Skocz do zawartości
THORGAL

czy HIP HOP to dresiarstwo i kto sie tego boi ?

moim zdaniem  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. moim zdaniem

• Hip Hop nie ma z tym nic wspolnego
      31
    • To ci sami bandyci
      16

Rekomendowane odpowiedzi

O qrwa (nie bede przepraszal za to). Panie Thorgal, masz u mnie takiego minucha, ze tylko przeprosiny pozwola na zmiane mojej decyzji. Albo jestes malym smarkaczem albo juz starym prykiem dla ktorego HH, dres i kibole to to samo. Zobacz sobie film "Blokersi", a zobaczysz subtelna roznice miedzy pojeciami w polskich subkulturach (ktory i tak jeszcze malo mowi o HH). Ja pier........, takiej bredni dawno nie slyszalem. Dobrze, ze nie mowisz tego twierdzaco, a masz pewne watpliwosci (sadze po ankiecie) bo nawet powazania u mnie bys nie mial. 

P.S. I gdzie z tym watkiem na podkrecaniu ?

Hh, co do "Blokersów" i Hip-hopu... ten film niewiele pokazuje.... Moim znadniem nie wiem co miał w zasadzie pokazać, i wilu ludzi ten poglad podziela. Bo nie jest to obraz kulury hip-hopowej jako takiej ....nie polecam tego filmu ...

ten film miał pokazac moze i kulture hiphopu ale pokazałł kolesi którzy niemają co robic (nie uczą sie i nie pracują) tylko siedzą na ulicach i "zadymki robią tu i na stadionie... bo to hooligani są...." (jak powiedział jeden koles w filmie.... z poznania zresztą niestety...)

a tak wogóle to czy wy wiecie co to jest basketball? graliscie kiedys w prawdziwy basketball? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poniewaz moj ostatni topic zostal wywalony to moze teraz sie uda pogadac a bandytyzmie w naszym kochanym kraju  :twisted:  :twisted:  :twisted: 

PS chetnie poznam moderatora ktory wywalil moj poprzedni topic  :!: ...za bardzo sie kolego sugerujesz tym co kogo oburza i za malo wczytujesz sie w sens tego o czym sie mowi  :!: 

Co do dresiarstwa i HIP HOP-u to jezeli sa kolesie ktorzy pomykaja w dresach (ktore juz dawno nie kojarza sie ze sportowcami :( ) to znaczy ze chca sie identyfikowac z bandytami ...to prawie tak jak w latach 30-tych ktos zakladal brunatna koszule...

A to, ze Hip-Hop owcy to toleruja ze dresiarstwo ich przeniknelo to juz inny temat :)

no i slucham Waszych opinii  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Denerwuje mnie troche taki pajac, co wyskakuje niewiadomo skad i popisuje sie swoja niewiedza. Jak mozna rozpratrywac taki problem na podstawie jakis debili co siedza ci pod blokiem. Jestem z Kielc i tu kultura hiphopowa rozwija sie w bardzo dynamicznym tepie i idzie w dobrym kierunku, nie jest zwiazana z jakimis rozbojami, napadami itp. chlopaki maluja, ucza sie tanczyc, ogolnie zyja. A co do dresow to hm... sam mam dresy(i nie mysl ze jakies z czterema paskami z bazarow), czasem je nosze bo troche macham breaka, i najwygodniej jest mi w nich, sa duzo wygodniejsze niz np. spodnie sztruksowe czy dzinsy(bo i takie mam). I nie jestem bandyta pijacym pod sklepami, bijacym ludzi itp.

No to troche obronilem moja kulture :D

Teraz Blokersi, no coz film jest, co dalej, calkiem niexle zrealizowany, pokazuja hiphop z wielu stron, i pod wieloma punktami widzenia. Moze ma jeszcze troche do zyczenia ale co tam, pewnie dzieki niemu wielu ludzia ktorzy kojarza HH z tym z czym kojarza troche sprostowal poglady.

Heh, Torgal pewnie cie to nie interesuje ale powiem ze u mnie tez masz -.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moi drodzy hip hopowcy ja Was nie potepiam ja tylko sie dziwie ze Wam to nie przeszkadza...wsrod moich zanajomych sa tez ludzie z roznych subkultur i niestety wszyscy maja o Was takie zdanie

Dla nich jestescie banda lysych debili rozbijajacych sie po ulicach bez celu i tak naprawde jak juz pisal jeden koles trudno Was odroznic :(

Mnie to zastanawia bo teksty ktore slysze w kawalkach HH niejednokrotnie mowia o rzeczach waznych i jako subkultura napewno znaczycie i odznaczycie sie znaczaco w naszym swiecie...tylko powtarzam w kolko ja nie naskakuje na tych HH co tancza, rymuja, ukladaja beaty, i poprostu zyja ja tylko sie pytam czy nie przeszkadza Wam ze Wasz ogolny ( nie mowie ze sluszny) wizerunek jest postrzegany przez nieco starsza generacje punka, metalu, rocka, undergroundu jako niczym nie rozniaca sie kolorowa banda lysych dresow wozacych sie na ulicach

Ja nie chcialbym identyfikowac sie z dresobandytami...Was to nie boli i napewno niejeden z Was slucha Gangsta Rapu...moze to dlatego tak Was pociaga ze idzie za tym sila grupy jakiegos bezpieczenstwa w grupie takich jak Wy i napewno niesluszna jest to opinia dla duzego grona ludzi naprawde pasjonujacych sie muzyka, sportem, liryka ...to niestety tak jest :(

Zmieniajcie to bo moim zdaniem zaslugujecie na lepsza opinie pokazcie ze towarzystwo dresiarzy jest jakas tragiczna pomylka...badzcie prawdziwi a nie plastikowi, moim zdaniem ten ruch jest tego wart :)

Nara

Ps: moja kultura to szeroko pojmowana undergroundowa elektronika, poczawszy od Kraftwerk przez NiN a na Underworld czy Aphex Twin konczac ...widze czym sie stala muzyka techno widze kto zaczal jej sluchac kidys techno wywodzilo sie z podziemia bylo ciemne, ostre i mocne od czasu jak na swiat wyplynela banda kolorowych gejow i rynek mediow wzial sie za ta muzyke wszystko sie popieprzylo :(

Dzis niestety wsrod metali, punkow i innych wyjadaczy gitar panuje opinia na podstawie tego dicho szajsu co leci w MTV i ja juz nie mowie ze slucham techno...wstydze sie tego co komercha zrobila z moja muza...obyscie kiedys tez nie musieli sie wstydzic..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święte słowa ,dać mu wódki :D ,taka dygresja, z poznanych przezemnie "hiphopowcow" ,1-2 okazalo sie goscmi z ktorymi moshna pogadac i siedzieli w temacie, a okolo 30 to durne lyse paly ktore z HH maja wspolne chyba tylko sluchanie muzy ,"slang" swego typu i krok w kolanie ,osobiscie HH wrecz nielubie a to wlasnie z powodu tego ze ta cala "liryka" to gowno w konfrontacji z rzeczywistoscia ktora sie sklada w wiekshosci (przynajmniej z mojego subiektywnego punktu widzenia) z blokersow "zlego" rodzaju ,taka jedna wielka hipokryzja+malolaty z wymyslonymi problemami wzietymi zywcem z HH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodze juz w szerokich gaciach z rpzporkiem do kolan (wczesniej i owszem) - jestem za stary na to. Jednak na muzyce RAP, a w szczegolnosci na poruszanej w tym watku kulturze hip hop moge powiedziec, ze znam sie lepiej niz dobrze. Nie widzialem jeszcze na swoje oczy dresow sluchajacych muzyki RAP. Moze ci Twoi ""blokerzy" to na serio jakas banda jelopow. Idz sie spytaj czy sa dresami czy hip hopowcami. Jak dostaniesz wjeb to znaczy, ze sa tymi drugimi. Jezeli prawdziwymi HH to mozna z nimi fajnie porozmawiac.

malo widziales, u mnie w shkole polowa loodzi sloocha hip hopu, rapu itp, ja pooshczam muzyke w radiowezle, raz mnie qmpel poprosil o kazika, zara sie zbieglo od <span style="color:red;">[ciach!]</span>a loodzi w dresach, w spodniach z rosporkiem w kolanach, jak i ludzie nie w dresach, ael sloochaajcy dance itp I <span style="color:red;">[ciach!]</span>A WSHYSCY: WYLACZ TO GOOWNO, POOSC HIP HOP

<span style="color:red;">[ciach!]</span>a, hh jest tera w modzie, bo dresiarskie moozgi nie sa w stanie przyswoic mniej prymitywnej muzyki (nie urazajac nikogo), ale poza rymem, to qwa 2 dzwieki na krzyz i qrwa shczesliwi :lol:

I TE TEXTY QWA

NP. JESTEM BOGIEM, USWIADOM TO SOBIE :lol:

ALBO JAK QWA "SPIEWAJA :lol:'' NO DOPRA, MOOWIA ;) JAK TO IM JEST ZLE

A NAJBARDZIEJ MNIE W<span style="color:red;">[ciach!]</span>IAJA NAPISY H.W.D.P NA MURACH I TO EJSHCZE Z BLEDEM ORT. ;)

powiem jedno HIP HOP SUXX!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry Hp Hop nie jest zły. Ale.......żaden, nawet najbardziej ujarany, wyluzowany DJ nie ma siły przebicia takiego jak np. Canibal Corpse- Devoured by Vermin :twisted: Żaden nawet najleprzy ,,skrecz" na gramofonie Technicsa nie równa się solówkami Hammeta z Metallicy. To jest muza nie oszukujmy się- prosta, łatwa i przyjemna( dla większości)

A przesłanie to można do każdej muzy wcisąć, nawet do Disco Polo- ,,......Ten Kraj jest nasz i wasz. Nie damy bić się w twarz. Będziemy walczyć jak lwy......i nie przeszkodzi nikt" :lol: i viede Artur Szprycha :D

A, ze Hip Hop robi się coraz słabszy, to widać i słychać. Ktoś słuchał ostatniego N.A.S.? ŻENADA!!!!!

Ale są różne gusta. I można sobie słuchać co sie chce.

PS- nie wqurwai was w co 2 piosence Hip-Hop co i rusz jakiś tam tekst że Hip Hop coś , czy coś tam Hip Hop? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze prawisz Bruce!! Za dużo tych już HH się narobiło. Wszyscy słuchają tego samego, puszczają ciągle to samo, a jak ty i paru innych chce coś innego, to odrazu podnoszą się głosy, że to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o. U mnie na roku( studium, na studiach jest spoko) tylko ja nie słucham HH( w zasadzie). I tam zupełnie nie rozumieją, jak można wogóle czegos innego słuchać. A że Dance, jakiś chamski pop to dla nich szczyt dobrego gustu muzycznego, to czasami aż skręca :x I jest jeden taki cwaniak, co non stop coś sobie nuci, jakiś niby rytm... 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodze juz w szerokich gaciach z rpzporkiem do kolan (wczesniej i owszem) - jestem za stary na to. Jednak na muzyce RAP, a w szczegolnosci na poruszanej w tym watku kulturze hip hop moge powiedziec, ze znam sie lepiej niz dobrze. Nie widzialem jeszcze na swoje oczy dresow sluchajacych muzyki RAP. Moze ci Twoi ""blokerzy" to na serio jakas banda jelopow. Idz sie spytaj czy sa dresami czy hip hopowcami. Jak dostaniesz wjeb to znaczy, ze sa tymi drugimi. Jezeli prawdziwymi HH to mozna z nimi fajnie porozmawiac.

malo widziales, u mnie w shkole polowa loodzi sloocha hip hopu, rapu itp, ja pooshczam muzyke w radiowezle, raz mnie qmpel poprosil o kazika, zara sie zbieglo od <span style="color:red;">[ciach!]</span>a loodzi w dresach, w spodniach z rosporkiem w kolanach, jak i ludzie nie w dresach, ael sloochaajcy dance itp I kurcze WSHYSCY: WYLACZ TO GOOWNO, POOSC HIP HOP

kurcze, hh jest tera w modzie, bo dresiarskie moozgi nie sa w stanie przyswoic mniej prymitywnej muzyki (nie urazajac nikogo), ale poza rymem, to qwa 2 dzwieki na krzyz i qrwa shczesliwi :lol:

I TE TEXTY QWA

A NAJBARDZIEJ MNIE W<span style="color:red;">[ciach!]</span>IAJA NAPISY H.W.D.P NA MURACH I TO EJSHCZE Z BLEDEM ORT. ;)

