Skocz do zawartości
THORGAL

czy HIP HOP to dresiarstwo i kto sie tego boi ?

moim zdaniem  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. moim zdaniem

• Hip Hop nie ma z tym nic wspolnego
      31
    • To ci sami bandyci
      16

Rekomendowane odpowiedzi

ja niestety nic nie mogę udostępnic bo siedzę na uczelni (w domu króluje modem) ale co mogę wam polecić? Płyty: Gramatik - Światła miasta, W witrynach odbicia - MasZIPomyśl. Naprawdę jest trochę "inteligentnego hiphopu" Adrian - wyjąłeś mi z ust to o nierozgraniczaniu muzyki na prymitywną i nieprymitywną. To tak jakbym powiedział - "... Ci co grają w Quake to do odstrzału bo to idioci bo do gry nie trzeba używać mózgu itp. itd., a Ci co grają w erpegi albo w erteesy to cacy...". I nie można powiedzieć że TA muzyka jest gorsza/lepsz od TAMTEJ

I

No wlasnie, nie odzywaj sie bruce. Nie HH jest komiczny tylko ty, z tymi twoimi dziewczecymi wlosami, i z ta twoja mowa, piszesz jak pedal(conajmniej) pozatym miliard bledow, a jak ty sie produkowales ze HH jest prymitywny, to ty pokazales ze jestes prymitywny i nieinteligentny, mowisz o hh a sie nie znasz, wiec jak nie wiesz o co chodzi to wex sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>a powies :>. I nie jestem zadnym dresiarskim mozgiem pało.

II

Pozatym na muzyce tez sie guwno znasz bo kazik to tez hiphop, tylko troche inny.

III

Nastepna sprawa z tym ze jestes slaby i ulegasz to twoj problem widac ze cie w szkole nei szanuja tylko toba pomiataja.

IV

Co do N.A.S'a i innego Gangsta rapu to go nei slucham, wiec sie nie orientuje i nei bede tego bronil.

V

Co do seplenienia to nie zauwazylem, za to bruce sie sepleni i to caly czas(kimps, shkole, pooshczam,shczesliwi, dopra, ejshcze, ktzoorzy, tosh).

VI

Paszczu juz ci powiedzial ze tak samo jak ty patrzysz na hiphop to tak samo mozna patrzec na twoj metal, darcie mordy i to wszystko.

VII

Pozatym widze jaki jestes niedorosly popisujac sie jaraniem, "bitrejtem" itp.

VIII

Tez moglbym wyraxic swoja opinie o metalowcach i metal w ten sam wiesniacki sposob co ty, ale nie tedy droga.

Ja sie poczulem urazony ! I nie hh sux tylko .....

IX

Czekam co powiesz metalowy mozgu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby kazik uslyszal ze go od HH zwyzywales to by cie plasnal w twarz ;D, wiesh mi kazik to nie HH ,nie Rap czy jeshcze cos innego ,czytalem z nim pare wywiadow i sie calkowicie odcina.

Co do reszty posta to sie zastanawiam czy sie specjalnie znizyles do tego poziomu czy tesh jest to twoj zwyczajowy :-)

--

"a jak ty sie produkowales ze HH jest prymitywny, to ty pokazales ze jestes prymitywny i nieinteligentny, mowisz o hh a sie nie znasz, wiec jak nie wiesz o co chodzi to wex sie kurcze powies :>. I nie jestem zadnym dresiarskim mozgiem pało.

--

"Czekam co powiesz metalowy mozgu"

--

Czemu 95% dyskusji na tym boardzie konczy sie flame warsem ? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Gdyby kazik uslyszal ze go od HH zwyzywales to by cie plasnal w twarz ;D, wiesh mi kazik to nie HH ,nie Rap czy jeshcze cos innego ,czytalem z nim pare wywiadow i sie calkowicie odcina.

