Skocz do zawartości
Venx

Nf7 S2g +2x Twinmos512

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę do starych wyjadaczy, a mianowicie chce kupić 1GB ramu w dwóch kościach twinmosta 512 3200 (mają chodzić w dualu), ale słyszałem ze są jakieś problemy z płytą główną ABITa NF7 S2G i właśnie w tym problem czy tak na prawdę są jakieś problemy czy nie. A jak jest jakiś problem to, jakie pamięci mi proponujecie zamiast tych twinmostów. Chce się zmieścić w przedziale cenowym do 600zł i kupić dość dobre kostki

Aktualna konfiguracja kompa

Zasilacz :Chieftec HPC-360-202 DF

Płyta główna; Abit NF7 S2G (CZY TO JEST VERSJA 2??)

Procek :Athlon XP+ 1800 (11,5x173@1989,5)

Ram; TwinMOS 256 3200 (do sprzedania)

Grafa; Leadtek A6600 GT THD 128

Dysk:WD 80GB

Nagrywarka; Sony 52x32x52

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posłuchalem ciebie i kupilem 2kości hynix`a http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=3&grupa=231 mam nadzejeże nie zwaliłem i że bedzie mi to wszystko dobrze śmigać

A mam jeszcze jedno pytanie tak poza konkursem, a mianowicie w biosie mojej plyty nie ma mozliwości zmiany mnożnika czy ta opcja sie ujawnia po odblokowaniu mnożnika na procku i 2 pytanie czy zmiana biosu umozliwi mi zmiejszenie CL do 2 ponieważ aktualnie moge najmniej dać 2,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi