Skocz do zawartości
misio311

Wyciszenie Codeshit-a

Rekomendowane odpowiedzi

Czy przewody od molexów w tym wężyku nie są zbyt sztywne?

Doszlifuj ten nowy otwór na wentylator, pomaluj i zapodaj fotki.

Wielki plus za chęci.

1323042[/snapback]

No własnie są i planuje wymienić ten szlałfik do sprężarki na szlałfil do filtrów w akwarium sa one miękkie albo-

NA COŚ TAKIEGO

lub bardziej takiego z silikonu, czyki jest napewno bardzo giętki:) Z silikonu

Pomaluje i doszlifuje w następnym tygodniu :) albo nawet jeszcze dzisiaj:)

POZDRAWIAM:)

Edytowane przez misio311

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne te weze !!

U mnie wyglada to TAK

Zwykly gumiak chyba + żyletka i troche cierpliwosci , ze zginaniem nie ma najmniejszych problemow a wyglada calkiem calkiem ( jakbym mial takie kolorowe to juz wogole fajowo - moze sie skusze ;) )

Edytowane przez Trovao

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wczoraj kobinowałem z takim zaslaczem... obrazcalem wentylator, na 8V, na 12V, w jedną w drugą... az wrocilem do tego jak bylo i jeszcze mu zostalo od moda 8V wdmuciach!e - nie trzyma dobrze napiec... ale co tam... duzo takie nie kosztuje.

<<<EDIT>>>

ale mod wypasiony... tez chcialem cos takiego wykonac... :D rowniez szeregowo ;)

Edytowane przez Camel-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We wtorek maluje zasilacz:)

I jeszcze jedno pytanie :D

czy to nie jest przypadkiem wina programu ---->>>

Dołączona grafika

Bo na tym kompie co robie ten zasilacz mam jakieś dziwne napięcia i temperatury, myśle że chyba ten program zwariował:) i nie nadaje się do tej płyty głównej hehe

Jeszcze dodam że jak włącze i wyłącze program to dalej to samo:D:D program chyba jebnięty

:D jeszcze zaraz na swoim 2 kompie zobacze co pokaże:)

Pomiary z drugiego:)

Dołączona grafika

Edytowane przez misio311

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o fak, te temperatury powalają ;] jajka smażysz i patelnie zostawiłeś czy co?! ;)

patrze na wiatrak na procku.. troche szybki... chałas nie przeszkadza? :P

1339745[/snapback]

Hehehe poprostu wydaje mi sie że ten program zwariował:D:D allbo że to [ciach!]o nie program hehe i z prędkoscią wiatraczka też przesadził:D bo jak by miał taką prędkość to tak jak powiedziałeś by hałasował:D a komputerek chodzi tak cicho że go prawie nie słychać:)

Edytowane przez misio311

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nie warto stosowac tasm izolacyjnych przy oplotach kabli. Kleje stosowane w tych tasmach po pewnym czasie robia sie takie cholernie ciagnace, ciepla temperatura to tylko przyspiesza. Pozniej trudno to doczyscic i usunac ta klejaca i ciagnaca sie pozostalosc po kleju. Poki ci izolacja nie odchodzi to tego nie zauwazysz. Radze jednak zastapic to rozwiazanie czym innym :) Ja sam stosowalem opaski zaciskowe na koncach oczywiscie po odpowiednim przycieciu oplotow kabli. Efekt gwarantowany, ladne schludne i bezproblemowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HoMisiek ma racje. Owinąłem sobie wężyki na kablach srebrną taśmą i po dwóch dniach ściągnąłem ją bo mi się nie podobała. Klej w tych taśmach jest taki że pod temperaturą zaczyna się strasznie ciągnąć i jest kłopot aby później doczyścić te wężyki z tego kleju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wlasnie o to mi chodzilo, a szczegolnie juz jest problem przy obklejaniu kabelkow o malej srednicy.. doczyszczenie tego to jest makarba. To samo tyczy sie bialych wtyczek.. klej sie ciagnie trudno to doczyscic, ponadto przy czyszczeniu kazdy syf sie tego lapie, kazdy brud. Do czyszczenia polecam bezyne ekstrakcyjna w nieduzej ilsoci lub cos podobnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prace z zasilaczem jak widać sie wstrzymały bo nie mam czasu :) (nauka) ale dzisiaj z nudów zrobiłem z butli po gazie do zapalniczek w kolorze świecącym pod UV -jak to nazwałem "prubówka radioaktyna" :D:D:D nie śmiać sie :) do tej butli u góry zamontowałem diode UV 5mm i podłączyłem do kabli od HDD :-) (to lepsze niż te neony ze szlałfika) TERAZ TRZEBA SKOŁOWAĆ JESZCZE NAKLEJKE "RADIOAKTYWNE"

Fajny bajer a roboty 5-10 minut:D:D

Zrobiłem to bo nie miałem co robić proszę nie zaliczać tego do modingu:D:D to poprostu kolejny wynalazek:D

POZDRAWIAM SERDECZNIE!

FILMIK:

download

FOTO:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi