ModdingKing Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Zastanawiałem się nad wydajnością i wyglądem naszych rodzimych bloków i doszedłem do wniosku że jesteśmy 100 lat za murzynami :) Nowy projekt jaki będę wykonywał będzie oczywiście kopią już powstałego WB ale z drobnymi modyfikacjami. I teraz tak wasze uwagi co do tego bloku czyli co byście zmienili w nim a co dodali. Ważna jest wasza opinia ponieważ chciałbym zrobić blok który będzie i wydajny i wyglądający superancko ! A oto i sam blok czyli oryginał na podstawie którego będę tworzył WB 2.0 Dawajcie dobre rady i zastanówcie się co by tu zmienić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 mysle ze zaczal bym od koncowek pamietasz te ktore sam proponowales? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=10618 podlaczenie zrobilbym walsnie na takich zlaczkach - u siebie tez takie znalazlem i to w wielu roznych rozmiarach - na weze od 6mm do 12,5mm. te ktore ja znalazlem maja jeszcze dodatkowo gumowe uszczelki. wygladaja troche inaczej i sa do instalacji sprezonego powietrza. poza tym wdaje mi sie ze podlaczenie jednak powinno byc na kolankach - jak ja to naywam face to face. nastepna sprawa to pleksa - znalezienie takiej grubej to zaden problem - tylko 1st jest cholernie droga, 2nd tam gdzie ja kupuje nie sprzedaja malych kawalkow. (najmniejsze co udalo mi sie wyrwac to arkusz 70x40x15 - 120zl peklo). i jeszcze pytanie - jak chcesz ponacinac ten blok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 mysle ze zaczal bym od koncowek pamietasz te ktore sam proponowales? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=10618 podlaczenie zrobilbym walsnie na takich zlaczkach - u siebie tez takie znalazlem i to w wielu roznych rozmiarach - na weze od 6mm do 12,5mm. te ktore ja znalazlem maja jeszcze dodatkowo gumowe uszczelki. wygladaja troche inaczej i sa do instalacji sprezonego powietrza. poza tym wdaje mi sie ze podlaczenie jednak powinno byc na kolankach - jak ja to naywam face to face. nastepna sprawa to pleksa - znalezienie takiej grubej to zaden problem - tylko 1st jest cholernie droga, 2nd tam gdzie ja kupuje nie sprzedaja malych kawalkow. (najmniejsze co udalo mi sie wyrwac to arkusz 70x40x15 - 120zl peklo). i jeszcze pytanie - jak chcesz ponacinac ten blok? no to powiem tak kolanka odpadają ponieważ tworzą zawirowanie wody i to bardzo duże na bloku powinien być super wlot wody ! a kolanko można zawsze dać około 5-7 cm przed blokiem (to kolanko z łączki) A jeżeli chodzi o nacięcia u mnie w mieście mają maszynę w stylu elektrycznej piły którą się skrawa (chyba fachowo się nazywa skrawarka) no i dowiedziałem się że można takie coś zrobić na 100% a z plexi nie mam problemu ponieważ we Wrocławiu jest hurtownia "CONTRA" na ulicy Fabrycznej gdzie można kupić nie tylko plexi przeźroczyste ale i kolorowe :) a z wymiarami nie ma problemu bo wycinają litery i jest dużo odpadów które można kupić po śmiesznych cenach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 a można i zastosować takie kolanka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 a gdyby tak wode nakierowac na blok wykonujac kanaly w pleksi? to bylo by do wykonania i wcale nie byloby to trudne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 a gdyby tak wode nakierowac na blok wykonujac kanaly w pleksi? to bylo by do wykonania i wcale nie byloby to trudne. też się nad tym zastanawiałem, ale narazie chcem taki blok bo mi się podoba :) i fajnie by wyglądał podświetlony czy nie ? Może i wykonanie takiego bloku jest pracochłonne ale efekty są bardzo zadowalające. jeszcze tak myślałem by zrobić tylko płaski okrąg na dole grybości 5mm a kanalik ślimakowy zrobić w bloku plexi to też jest rozwiązanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 no nie wiem. kanaliki w miedzi to zawsze radiator - a kanaliki w pleksi to tylko obieg wody po plytce. IMHO chyba nie ma znaczenia jak woda bedzie plynela po plytce - wazniejsza bylaby szybkosc opuszczenia wody z bloku - a slimak bedzie wode przetrzymywal. i tak wszytsko jest kwestia sparwdzenia - jak to wychodzi w praniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 A wiecie jak sie poleruje plexe po obróbce bo ja za cholere nie mogłem tak żeby była przeźroczysta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 no mi sie wydaje ze trzeba pasty polerskiej uzyc swoja droga blizszy bylem uzycia pasty do zebow - uzywam jej do polerowania szybki w moim zegarku. powinno sie swiecic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Thorn co to za chłodnica i czym ją czyściłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Mógłbyś podać jeszcze jej wymiary. A z tą rurą to fajny pomysł tyle że ja na niego wpadłem już z rok temu. Tyle że wiałem na procka taką rurą do klimatyzacji do auta i wentylem 80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 8O Moje gratulacje Thorn. Zaje 8O iście Ci to