Co do reszty posta to sie zastanawiam czy sie specjalnie znizyles do tego poziomu czy tesh jest to twoj zwyczajowy :-)

--

"a jak ty sie produkowales ze HH jest prymitywny, to ty pokazales ze jestes prymitywny i nieinteligentny, mowisz o hh a sie nie znasz, wiec jak nie wiesz o co chodzi to wex sie kurcze powies :>. I nie jestem zadnym dresiarskim mozgiem pało. 

--

"Czekam co powiesz metalowy mozgu"

--

Czemu 95% dyskusji na tym boardzie konczy sie flame warsem ? :(

Naucz sie czlowieku polskiego :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I TE TEXTY QWA

NP. JESTEM BOGIEM, USWIADOM TO SOBIE :lol:

ALBO JAK QWA "SPIEWAJA :lol:'' NO DOPRA, MOOWIA ;) JAK TO IM JEST ZLE

A NAJBARDZIEJ MNIE W<span style="color:red;">[ciach!]</span>IAJA NAPISY H.W.D.P NA MURACH I TO EJSHCZE Z BLEDEM ORT. ;)

powiem jedno HIP HOP SUXX!!!Zgadzam się z powyższym z jedny wyjątkiem nie hip-hop SUXX tylko Polski hip-hop SUXX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehhehe sk8 i inne subkultury moga byc ale wszytko zalezy od ludzi ktorzy je reprezentuja(zawsze sie znajdzie jakas czarna owca ktora psuje caly wizerunek subkultury). A co do ubioru to u sk8 najbardziej mnie denerwuj te smieszne spodnie tak samo jak u np. metalow ubieranie sie na czarno gdy na dworze 30C jest. No ale cos to jest ich wybor i niech oni sie mecza z tym a nie ja:D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej bruce to "Fear of the dark" jest extra :D.

no ba ;)

a co do wypowiedzi pirateza, to nei kazdy zapierdziela w upaly na czrno, no chyba, ze ci chodzi o koshoolke, bo faktem ejst, ze nie czarne koshoolki mam moze z 2 a ze 12, moz elepiej czarnych z nadrookami, z checia bym nosil biala z nadrookiem, ale qwa nie ma takich :(

w upaly nosilem krootjkie spodnie ;0 szare z reshta, tak btw, to szary to mooj uloobiony kolor chyba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie nie uzywajcie takich debilnych argumentow piszac o prymitywizmie i inteligencji ;)

Naprawda sa chlopki i ku..asy zarowno wsrod HH-owcow jak i metali, a tak samo mozna spotkac w obu tych subkulturach naprawde wspanialych ludzi.

Zakonczcie te bezsensowna klotnie, przeciez i tak zaden z was zdania na temat muzyki adwersarza nie zmieni :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ja zaczalem ja skoncze ten temat

Moim zdaniem panowie HH skoro tak bardzo nie odpowiada Wam ze porownujemy Was do dresiarzy proponuje zebyscie uzyli tego co w Waszej muzyce najsilniejsze...sily slowa i ulozyli kawalek ktory pokaze, ze zdecydowanie ta sytuacja Wam sie nie podoba ;)

Jak na razie nic podobnego nie slyszalem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją wypowieź kieruje do bruce'a.

Człowieku, ja na codzień matalu słucham, ale jakoś mi hh nie przeszkadza - po prostu go nie słucham!! Paszczu mi swego czasu podrzucił troche kawałków - posłuchaeł i stwierdziłem, że muzyka mi się nie podoba, ale niektóre teksty mogą być.

A to do innych.

Dlaczego piszecie, że coś jest ch..., a coś fajne - to kwestia czy wam się coś podoba - muza to nie GeForce, że można go porównać z innymi modelami i obiektywnie wyłonić najlepszy model. Albo staracie się narzucić swoją wole innym, albo prowokujecie innych do kłótni stawiając sądy albo nie macie pojęcia o komunikacji interpersonalnej. Ciekawe bruce, czy byloby Ci przyjemnie, gdzybym napisał, że IM to syf, malaria, że Ziemia ich niepotrzebnie zrodziła a muza jest do [gluteus maximus] i w ogóle to trudno muzyką nazwać - taki prymitywizm z głośników leci. Jednak ja tak nie napisze - napisze, że mi się Maideni nie podobają. I HH też mi się od strony muzycznej nie podoba, coć niektóre teksty mają niezłe.

A tak wracając do głównego tematu - to, że dresy - zabijaki słuchają tego, a nie innego to nie ma nic wspólnego z hh. Ilu bandziorów słucha pop-u, metalu, jazzu czy muzy poważnej?? Tak wyszło po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem panowie HH skoro tak bardzo nie odpowiada Wam ze porownujemy Was do dresiarzy proponuje zebyscie uzyli tego co w Waszej muzyce najsilniejsze...sily slowa i ulozyli kawalek ktory pokaze, ze zdecydowanie ta sytuacja Wam sie nie podoba ;)

Meeeeeeeega LOL!!!!!!!!!!!! :lol:

I juz widze jak wielbiciele ostrzejszych brzmien lapia za gitary i nagrywaja kawalek!!!!

Chlopie, po pierwsze nie kazdy ma mozlewosci, a przede wszystkim umiejetnosci (i chec) cokolwiek nagrywac :lol: :lol: :lol:

Jakby mnie to tak mierzilo i na co dzien robilbym fajna muze to pewnie bym cos na ta okolicznosc stworzyl, ale jak widze jak wiekszosc ze strony ANTY jest zacietrzewiona i glucha na jakiekolwiek argumenty to raczej dam sobie spokoj.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Meeeeeeeega LOL!!!!!!!!!!!!  :lol:  ...

...ale jak widze jak wiekszosc ze strony ANTY jest zacietrzewiona i glucha na jakiekolwiek argumenty to raczej dam sobie spokoj.....

Eeeeeee paszczu, nie jest tak zle... Przrciez pamietasz jaki mialem jeszcze rok temu do tego stosunek.... Kwestia skojarzen i inteligentej rozmowy, a nie rzucania sadow - t5o jest ok, a to jest beeeeeeeeeeeeeeeee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I juz widze jak wielbiciele ostrzejszych brzmien lapia za gitary i nagrywaja kawalek!!!!

Chlopie, po pierwsze nie kazdy ma mozlewosci, a przede wszystkim umiejetnosci (i chec) cokolwiek nagrywac :lol: :lol: :lol:

Jakby mnie to tak mierzilo i na co dzien robilbym fajna muze to pewnie bym cos na ta okolicznosc stworzyl, ale jak widze jak wiekszosc ze strony ANTY jest zacietrzewiona i glucha na jakiekolwiek argumenty to raczej dam sobie spokoj.....

Mistrzu co Ty pieprzysz jakie gitary, jacy wielbiciele ostrzejszych brzmien ??

Czytales wogole co ja napisalem ?

Chodzilo mi o to zeby hiphopowcy ulozyli taki kawalek, bo co jak co ale buntowac sie przeciw zastanej rzeczywistosci to oni potrafia...

Wiec zamiast ciagle rymowac o podworku i i chwdp niech uloza cos na ten temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moi drodzy hip hopowcy ja Was nie potepiam ja tylko sie dziwie ze Wam to nie przeszkadza...wsrod moich zanajomych sa tez ludzie z roznych subkultur i niestety wszyscy maja o Was takie zdanie

Dla nich jestescie banda lysych debili rozbijajacych sie po ulicach bez celu i tak naprawde jak juz pisal jeden koles trudno Was odroznic :(

Mnie to zastanawia bo teksty ktore slysze w kawalkach HH niejednokrotnie mowia o rzeczach waznych i jako subkultura napewno znaczycie i odznaczycie sie znaczaco w naszym swiecie...tylko powtarzam w kolko ja nie naskakuje na tych HH co tancza, rymuja, ukladaja beaty, i poprostu zyja ja tylko sie pytam czy nie przeszkadza Wam ze Wasz ogolny ( nie mowie ze sluszny) wizerunek jest postrzegany przez nieco starsza generacje punka, metalu, rocka, undergroundu jako niczym nie rozniaca sie kolorowa banda lysych dresow wozacych sie na ulicach

Ja nie chcialbym identyfikowac sie z dresobandytami...Was to nie boli i napewno niejeden z Was slucha Gangsta Rapu...moze to dlatego tak Was pociaga ze idzie za tym sila grupy jakiegos bezpieczenstwa w grupie takich jak Wy i napewno niesluszna jest to opinia dla duzego grona ludzi naprawde pasjonujacych sie muzyka, sportem, liryka ...to niestety tak jest :(

Zmieniajcie to bo moim zdaniem zaslugujecie na lepsza opinie pokazcie ze towarzystwo dresiarzy jest jakas tragiczna pomylka...badzcie prawdziwi a nie plastikowi, moim zdaniem ten ruch jest tego wart :)

Nara

Ps: moja kultura to szeroko pojmowana undergroundowa elektronika, poczawszy od Kraftwerk przez NiN a na Underworld czy Aphex Twin konczac ...widze czym sie stala muzyka techno widze kto zaczal jej sluchac kidys techno wywodzilo sie z podziemia bylo ciemne, ostre i mocne od czasu jak na swiat wyplynela banda kolorowych gejow i rynek mediow wzial sie za ta muzyke wszystko sie popieprzylo :( 

Dzis niestety wsrod metali, punkow i innych wyjadaczy gitar panuje opinia na podstawie tego dicho szajsu co leci w MTV i ja juz nie mowie ze slucham techno...wstydze sie tego co komercha zrobila z moja muza...obyscie kiedys tez nie musieli sie wstydzic..

Teraz wiesz jak ja się czuję, w srodowisku HH... Jakoś tak nie przypominam stereotypowego hiphopowca... Nie mam łyseł głowy, nie noszę si e w baggach ... nic z tych rzeczy. Dlaczego ? Własnie dlatego - "dzięki " ludziom którzy wystawiają kulturze HH taką a nie inną opinię... Tu nie komercja jak w przypadku techno, ale głupota i nadmierna popularność zniszczyły pozytywny wizerunek HH.... Co ja na to moge poradzić ? Odciąć się ...tyle mogę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodze juz w szerokich gaciach z rpzporkiem do kolan (wczesniej i owszem) - jestem za stary na to. Jednak na muzyce RAP, a w szczegolnosci na poruszanej w tym watku kulturze hip hop moge powiedziec, ze znam sie lepiej niz dobrze. Nie widzialem jeszcze na swoje oczy dresow sluchajacych muzyki RAP. Moze ci Twoi ""blokerzy" to na serio jakas banda jelopow. Idz sie spytaj czy sa dresami czy hip hopowcami. Jak dostaniesz wjeb to znaczy, ze sa tymi drugimi. Jezeli prawdziwymi HH to mozna z nimi fajnie porozmawiac.

malo widziales, u mnie w shkole polowa loodzi sloocha hip hopu, rapu itp, ja pooshczam muzyke w radiowezle, raz mnie qmpel poprosil o kazika, zara sie zbieglo od <span style="color:red;">[ciach!]</span>a loodzi w dresach, w spodniach z rosporkiem w kolanach, jak i ludzie nie w dresach, ael sloochaajcy dance itp I kurcze WSHYSCY: WYLACZ TO GOOWNO, POOSC HIP HOP

kurcze, hh jest tera w modzie, bo dresiarskie moozgi nie sa w stanie przyswoic mniej prymitywnej muzyki (nie urazajac nikogo), ale poza rymem, to qwa 2 dzwieki na krzyz i qrwa shczesliwi :lol:

I TE TEXTY QWA

A NAJBARDZIEJ MNIE W<span style="color:red;">[ciach!]</span>IAJA NAPISY H.W.D.P NA MURACH I TO EJSHCZE Z BLEDEM ORT. ;)

powiem jedno HIP HOP SUXX!!!