Z tym sie po części zgodze, ale dorzuce jeszcze swoje pare groszy:

Jeżeli ktoś jest prawdziwym hiphopowcem to jest naprawde spoko kolesiem, ale nie oszukujmy sie, w kawałkach hiphopowych jest bardzo dużo wulgarnych słów, samo wezwanie do buntu przeciw wszystkiemu zciąga na hiphop całe bandy dresów, im sie to podoba, ale nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi. Jedynie prawdziwy hiphopowiec, który słucha tej muzyki nie dla przekleństw tylko dla ideologii rozumie to i jestem pewien ze taki koles bedzie naprawde fajnym gościem, reszta to shit - czyt. dresy ( w sumie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o i dres to jedno i to samo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malo widziales, u mnie w shkole polowa loodzi sloocha hip hopu, rapu itp, ja pooshczam muzyke w radiowezle, raz mnie qmpel poprosil o kazika, zara sie zbieglo od <span style="color:red;">[ciach!]</span>a loodzi w dresach, w spodniach z rosporkiem w kolanach, jak i ludzie nie w dresach, ael sloochaajcy dance itp I kurcze WSHYSCY: WYLACZ TO GOOWNO, POOSC HIP HOP

kurcze, hh jest tera w modzie, bo dresiarskie moozgi nie sa w stanie przyswoic mniej prymitywnej muzyki (nie urazajac nikogo), ale poza rymem, to qwa 2 dzwieki na krzyz i qrwa shczesliwi :lol:

I TE TEXTY QWA

Z tym sie po cze˛s´ci zgodze, ale dorzuce jeszcze swoje pare groszy:

Jez˙eli ktos´ jest prawdziwym hiphopowcem to jest naprawde spoko kolesiem, ale nie oszukujmy sie, w kawa?kach hiphopowych jest bardzo duz˙o wulgarnych s?ów, samo wezwanie do buntu przeciw wszystkiemu zcia˛ga na hiphop ca?e bandy dresów, im sie to podoba, ale nie wiedza˛ o co w tym wszystkim chodzi. Jedynie prawdziwy hiphopowiec, który s?ucha tej muzyki nie dla przeklen´stw tylko dla ideologii rozumie to i jestem pewien ze taki koles bedzie naprawde fajnym gos´ciem, reszta to shit - czyt. dresy ( w sumie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o i dres to jedno i to samo)

Widze ze w koncu inni ludzie sie odezwali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a myslish, zde jak ja muwie jak sie zjaram ;)

hyhy, trza tylko meic przebicie i wcale, nie trzeba miec talentu, zeby byc kimps na scenie hh!!!

Chłopie, widać że niewiele wiesz na ten temat a prawisz takie mądrości że jak to czytam to żółć mi się uszami wylewa :evil:

Naprawdę, nie wszyscy palą.... nie wszyscy.... Fakt, że jest to popularne w tych kręgach, ale odpowiedz sobie sam - kto nie jara (od czasu do czasu)?

Nie wiem dlaczego piszesz że nie trzeba mieć talentu żeby być kimś na scenie. Jak będzies chu***y to publika na koncercie szybko Cię zweryfikuje.

Widzę że dla Ciebie to bym muiał chyba cały poradnik alb przewodnik na oślej napisać, ale Ty i tak najprowdopodobniej tą całą kuturę olejesz, oplujesz i przydepczesz bo tak łatwiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a myslish, zde jak ja muwie jak sie zjaram ;)

hyhy, trza tylko meic przebicie i wcale, nie trzeba miec talentu, zeby byc kimps na scenie hh!!!

Chłopie, widać że niewiele wiesz na ten temat a prawisz takie mądrości że jak to czytam to żółć mi się uszami wylewa :evil:

Naprawdę, nie wszyscy palą.... nie wszyscy.... Fakt, że jest to popularne w tych kręgach, ale odpowiedz sobie sam - kto nie jara (od czasu do czasu)?

Nie wiem dlaczego piszesz że nie trzeba mieć talentu żeby być kimś na scenie. Jak będzies chu***y to publika na koncercie szybko Cię zweryfikuje.