wyszło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Mógłbyś podać jeszcze jej wymiary. A z tą rurą to fajny pomysł tyle że ja na niego wpadłem już z rok temu. Tyle że wiałem na procka taką rurą do klimatyzacji do auta i wentylem 80 powiem ci nie sprawdza się lepiej mieć chłodnice na zewnątrz kompa zobaczysz zdjęcia jak ja to zrobiłem tylko muszę to skończyć :) a jeżeli chodzi o polerkę plexi to bardzo czasochłonne najpier wpapierki ścierne wodne a potem pasta polerska a potem pasta do żębów i już masz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 8O Moje gratulacje Thorn. Zaje 8O iście Ci to wyszło.8) 8) to dopiero pomysl - jeszcze nie produkt finalny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 8O Moje gratulacje Thorn. Zaje 8O iście Ci to wyszło.8) 8) to dopiero pomysl - jeszcze nie produkt finalny I tak fajne :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 8O Moje gratulacje Thorn. Zaje 8O iście Ci to wyszło.8) 8) to dopiero pomysl - jeszcze nie produkt finalny I tak fajne :P. no właśnie zaniosłem miedź do obróbki :) żeby mi ją ładnie splanowali no i zacznie się robota teraz tylko muszę do Wrocławia jechać po plexi :) bo u siebie takiej nie dostanę :( a fundusze już na wykończeniu ehh chyba będę czekał do następnej wypłaty i jakoś będę musiał przemycić trochę gotówki przed żoną :) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 wiesz, mi sie bardzo podoba, zrob mi taki :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Ja tez chce :D Naprawde super wyglada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 a można i zastosować takie kolanka A ja się zastanawiałem jak wsadzić mojego Eheima 1250 do budy, ale na takie coś nie wpadłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Hmm.... jakiego to kompa napędza, że potrzebne jest takie chłodzenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Hmm.... jakiego to kompa napędza, że potrzebne jest takie chłodzenie?Zwykłego tyle że ma go zboczony człowiek :))))). BTW w takim wypadku to pół tweak'a jest zboczone :)))). A tak serio, to WC się zakłada dla ciszy i OC :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Hmm.... jakiego to kompa napędza, że potrzebne jest takie chłodzenie?Zwykłego tyle że ma go zboczony człowiek :))))). BTW w takim wypadku to pół tweak'a jest zboczone :)))). A tak serio, to WC się zakłada dla ciszy i OC :twisted: . Znaczy się Mateoosh jesteśmy zboczeńce ale w innym stosunku nas podniecają MHz w naszych maszynach i jak najlepsze ich chłodzenie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Hmm.... jakiego to kompa napędza, że potrzebne jest takie chłodzenie? W zasadzie to chlodzenie najczesciej chlodzi, nie napedza 8) Do napedzania to japrawdopodobniej , jest zasilacz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Hmm.... jakiego to kompa napędza, że potrzebne jest takie chłodzenie?Zwykłego tyle że ma go zboczony człowiek :))))). BTW w takim wypadku to pół tweak'a jest zboczone :)))). A tak serio, to WC się zakłada dla ciszy i OC :twisted: . Znaczy się Mateoosh jesteśmy zboczeńce ale w innym stosunku nas podniecają MHz w naszych maszynach i jak najlepsze ich chłodzenie :) Dokładnie tak :mrgreen:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 no właśnie ślina sama cieknie na dodatkowe 1000 punktów w 3Dmark Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Fajna sprawa..Czekam az to zrobisz Thorn Ty maniaku :) Ja tez planuje robic bloczek wodny i tu sie zastanawiam czy ma byc pustu w srodku czy z kanalami ( wymiary 60x60x15 ). Thotn jak sie sprawuje ten Twoj pusty w srodku? Probowales go na jakims Xp'ku podkreconym? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 no właśnie ślina sama cieknie na dodatkowe 1000 punktów w 3DmarkTo jak teraz wyciągasz 3400 Bo ten wynik w bazie Mad Onion to roche słaby ja na Durnonie 600@1008 i na GeForce 256 na SDRAM wyciągnołem około 2900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Fajna sprawa..Czekam az to zrobisz Thorn Ty maniaku :) Ja tez planuje robic bloczek wodny i tu sie zastanawiam czy ma byc pustu w srodku czy z kanalami ( wymiary 60x60x15 ). Thotn jak sie sprawuje ten Twoj pusty w srodku? Probowales go na jakims Xp'ku podkreconym? Pozdrawiam odpukać ale sprawuje się rewelka :) max mam 34*C i to mnie cieszy wkońcu temp się ustabilizowała i nie skacze mi bo mam chłodniczkę :) a kształtuje sie to tak TEM Wody - 22,6 TEM Powietrza - 22,3 TEM W obudowie 23,01 TEM Na procku 32,5 Na HOTCPU po 40 minutach wygrzewania temp procka 34,3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Gratuluje..Ja niedlugo tez biore sie za robienie bloczku,ale czekam na miedz jakas.. Jeszcze nie wiem skad ja zalatwie.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Thorn nalegam żebyś podał mi z kąd pochodzi ta chodnica u ciebie w kompie a raczej nagrzewnica i jakie ma wymiary. Bo tak na oko to mi sie idealnie zmieści do obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...