MonsterMax Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Tak sobie myślę czy możliwe jest zrobinie proca 128 bitowego. Podział na 64 bit polega chyba na dokładności zmierzenia impulsu elektrycznego <chyba 16 V> i podzieleniu go 64 razy co odpowiada tym 10101010101.......... Jeżeli 64 bit jest dwa razy szybsze od 32 to czemu by nie walnąc odrazu ze 128 albo 256 bit. Nie wiem czy ja dobrze mysle ale co wy na to. A i nie wiedziałem gdzie to umieścić więc dałem tu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 nie wiem co ty kombinujesz z tymi impulsami ;) ale juz od dawna istnieja procesory 256bit-owe - na kartach graficznych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonsterMax Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Znalazłem to w książce od fizyki. Mniejsza z tym. Ale czemu nie robi sie procesorów na szynie 256 bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 bo najpierw trza zarobic na tych 32 i 64 bitowych, potem na 128 bitowych, a potem to i tak wszyscy zapomnimi co to kopmuter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 W prockach są dwa poziomy napięcia, "0" i "1", dlatego to się nazywa logika binarna. A co do robienia magistrali 256 bit - skomplikowana sprawa chyba z poprowadzeniem ścieżek do wszystkich urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...