Skocz do zawartości
que_pasa

Celek 1000A@1530 MHz 58 stopni

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam jeszcze, że taki proc po połączeniu pinów VID1 i VID2 (+ oczywiście lepsze chłodzenie) mógłby pobić rekord!

Mówie serio, bo jak przy 1,65 v masz 1,53 GHz, a rekord na http://overclockers.com wynosi "tylko" 1569, a wg moich przpuszczeń twój proc na pięciu prawie 1,9 v powinien stabilnie hulać nawet na ponad 1,65 GHz!!!

Morał: Wszystko jest możliwe, trzeba tylko tego chcieć!

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

większe napięcie wypróbuje jak zrobię porządek z chłodzeniem, na razie jest to boxowy radiator a wentylator chodzi na 17 voltach, posmarowałem sreberkiem, kumpel dał mi zajebisty środek do polerowania powierzchni i cosik zakombinował z zaczepem radiatora aby mocniej dociskał, komputer jest otwarty i wieje na niego zajebisty wiatrak (zima się kończy robi się gorąco). Kto by pomyśał że przez ch.... grafikę komp mi się wcześniej wieszał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj Volcano 7+ albo, jak masz więcej kasy, to WB, bo ciekaw jestem bardzo ile to wyciągnie...

P.S.

Nie chciałbyś się zamienić (może być nawet za niewielką dopłatą) tym swoim Abitem ST6 na mojego ASUSa TUV4X ??? Z wielką chęcia bym się zamienił. Jedyna wada tej płyty, to brak regulacji Vcore... szkoda.

Więc może jednak się zamienisz??? Z resztą, po co Ci większe FSB... :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spox wynik.Zobacz jak ze stabilnoscia bo mi tez na takim napieciu smigal na 1540 ale lubial sie powiesic.Dopiero przy 1.80v przeszedł 10 godzinne wygrzewanie.Ale w sumie mam OEM a ty masz BOX a boxy sie lepiej kreca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brawo jestem zazdrosny ;) ja jutro bende krecil mojego p2 ile wlezie czy podniesienie Vcore o 0,5V nie zasazkodzi mojemu p2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież mówiłem, że na 1,7 v kiedyśtam. A co do temp., to na procu jest nie więcej niż 41 st (42 max podczas gorącego dnia :D ), a na płycie - max 31 st. Oczywiście mam cały czas otwartą obudowę i ... FOP'a-38, od którego jeszcze nie ogłuchłem (bo Delta wyje coś około 47 dB :mrgreen: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w moim celku 1000A@1530 zwiększyłem napięcie do do 1,725 volta, chodził całą noc robiąć wiele głupich rzeczy byleby obciążenie wynosiło około 100%, zaraz będę próbował lepszego chłodzenia, spróbuje wyciągnąć pamięci na 160 MHz CAS 3 a procka na 1600MHz, powinien trochę pochodzić , na razie temp wynosi 55 stopni, więc chyba nie jest źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wy macie szczęście. Ja mam BOXowego Celeron 1.2GHz i bez modyfikacji napięcia na pójdzie na 1.6GHz :cry: - za to bez problemu idzie na 1.5GHz. :)

Pociesza mnie tylko to, że na dobrym chłodzeniu może pójdzie nawet na 1.7GHz lub więcej. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wy macie szczęście. Ja mam BOXowego Celeron 1.2GHz i bez modyfikacji napięcia na pójdzie na 1.6GHz  :cry:  - za to bez problemu idzie na 1.5GHz.  :)  

Pociesza mnie tylko to, że na dobrym chłodzeniu może pójdzie nawet na 1.7GHz lub więcej.  :twisted:

Moj 1.2 idzie na 1.55 przy zamkniętej obudowie i Titanku grillowym, przy otwartej na 1.6 i u=1.725, jak myślicie przy lepszym coolerze pójdzie przy zamkniętej na 1.6? Jaki polecacie? Tylko niegłośny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamięci magistrale 160 MHz wytrzymują, ale się trochę grzeją , zamontuje im radiator, za to procek na 1,6 GHz działa ale w biosie 63 stopnie i za ch.... nie chce niżej, pomóżcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie jest to BOXowy radiaotor, łanie wypolerowany, posmarowany sreberkiem z podrasownym wentylatorem(chodzi na 17 voltach) stąd pewnie ta temperatura 63 , ale obok leży już titan, zobaczymy później, na razie niech się procek wygrzeje na 1,6 GHz przy tym chłodzeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

całą noc mój procek się wygrzewał, raz zawiesił mi się(znowu) na fotosklepie 7, poza tym oprócz wysokiej temp wszystko wydaje się byc ok.

posłucham crackersa i zamontuje volcano

co byście polecili to testownia procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...