dziura Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) A ja mam cos takiego: Planeta Nazwa Akcja 1 2 3 4 awalon ( sahir ) 5 Negoy ( Landstraad ) 6 7 gela11 ( gela11 ) 8 Mort ( dziura ) 9 ZiOOm ( Allegrowicz ) 10 11 Perun ( Dobromila ) 18 min 12 ZiOOm ( Allegrowiczek ) 33 min (jego namiary [5:215:12] ) 13 14 15 jak widac jest 2 graczy z taka sama nazwa planety. Wyglada to tak jakby ta sama osoba zalozyla 2 konta i wspierala 1 planete zasobami z 2 (jesli jeszcze nie teraz, to w przyszlosci). Jesli sie nie myle to komu to zglosic? ps. jak ktos ma do mnie blisko i ma 'zbedny' metal i krysztalki to wysylajcie smialo :) Planeta Mort (dziura) Położenie 5:215:8 Edytowane 3 Maja 2005 przez dziura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Prawdopodobnie jest to pushing. zgłoś to do GO (game operator) danego universum, żeby sprawdził. Namiary znajdziesz na oficjalnym forum ogame. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Panowie a ile mniej wiecej czeka sie na przyjecie w sojusz Tweak.pl ?? bo ja juz pare godzin czekam :( i sie zastanawiam czy ja cos zle wyslalem czy moze nie dotarlo :P A moze to trzeba bezposrednio do naszego Imperatora wyslac?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Wlasnie wyslalem pytanie do GO i zobaczymy co z tym zrobi. Camel - ja rowniez zglosilem swoja planetke do sojuszu, ale biorac pod uwage ze jest dlugi weekend to pewnie jeszcze troche czasu potrwa. Moze w tym czasie dorobie sie nieco wyzszego poziomu, zeby nie musiec zebrac o wszystko ;) update: wlasnie zostalem przyjety :D Edytowane 3 Maja 2005 przez dziura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 jesli to jest pushing to :lol: :lol: :lol: Trzeba być idiota do ^3 aby postawic sobie 2 konto tak podobne do 1st z nazwy i zalozyc planete kolo planety nazywajac je jeszcze tak samo. Ale ciemnota :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 No to poatakuj sobie troche :D Cala frajda w atakach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 (edytowane) No to poatakuj sobie troche :D Cala frajda w atakach :) 1425369[/snapback] I obronie :wink: A tak na marginesie B) dziaj o 5 nad ranem mialem mozliwosc przetestowania swojej "siatki" obronnej :wink: , ale przejdzmy do rzeczy: Agresor psychollek (x:xxx:x) Broń: 50% Tarcza: 60% Osłona: 60% M.transp. D.transp. Krazownik 1 6 51 Obrońca Buu (x:xxx:xx) Broń: 60% Tarcza: 50% Osłona: 50% D.transp. D.mysliw. Recykler. So.szpieg. Sat.slon. Wyrz.rak L.laser C.laser Gauss Jon M.powloka 2 14 1 4 17 75 60 30 3 5 1 pierwszy atak : Flota agresora strzeliła w sumie 93 razy z całkowit± sił± 51056 w obrońcę. Tarcza ochronna obrońcy pochłonęła 4434 punktów strat Flota obrońcy strzeliła w sumie 212 razy z całkowit± sił± 41075 w agresora. Tarcza ochronna agresora pochłonęła 4184 punktów strat potem lubu dubu :wink: i..... Agresor psychollek (x:xxx:x) Krazownik 4 Obrońca Buu (x:xxx:xx) D.transp. D.mysliw. Recykler. Sat.slon. Wyrz.rak C.laser Gauss Jon M.powloka 1 1 1 1 1 7 3 3 1 Bitwa zakończyła się bez rozstrzygnięcia, obie floty wracaj± na swoje ojczyste planety Agresor stracił łącznie 1345000 jednostek. Obrońca stracił łącznie 646000 jednostek. Na tych współrzędnych leża teraz 318600 metalu i 138300 kryształu. Szanse powstania księżyca wynoszą 4 % niby stracilem wiele dzialek :lol: ale...: 57 Wyrzutnia rakiet, 40 Lekkie działo laserowe, 17 Ciężkie działo laserowe, 2 Działo jonowe dali się naprawiać się. Czyli wyszedlem na zero :rolleyes: tylko pare punktow stracilem Napisalem gostkowi ze szkoda ze mu sie nawet za paliwo nie zwrocilo :lol: :lol: PS: recyklerki sobie lataja tam i spowrotem B) Jednak musze jeszcze popracowac nad swoja obrona, a dzieki surowca na polu zniszczen bede mial na to fundusze :-P Ladna bitwa... byla B) EDIT: takie pytanko, na 6 minut przed atakiem wyslal na mnie sondy, oczywiscie je zestrzelilem : Flota obrońcy strzeliła w sumie 316 razy z całkowit± siłą 63251 w agresora. Tarcza ochronna agresora pochłonęła 4 punktów strat podczas waliki z krazownikami gostka napisalo mi cos takiego: Flota obrońcy strzeliła w sumie 212 razy z całkowit± siłą; 41075 w agresora. Tarcza ochronna agresora pochłonęła 4184 punktów strat i teraz sie pytam: Czemu podczas ataku na sondy dziala strzelily 316 razy a podczas " nawaly" tylko 212 razy? Sila ataku przez to byla mniejsza o ponad 20K :mur: :mur: Gdyby nie to to w pierwszym strzale stracilby o wiele wiecej :mur: :mur: Edytowane 4 Maja 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 bo wszystkie statki maja 5szybkich dzial przeciw sondom;] poczytaj faq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Napisalem gostkowi ze szkoda ze mu sie nawet za paliwo nie zwrocilo :lol: :lol: 1425441[/snapback] To jest chyba najbardziej wkurzające hasło w tej grze :D Nie tylko ty tak ludzi katujesz :) Ja jeszcze podczas ataku piszę czasem "odpuść... nie warto" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 ja jak to slysze to wysylam jeszcze 3 fale wyrznac obrone do zera cwaniakowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 A cwaniak w tym momencie się śmieje, bo nic mu nie zabierzesz, a on sobie najwyżej przerzuci surowce na inną planetę i tam z nich zrobi użytek. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Do kogo mozna wyslac podanie o darmowe paczki z PCK (zawierajace deuter, metal, krysztal) ? :D Aha w zakladce "Sojusz" mam "tylko dla wtajemniczonych;)" ale link nie dziala, to jest sciema czy moze trzeba jakis okres kwarantanny przejsc by tam sie dostac?? bo chcaiłbym zobaczyc liste czlonków ;] a jak sadze wlasnie tam sie ona znajduje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 heh, dzieki surowca jakie pozostawil po sobie moj agresor mam zapchana kolejke budowy do jutra do godziny 10.00 :rolleyes: , wzmocnil moja obrone :-P Bardzo przyspieszyl mi takze wzrost gospodarczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 (edytowane) ranga nowy jest jak wskazuje nazwa dla nowych;) i ma zapobiegac szpiegowaniu przez niesprawdzonych czlonkow ale czlonkom tego forum chyba moge zawierzyc takze zaraz wam pozmieniam rangi a link do forum masz kilka linijek nizej Edytowane 4 Maja 2005 przez johnyboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Oddam konto na UNIVERSUM 5 w dobre rece - 6500 pkt, niedlugo Fabryka Nanitow, 7 planet. Zainteresowani niech wala na gg lub prv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 a bawi sie ktos w X-Wars (www.x-wars.com)? Na pierwszy rzut oka wyglada jak duzo bardziej rozbudowany ogame (m.in. rozne rasy i specjalizacje, mozliwosc projektowania wlasnych statkow). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 przeciez tobie sie nawet w ogame nie chcialo grac to po co ci bardziej rozbudowany;) z tego co mi wiadomo (bo zalozylem nawet konto zeby obadac) to to jest z 10razy wolniejsze od ogame ale bardziej skomplikowane - rozne rasy, klany, mozna samemu projektowac statki itd co kto lubi.ja wole ogame bo jest dynamiczne;) costi wracaj do sojuszu zrobi sie jakas fajna wojne;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Ja gram w XW od niedawna. Nawet się już dorobiłem 100 pkt i mogę przeglądać własny układ :lol: To że