Widzę że dla Ciebie to bym muiał chyba cały poradnik alb przewodnik na oślej napisać, ale Ty i tak najprowdopodobniej tą całą kuturę olejesz, oplujesz i przydepczesz bo tak łatwiej...

buahahhahahah

a co moze mi powiesh, ze ci panowie, ktzoorzy jak jush wczesniej pisalem "spiewaja", ze takl powiem hip hop, to maja talent????

lololol

jak dla mnie, to ejst tylko moowienie w rytm bicia lyzka o dupe (wy to nazywacie chyba bitem :lol:) a no i jeshcze skrecze qwa, tosh to nie ejst muzyka!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie skąd, nie mają a popularność, poważanie wśród ludzi ZNAJĄCYCH SIĘ NA TEJ MUZYCE i wysoką sprzedaż płyt to ktoś sobie zmyslił.

Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj na ten temat bo wiochę siejesz okrutnie.

Jak dla Ciebie to takie łatwe tworzyć muzykę hh to proponuję - spróbuj! Nie chce Cie przekonywać do tego żebyś słuchał tej muzyki, tylko do tego żebyś zaczął to wszystko szanować a przynajmniej nie mieszać z błotem. Ja tez mogę powiedzieć zę np metal - to wystarczy złapać gitarę, poszarpać struny, zacząć drzeć mordę i rytmicznie zarzucać dlugimi włosami - ale tego nie robię bo mam trochę poszanowania dla gustów innych i domyślam się że ta muzyka to nie całkiem tak wygląda (chodzi mi o metal). Trochę więcej luzu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruce jestes troche nieobiektywny..

Moje ulubione kapele to Kat, Tool, Samael,Children of Bodom, Deicide, Six feet under itp itd ale rownie czesto ( gdyz posiadam ich plyty) slucham np Kalibra,Paktofoniki czy Fisha oraz np Aphex Tin czy Chemical Brothers. Jest dobry hip-hop i chu..wy ;)

Przede wszystim o gustach sie nie dyskutuje!!!

Nie oceniajmy sie nawzajem po tymjak sie ubieramy czy czego sluchamy, tylko po tym jakimi jestesmu ludzmi. Naprawde wole spoko HH-owca czy nawet spoko drechola niz skur..syna metala :D

Ps :jaram conajmniej 2-3 razy w tygodniu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie skąd, nie mają a popularność, poważanie wśród ludzi ZNAJĄCYCH SIĘ NA TEJ MUZYCE i wysoką sprzedaż płyt to ktoś sobie zmyslił.

Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj na ten temat bo wiochę siejesz okrutnie.

Jak dla Ciebie to takie łatwe tworzyć muzykę hh to proponuję - spróbuj! Nie chce Cie przekonywać do tego żebyś słuchał tej muzyki, tylko do tego żebyś zaczął to wszystko szanować a przynajmniej nie mieszać z błotem. Ja tez mogę powiedzieć zę np metal - to wystarczy złapać gitarę, poszarpać struny, zacząć drzeć mordę i rytmicznie zarzucać dlugimi włosami - ale tego nie robię bo mam trochę poszanowania dla gustów innych i domyślam się że ta muzyka to nie całkiem tak wygląda (chodzi mi o metal). Trochę więcej luzu!

z tym zlapaniem gitary i darciem sie to czesciowo prawda, tylko to nie ejst prawdziwy metal

dla mnie prawdziwy metal, to pozadny gitarzysta i wokalista, o basisicie i perkoscicie nie wspomne, nienawidze darcia mordy, lub prostych gitar, jak to jest obecnie w popularnej muzyce w usa (tye wshyskie niu metale ip:/) nie ublizajac kornowi ;) rammstein suxx pod tym wzgledem ;)

hh tworzyc nie bede, bo z calego serca nienawidze prym,itywnej muzyki!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Co do wysokiej sprzedazy plyt HH to akurat to nic nie znaczy ,Pani Britney tesh sprzedaje dusho ,i > ?