"prymitywnej muzyki (nie urazajac nikogo), ale poza rymem, to qwa 2 dzwieki na krzyz i qrwa shczesliwi"

No teraz to przeginasz... Wydaje Ci się takie to prymitywne ? No ba, jasnę że jest prymitywne... To może spróbuj zrobic kilka naprawdę dobrych podkładów...przecież to tylko kilka prymitywnych dźwięków, nie powinno być to problemem dla takiego melomana jak ty... Naprawdę, ale nie spodobało mi się to co napisałeś... Mozna HH wiele zarzucić ale nie prymitywizm... Może lepiej by było użyć słowa "prosty" ... Choć i tak nie jest to takie proste jak sie iększości wydaje... No ale może się mylę ? Niw wiem tego - jak już coś zrobisz to proszę wyślij mi , chętnie przesłucham ...

"I TE TEXTY QWA

"

Z tym pierwszym przykładem też przegiołeś .... Tak cię śmieszy ten tekst ? A przesłuchałeś to do końca ? A ZROZUMIAŁEŚ go ? Chyba nie :(

Co więcej, z np. Buddystów też bedziesz się śmiał ? (choc jaby nie patrzeć to sama Paktofonioka z buddyzmen nie ma nic wspólnego ale Ci co się orientują bedą wiedzieć o co chodzi .. "

Co do tego śpiewania jak jest źle. Słuchaj, nie wszystkim jest tak dobrze jak Tobie ale widać że Ciebie nic poza tym nie interesuje... I nie mówę tu że wszyscy tak mają, bo są i tacy co mają mase kasy, a śpiewają o tym że są biedni ... bywa i tak... Co do napisów H.W.D.P - zgadzam sie, ale to że jeden czy 2 zespoły promują taki właśnie styl nie znaczy to że cały HH jest taki .. Posłychaj Grammatika czy Łony ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mistrzu co Ty pieprzysz jakie gitary, jacy wielbiciele ostrzejszych brzmien ??

Czytales wogole co ja napisalem ?

Chodzilo mi o to zeby hiphopowcy ulozyli taki kawalek, bo co jak co ale buntowac sie przeciw zastanej rzeczywistosci to oni potrafia...

Wiec zamiast ciagle rymowac o podworku i i chwdp niech uloza cos na ten temat...

Chodziło mi o ---====przypuszczenie====--- że sobie nagrywamy forumowe kawałki :) A jak dla Ciebie w hh jest tylko o podwórku i chwdp to proponuje zapoznać się trochę z nowymi produkcjami bo chyba nie jesteś na bieżąco.

A jeśli chodzi o ścisłość to spora część tych ludzi wywodzi się z biednych dzielnic, osiedli, często z zaniedbanych części śródmieścia a nie z "willowych okolic" więc mają prawo się wk***ać że jest tak a nie inaczej.... ale to już inny temat.

Peace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a myslish, zde jak ja muwie jak sie zjaram ;)

hyhy, trza tylko meic przebicie i wcale, nie trzeba miec talentu, zeby byc kimps na scenie hh!!!

Chłopie, widać że niewiele wiesz na ten temat a prawisz takie mądrości że jak to czytam to żółć mi się uszami wylewa :evil:

Naprawdę, nie wszyscy palą.... nie wszyscy.... Fakt, że jest to popularne w tych kręgach, ale odpowiedz sobie sam - kto nie jara (od czasu do czasu)?

Nie wiem dlaczego piszesz że nie trzeba mieć talentu żeby być kimś na scenie. Jak będzies chu***y to publika na koncercie szybko Cię zweryfikuje.