wolniejsze, to fakt, ale zauważyłem że jak brakuje miejsca na planecie to wystarczy rozbudować HQ i się robi miejsce (paradox :P ). Tak samo przy jakimś tam poziomie rozwoju można stawiać 2 budynki na raz :) Zobaczę jak się będzie statki tam budowało, bo mnie to ciekawi- jak fajnie, to będę grał dalej. Jak nie, to oleję i skasuję konto. Tak czy inaczej w ogame grać nie przestanę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 johnyboy - ogame mnie znudzilo, bo w tej grze po prostu nie ma co robic... no ilez mozna krasc? :P Zreszta ja preferuje gry z ciekawa fabula, stad kazda gierka online mi sie po niezbyt dlugim czasie nudzi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 (edytowane) costi - zlodziejstwo wyszlo z mody teraz zlomowanie jest trendy:) Edytowane 4 Maja 2005 przez johnyboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 costi - zlodziejstwo wyszlo z mody teraz zlomowanie jest trendy:) 1427175[/snapback] właśnie, to jest kolejny etap. ciekawe co jest następne:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Inteligencja niektorych graczy po prostu powala. Facet wyslal do mnie 10 sond (na uni 15) z misja atakuj :lol: Efekt Obrońca wygrał bitwę! Agresor stracił łącznie 10000 jednostek. Obrońca stracił łącznie 0 jednostek. Na tych współrzędnych leża teraz 0 metalu i 3000 kryształu. Wystarczyly tylko 3 wyrzutnie rakiet. Moze nastepnym razem wysle mi transporter z jakimis surowcami? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Widocznie się pomylił ;) Tak bywa :D Ja ostatnio przeskanowałem kolesia 3 planety pod rząd, a za chwilę dostałem wiadomość "dopiero się rozwijam... napisz czego ci potrzeba, to sie dogadamy" :lol: A tylko się nudziłem i skanowałem sąsiednie układy :D Z kolei z sondami są niezłe akcje :D Większość graczy ma kiepską szpiegowską i wystarczy mi ostatnio 1 (max 3) sondy żeby zobaczyć wszystko co mają na planetach (włącznie z badaniami) :> Z kolei oni - jak skanują mnie to jest tak, że najpierw leci 1 sonda, za chwilę 2, za chwilę 3 i zestrzelenie :lol: . I nie uczą się na błędach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Mnie znowu skanuja tylko raz <_< wysylaja jedna i koniec... tylko kilku gosci skanuje mnie regularnie...... ale i tak nie atakuje...cos nie wierza w swoje sily.... Edytowane 7 Maja 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Taaa mnie nie skanowal a zaatakowa 200 niszczycielami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 mnie 2 razy po 100 ale odpuscił po drugiej fali jak dostał 3x0 :) A dzisiaj zarobiłem jedyne 90000 m 70000k i 20000 d :D (bez strat własnych ;) ) Ciekawe czy się gość wścieknie, czy rozpłacze jak wróci z banicji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Taaa mnie nie skanowal a zaatakowa 200 niszczycielami ;] 1432358[/snapback] wow no ladna flota, mnie max co gostek atakowal narazie to 60 krazownikow...... staram sie nie byc zbyt kuszacym celem i utrzymywac poziom surowcow na minimum......... bo po co atakowac kogos gdy nawet za paliwo sie nie zwroci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Witam Po 2 niepełnych edycjach the crims przyszedł czas na ogame. Prosze nie atakować TOMCATA z uniwersum5 :P acha poprosiłem o dołączenie do sojuszu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 przyjety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Dzięki acha jakby co to planeta SARATOGA... acha i godło sojuszu jest wyczesane :P acha nie da mi sie tego statusu nowy zmienić? bo troche lamersko to brzmi :P Edytowane 7 Maja 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...