Ale ogolnie jest sporo prawdy w tym co piszesz ,ale zgodzic sie chyba musisz ze HH jest muzyka "prostsza" w rozumieniu muzycznym

No tak, opery Vivaldiego to nie są (chodzi ci chyba o samo tło muzyczne) ale nie jest to wszystko takie proste jak by się mogło wydawać (dla mniej zorientowanych polecam do przesłuchania producencką płytę WACO - Świeży materiał ,dla mnie koleś przebił swoimi podkladami całą dotychczasową producenką czołówkę w Polsce).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iron Maiden - to jest klasa, co Bruce? :twisted:

Ale wg mnie muzyki nie powinno sie rozgraniczac prymitywna/nieprymitywna. Muzyka powinna czlowieka poruszyc - w jakis sposob. Rammstein na pewno jest prymitywniejszy od Ironow - ale porywa - wywoluje b.silne emocje (u mnie przynajmniej) - ja ich bardzo lubie. Ale trafia do mnie rowniez niektory hh - i to o dziwo ten, z ktorego tak sie smiales - "Jestem Bogiem", czy niektore utwory Kalibra. I tak jak zachwycam sie riffami Steve'a Harrisa, tak podobaja mi sie niektore skrecze - no, moze w mniejszej skali :) .

Ale mierzi mnie jedno oblicze hh - kiedy chlopaczki spiewaja jacy to sa twardzi, jak to im zle na osiedlach. Nie lubie tego - to mi sie kojarzy z dresiarstwem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wl;asnie uploadoje na serwer fear of the dark iron maiden, za kilka minut bedzie dam linka i zobaczysh o czym moowie ;)

Daj mu lepiej Brave new world albo Ghost of navigator :D

ale akurat tylko fira mam w bitrejcie 128 :) reshte 192 i wiecej, a komu sie bedzie kcialo zasysac tyle ;)

stad zasysac fear of the dark :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym zlapaniem gitary i darciem sie to czesciowo prawda, tylko to nie ejst prawdziwy metal

dla mnie prawdziwy metal, to pozadny gitarzysta i wokalista, o basisicie i perkoscicie nie wspomne, nienawidze darcia mordy, lub prostych gitar, jak to jest obecnie w popularnej muzyce w usa (tye wshyskie niu metale ip:/) nie ublizajac kornowi ;) rammstein suxx pod tym wzgledem ;)

hh tworzyc nie bede, bo z calego serca nienawidze prym,itywnej muzyki!!!

A no właśnie, a hh to nie tylko ujaranie się do nieprzytomności i nasuwanie bluzgów w takt muzyki. Jest dużo takiego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a (nawet nie na rynku, tylko w undergroundzie) i nic na to się nie poradzi. A ciebie, Bruce nie szarpie jak ktoś kojarzy że metal to tylko to co napisałem wcześniej? W hh też potrzebny jest dobry producent co nie zloopuje sampla pod kiepawą perkusję(i już jest podkład! :lol: tylko zrobi jakiś majstersztyk z kilkunastu (albo i więcej dźwięków) po wysłuchaniu którego opadnie kopara. Do pisania tekstów - to samo. Wiadomo że idiota i prymityw dobrego tekstu nie skleci itd itd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niestety nic nie mogę udostępnic bo siedzę na uczelni (w domu króluje modem) ale co mogę wam polecić? Płyty: Gramatik - Światła miasta, W witrynach odbicia - MasZIPomyśl. Naprawdę jest trochę "inteligentnego hiphopu" Adrian - wyjąłeś mi z ust to o nierozgraniczaniu muzyki na prymitywną i nieprymitywną. To tak jakbym powiedział - "... Ci co grają w Quake to do odstrzału bo to idioci bo do gry nie trzeba używać mózgu itp. itd., a Ci co grają w erpegi albo w erteesy to cacy...". I nie można powiedzieć że TA muzyka jest gorsza/lepsz od TAMTEJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wl;asnie uploadoje na serwer fear of the dark iron maiden, za kilka minut bedzie dam linka i zobaczysh o czym moowie ;)

ale akurat tylko fira mam w bitrejcie 128 :) reshte 192 i wiecej, a komu sie bedzie kcialo zasysac tyle ;)

tez mam chello :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam chello :P

bo chello rulezz ;)

shkoda, ze dali tylko 10 mega :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz im (hh) pokazac klase i mistrzostwo to udostepnij Painkillera!!! :twisted:  :twisted:  :twisted:

Łooooooooojezuuuuuu. ludzie, tera się bedziemy licytować, przecież ja nie bede w stanie docenic tych kawałkow (chodzi mi o mistrzostwo w swojej klasie) tak jak ci co nie słuchją na codzień hh też nie docenią kokretnego kawałka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi