by było na tyle jeśli chodzi o mnie... nie ma sensu już grać, ale fajnie było :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 No niestety - chciałem zaoszczędzić i na czas wyjazdu nie wszedłęm w tryb urlopu - no i z pierwszego miejsca w klanie Tweaka spadłem na 7 i nie mam nawet satelitki - wszystko mi rozwalili - cóż to by było na tyle jeśli chodzi o mnie... nie ma sensu już grać, ale fajnie było :cry: 1423288[/snapback] Varrol nie poddawaj sie!! Walcz!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...