Skocz do zawartości
kali990

Abit Nf7 Vs Asus A7v880

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam ze prawie powatrzam temat ale chce teraz abyscie pomogli mi wybrac miedzy konkretnymi modelami płyty głównej W poprzednim moim topcu o podobnym temacie pawie wszycy byli za ABITEm :D ale oststnio taki gosci mi w głowie namieszał ze ten CHIPSET VIA KT 880 Jets lepszy od nForce 2 ULTRA 400 I dlatego potrzebuje waszej pomocy płytke będe kupywał w pryszłym tygodniu wiec chce byc juz pewien Sam ogólnie byłbym za tym ABITEm , ale prosze was o sensowne wypowiedź a nie typu bierz ABITA bo jets lepszy od ASUSA jak jest lepszy to dlaczego Chodzi mi głównie o stabilnosc po ostrym podkreceniu Tylko nie myslcie ze bede krecił tak na tym COLORSIT Kupuje modecoma 350 GTF bądź jakiegos chiftecka Prosze o szybką pomoc i z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zależy ci a stabilności po ostrym OC, to tylko Abit. Jak będziesz jechał w górę FSB, to masz pewnośc zablokowanych szyn PCI/AGP, czego nie miożna powiedzieć o każdym egzemplarzu KT880.

A już super byłoby, jkabyś dorwał Abita z jakiejś starszej serii, te obecne jakieś gorsze sa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też bym polecił Abita. Nie dlatego że go mam, ale dlatego że jest o wiele lepszy pod kątem OC i stabilności, z tą VIA KT880 są różne problemy, ostatnio czytałem że bios sie muli. A NF2 jest bezproblemowy.Nitro nie zgodze sie w moim przypadku że nowsze wersje Abita są gorsze, ja mam 3 tydzień tą mobo i na 230Mhz spoko lata, napięcia standart :wink: To zależy jaki egzemplasz sie trafi :) Pozdrawiam !!

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do ostrego oc Abit lepszy ,ale...

wez poprawke na rozumienie ostrego OC

i teraz taki motyw

Asus jest duzo lepiej wyposazony i ta sama cena

a ty kupujesz slaby zasilacz ,wiec nie ma mowy o ostrym oc (ja to rozumiem jako 2500MHz)

rozwaz to dokladnie ,bo zaluzmy takie wersje z twoim Sempronem 2200+

wlasnie procesor odgrywa tu kluczowa role

nie polecisz z fsb wiecej niz 230 na Abicie ,ale i ten max nie jest pewny z powodu twoich pamieci

wiec 9x230=2070 ,a wiec jak slyszalem nbiedawno takie fajne stwierdzenie : Zostaniesz Clownem OC

i nic wiecej na tym Abicie nie osiagniesz

a na asusie nie przekroczysz fsb215 ,czyli 1930MHz ,ale mozesz procka przerobic na Mobila i wtedy startujesz z mnoznika 11x

czyli 11x215 co daje 2365MHz

powiesz ze kupisz Abita i tez przerobisz na Mobile Semprona

otorz guzik ,bo na nf2 to nie dziala ,tylko na VIA i na SIS

tak wiec tym krotki wywodem udowodnilem ze do OC lepszy bedzie Asus :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może i tak ;]

hmm właśnie sprzedaję moją a7v880 i kupiłem... NF7... wnioski sie nasówają same ;]

1319995[/snapback]

a byles na onecie ??

masz zablokowanego Semprona na mnozniku 9x ? czy tez inny procesor z mnoznikem min 11x :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB ma racje do tego proca odpowiedni wybore bedzie via ;) chociaz wiem ze ma zraze do nf;) tylko potem jeszcze zostaja boje z mnoznikiem przerobka na mobila a potem ewentulalnie udrutowanie konkretnego

Abit jest idealny do oc procow z odblkowanym mnoznikiem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB ma racje do tego proca odpowiedni wybore bedzie via ;) chociaz wiem ze ma zraze do nf;) tylko potem jeszcze zostaja boje z mnoznikiem przerobka na mobila a potem ewentulalnie udrutowanie konkretnego

Abit jest idealny do oc procow z odblkowanym mnoznikiem ;]

1320067[/snapback]

nom via albo sis

byla na allegro taka plyta pcchips na sis748 i to normalnie PCB od ecs l7s7a2 wiec plyta moze byc calkiem niezla i za 120pln

jednak z regulacja napiec moze byc problem

osobiescie to po zapoznaniu sie z oferta plyt na via to na dzis najlepsza plyta jest dla mnie Abit KV7 - fsb225 lub wiecej ,dobra regulacja napiec oprocz vmem (tylko do 2.8v)

ale niedlugo kumpel kupuje ostatnia nadzieje KT880 ,czyli Epoxa 8VTAI - bede mogl przetestowac to sie okaze czy zdetronizuje abita na kt600

oczywiscie mowa o plytach dostepnych dzis ,bo pare fajnych modeli juz nie produkuja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...