Gość RamzesXXXII Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 postanowilem ainstalowac linuxa jako moja pierwsza dystrbucje wybralem DEBIANA. Zasssalem juz plyty instalacyjen (i pakiety :) ) w wersji 3.0R2 (dosc dawno zassysany). W komputerze mam 2 dyski SATA po 80 GB. Jeden z nich podziele na partycje po 40 Gb. I na jednej z nich bedzie linux, na drugiej wolne miejsce w sytemie ntfs. Czy powinienem spodziewac sie jakis problemow przy instalacji - chodzi mi o to ze dysk jest SATA a nie ATA ?? Co pierwsze instalowac Win XP PRo czy debiana ?? Czy podczas instalacji debianana niesformatowanym dysku mam mozliwosc podzialu go na partycje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Nie, o ile kernel na płycie instalacyjnej wspiera sata. Najpierw xp. Tak, jest możliwość podziału na partycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RamzesXXXII Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) A ktora wersja wspiera SATA ?? I gdzie ja mozna znalezdz (bo na linuxiso.org maja ta wersje debiana co ja mam czyli 3.0R2) ?? Edytowane 10 Marca 2005 przez RamzesXXXII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Ech. Z wkompilowaną obsługą saty zapewne. Nie zależy to od wersji dystrybucji tylko wersji jajka w niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...