Maryś Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Witam. Przy podkręcaniu Celerona 1,7 GHz (100x17) na płycie GA 8IPE 1000 (800 MHz) mogę to zrobić tylko gdy pamięci 2x256 MB PC3200 (GoodRAM) pracują jako single channel (slot 1,2) natomiast przy ustawieniu dual channel (1,3) pracują tylko przy ustawiniu 100x17 czyli bez podkręcania procesora. Każda próba podkręcenia kończy się nieodpaleniem PC-ta. Przy single channel mogę podkręcić do 124x17 i wszystko OK. Co może być przyczyną ? Pozdrawiam : Marian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Witam. Zastanawiam się: Czy postawiony przeze mnie problem jest tak banalny, że nikt nie chce go skomentować, czy może tak nietypowy i jednostkowy ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Ja ci powiem tylko tyle, SPRZEDAJ TĄ CELINE I KUP SOBIE JAKIEGOS PORZADNEGO PIV, wtedy powinno byc wszystko ok, no i wydajność bedzie o wiele wieksza, a tak z tym celkiem to nie na chulasz zbyt wiele.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 A ja ci powiem sprzedaj to wszystko , powiedz ile dostales kasy i pomozemy ci cos wybrac :lol: Bo bez kitu sprzet masz antyclockerski :D No offense A co do problemu daj wiecej vdimm i powinno ruszyc , swoja droga to te pamiatki sa przystosowane do duala czy kupiles dwie rozne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Witam. Drodzy Koledzy. Rozwiązaniem mojego problemu okazała się zmiana timingów pamięci RAM. Z ustawienia 3-4-4-8 zmieniłem na 2,5-3-3-8. Teraz wszystko działa. Pamięci chodzą w dual channel a procesor 1,7GHz@2,1GHz. Podziękowania dla serwisanta firmy produkującej w/w pamięci, który doradził powyższą zmianę. Przemek : Oczywiście, że noszę się z zamiarem kupna P IV to jest kolejny etap. HeathFighter : Komputer nie był kupowany z myślą o podkręcaniu jego parametrów a to że jest płyta pod P IV a pracuje na niej Celeron było wynikiem awarii poprzedniej płyty głównej. Pamięci RAM były kupione jako parowane pod duala. Pozdrawiam : Marian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...