Widzę że dla Ciebie to bym muiał chyba cały poradnik alb przewodnik na oślej napisać, ale Ty i tak najprowdopodobniej tą całą kuturę olejesz, oplujesz i przydepczesz bo tak łatwiej...

buahahhahahah

a co moze mi powiesh, ze ci panowie, ktzoorzy jak jush wczesniej pisalem "spiewaja", ze takl powiem hip hop, to maja talent????

lololol

jak dla mnie, to ejst tylko moowienie w rytm bicia lyzka o dupe (wy to nazywacie chyba bitem :lol:) a no i jeshcze skrecze qwa, tosh to nie ejst muzyka!!!

A Ty uważasz że kto ma talent ? Zbigniew Boniek ? Słuchaj, nie widze przeszkód żebyś zaproponował swoje umiejęstości jako DJ, MC i producent. Może się mylę i faktycznie jesteś fenomenalny, i wybitnie uzdolniony w bardzo wielu dziedzinach ... Wiesz, napsz mi proszę kilkanaście zwrotek dobrych rymów, zwróce Ci honor i oficjalnie przeproszę... Ale puki co ręki bym Ci nie podał... A wiesz dlaczego ? Bo zachowujesz sie tak jak większość ludzi , z góry jesteś na coś nastawiony i tak robierasz "dane" żeby tylko uczynić swoje teorie poprawnymi w świetle fktów. Niestety tak się składa że ja tu będę bronił racji wszystkich prawdziwie związanych z HH, bo jak dotad nie spotkałem sie z żadnym żeczowym argumentem ... Ale jak już ktoś wcześniej napisał, jesteś jednym z tych zaślepionych i zapatrzonych w siebie ludzi, którym nie da się nic wytłumaczyć... To naprawdę przykre....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie skąd, nie mają a popularność, poważanie wśród ludzi ZNAJĄCYCH SIĘ NA TEJ MUZYCE i wysoką sprzedaż płyt to ktoś sobie zmyslił.

Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj na ten temat bo wiochę siejesz okrutnie.

Jak dla Ciebie to takie łatwe tworzyć muzykę hh to proponuję - spróbuj! Nie chce Cie przekonywać do tego żebyś słuchał tej muzyki, tylko do tego żebyś zaczął to wszystko szanować a przynajmniej nie mieszać z błotem. Ja tez mogę powiedzieć zę np metal - to wystarczy złapać gitarę, poszarpać struny, zacząć drzeć mordę i rytmicznie zarzucać dlugimi włosami - ale tego nie robię bo mam trochę poszanowania dla gustów innych i domyślam się że ta muzyka to nie całkiem tak wygląda (chodzi mi o metal). Trochę więcej luzu!

z tym zlapaniem gitary i darciem sie to czesciowo prawda, tylko to nie ejst prawdziwy metal

dla mnie prawdziwy metal, to pozadny gitarzysta i wokalista, o basisicie i perkoscicie nie wspomne, nienawidze darcia mordy, lub prostych gitar, jak to jest obecnie w popularnej muzyce w usa (tye wshyskie niu metale ip:/) nie ublizajac kornowi ;) rammstein suxx pod tym wzgledem ;)

hh tworzyc nie bede, bo z calego serca nienawidze prym,itywnej muzyki!!!

Porównując ten cały Twój metal, z naprzykład utworami Vivaldiego też mogę powiedzieć że to prymitywny hałas. A tak poza tym ... jakś tak się dziwnie składa że jak ktoś jest zapatrzony w jeden styl wszystkie inne wydają mu sie prymitywne.... Dziwne.... Ja jakoś potrafię słuchać innych wykonawców i rozumiem fakt że komuś sie podoba np. muzyka Britney Spears, ni będe go za to krytykował... Każdemu została dana wolność wyboru, i nie wiem czy wiesz ale szacunek dla poglądów innych ludzi nazywa się TOLERANCJĄ a niestety tego Ci chyba brakuje. Ja mam masę przyjaciłó słuchających innej muzyki, techno minimalu, metalu, czy disko... Ja to rozumiem , ale nie rozumiem bezpodstawnej krytyki, ja nie krytykuje np. Techno bo poprostu nie znam się na tym, ot co....Żeby mieć możliwość żeczowego wypowiadania sie na jakiś temat trzeba choć minimalnie się orientować w temacie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) 

Ja jakoś potrafię słuchać innych wykonawców i rozumiem fakt że komuś sie podoba np. muzyka Britney Spears, ni będe go za to krytykował... 

(...)

Uhhh, ciezko sie to czyta :lol: Ja tez nie bede krytykowal takich ludzi. Ale szydzil z nich zawsze :lol: :D :lol:

Ale poza tym ekstremum to sie raczej pod Twoja wypowiedzia podpisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to bym zapodał fear of the dark ale w wersji live ten kawałek jest boski, co do hh czasem cos wpadnie w ucho to taka lajtowa muza; i tutaj jak i wszedzie cześć klientów robi to dlatego że można pójść na imprezkę i po cwaniakować ale taki to już urok tego świata. ja słucham raczej tzw. satanów ale lubię sobie zapodać Liroya-jestem typem s***syna którego kochasz nie nawidzieć i nabijac sie ze słów "twoja córka", a dresiarze szkoda klawiszy i łącza. mój kumpel kiedyś tak zapodał, że wszyskich bandytów to on by zmieścił w takim małym pomieszczeniu a jak by się nie mieścili to by ich upchnął spychaczem i się pod tym podpisuję panowie czas zasąść do spychaczy i będziemy walczyć jak lwy znaczy samogwałt :) a ja wole raczej kolekcjonować mocne przeżycia....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, w poroownaniu z vivaldim, to akzda muza ejst prymitywna (no chyba, ze ta grana na gitarach, jak np satriani ;))

spiewac nie zamierzam, bo nie mam glosu, a ja nie zabieram sei za cos czego nei umiem i w tym przypadklu panowie z zespolooff hh powienni brac ze mnie przyklad :P

hyhy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównując ten cały Twój metal, z naprzykład utworami Vivaldiego też mogę powiedzieć że to prymitywny hałas

Nie obrazaj metalu, ten gatunek muzyki wywodzi sie od...Jazzu tak to prawda:) ( opinie wielu muzykow, pism itp np znajomego dyrygenta z 50-letnim stazem).

I zapeniam cie, ze wiele kapel metalowych tworzy muzyke iscie symfoniczna w swoim brzmieniu.

Nie rozumiem po co ta dyskusja - kazdy kto nie ma problemow ze sluchem stwierdzi ze HH nie jest muzyka bardzij skomplikowana niz rock czy metal.

A to ze kazdy ma odmienne gusta to juz inna kwestia.

Osobiscie lubie HH, fakt ze tylko pare kapel mi sie podoba (eminem,cypres hill, snoop dog a z polskich to oczywiscie boski kaliber i łona).

. Nie wiem czy ktos z was gral kiedys na instrumencie, ja mialem w tej kwestii paroletnie gitarowe doswiadcznie.

Powiem wam, ze potem ni juz nie bylo takie samo...

Sluchanie muzyki nabralo zupelnie nowego wymieru, to odkrywanie wszelkich slabo slyszalnych watkow i podkladow.

Naprawde ktos kto nigdy nie gral, nie sadze by mogl oceniac muzyke tak dobrze jak muzyk :)

Od razu moge stwierdzic, ze np nowy przeboj Budki Suflera to 3 ograne akordy C-dur, A-mol - D-dur.. i tak w kolko.... :D

A tak wogole to naprawde ludzie opamietajcie sie w swoich sadach!

Kazdy jest indywidualnoscia i moze sobie sluchac czego chce i ubierac sie jak chce, uszanujcie to - wiecej toleracji!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównując ten cały Twój metal, z naprzykład utworami Vivaldiego też mogę powiedzieć że to prymitywny hałas

Nie obrazaj metalu, ten gatunek muzyki wywodzi sie od...Jazzu tak to prawda:) ( opinie wielu muzykow, pism itp np znajomego dyrygenta z 50-letnim stazem).

I zapeniam cie, ze wiele kapel metalowych tworzy muzyke iscie symfoniczna w swoim brzmieniu.

Nie rozumiem po co ta dyskusja - kazdy kto nie ma problemow ze sluchem stwierdzi ze HH nie jest muzyka bardzij skomplikowana niz rock czy metal.

A to ze kazdy ma odmienne gusta to juz inna kwestia.

Osobiscie lubie HH, fakt ze tylko pare kapel mi sie podoba (eminem,cypres hill, snoop dog a z polskich to oczywiscie boski kaliber i łona).

. Nie wiem czy ktos z was gral kiedys na instrumencie, ja mialem w tej kwestii paroletnie gitarowe doswiadcznie.

Powiem wam, ze potem ni juz nie bylo takie samo...

Sluchanie muzyki nabralo zupelnie nowego wymieru, to odkrywanie wszelkich slabo slyszalnych watkow i podkladow.

Naprawde ktos kto nigdy nie gral, nie sadze by mogl oceniac muzyke tak dobrze jak muzyk :)

Od razu moge stwierdzic, ze np nowy przeboj Budki Suflera to 3 ograne akordy C-dur, A-mol - D-dur.. i tak w kolko.... :D

A tak wogole to naprawde ludzie opamietajcie sie w swoich sadach!

Kazdy jest indywidualnoscia i moze sobie sluchac czego chce i ubierac sie jak chce, uszanujcie to - wiecej toleracji!!!

Nie obrażam metalu tak jak nie obrazam innych styli muzycznych. Nie mam też takiego zamiaru. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na coś tak mało istotnego ale napisałem "MOGĘ NAPISAĆ" ale nie chce bo tak nie uważam. Tak jak pisałem, słuchajcie sobie czego chcecie i mu sobie bedziemy słuchać HH... I nie chodzi w tej dyskusji o to która muza jest batrdziej skomplikowana... Nie w tym rzecz.... Ale w momencie gdy napisałeś o instrumiencie wiem co chciałeś powiedzieć... Chodziło Ci o to że żeby grać np. metal trzeba umieć się takim instrumentem jak gitara. Fakt, przyznaje ze wykonawcy HH nie mają pojęcia o instrumentach muzycznych (uogólnienie bo np.OSTR na wykształcenie muzyczne). W HH głównym instrumentem jest sampler, podobnie jak w techno. Nie jest to napewno tak skomplikowane jak gra na gitarze, ale nie znaczy że zrobić loop hiphopowy to bułka z masłem. Proponuje wszystkim krytykom spróbować samemu znaleźć sampel, wyciąć go, i dobrać do niego inne dźwięki oraz perkusje, nie jest to proste.... Negując wartość artystyczną samplera negujesz kilka stylimuzycznych takich jak choćby techno, ambient itp.

Nie chce mi sie już pisac na ten temat bo wydaje mi sie to wołaniem w puszczy. Do większości i tak nie docierają te argumenty i dalej pozostaną takimi jacy są, zamknięci w swoim hermetycznym świecie. A dla tych którzy potrafią zrozumieć to ze ktoś słucha innej muzyki serdeczne pozdrówki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie kazdy muzyk to artysta :)

Jak juz wczesniej pisalem, HH nie jest przeze mnie traktowany gorzej niz np metal - szanuje czyjes gusta i nic mi do tego kto czego slucha.

W kazdym razie apelowalem do wszystkich, o troche luzu i nie podnoszenie awantur w zwiazku z odmiennymi gustami muzycznymi pozostalych forumowiczow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi