domaz Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Mam film ktory zamuje dokladnie 699MB - tyle poikazuje w windowisie. Chce go nagrac ja plytke 700MB jako VCD. Niestety kiedy zapisuje go w nero pokazuje mi jego rozmiar jako 830MB! Co mam zrobic? Chce obezjec ten film a moje DVD nie odtwarza Divxa tylko VCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 W momencie wrzucania do nero w trybie robienia vcd program konwertuje film na format vcd, gdzie kompresja jest dużo słabsza, dlatego dla określonej długości filmu rozmiar pliku rośnie. Sprawdź, czy gdzieś tam nie ma ustawiania jakości, jak jest, to obniż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komak Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Kup płytkę 800 MB lub 870 MB i zmieści się na pewno. Na płytce 700 MB spokojnie zmieści się 740 MB filmu w formacie VCD (na płytę 870 MB wejdzie nawe 930 MB filmu. Przy czym nie wielkość pliku jest najważniejsza a czas filmu (870 MB = 99 minut). Zawsze jeszcze można wyciąć trochę końcowych napisów np. TMPGEncoderem i skrócić w ten sposób film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...