Venx Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Mam prośbę do starych wyjadaczy, a mianowicie chce kupić 1GB ramu w dwóch kościach twinmosta 512 3200 (mają chodzić w dualu), ale słyszałem ze są jakieś problemy z płytą główną ABITa NF7 S2G i właśnie w tym problem czy tak na prawdę są jakieś problemy czy nie. A jak jest jakiś problem to, jakie pamięci mi proponujecie zamiast tych twinmostów. Chce się zmieścić w przedziale cenowym do 600zł i kupić dość dobre kostki Aktualna konfiguracja kompa Zasilacz :Chieftec HPC-360-202 DF Płyta główna; Abit NF7 S2G (CZY TO JEST VERSJA 2??) Procek :Athlon XP+ 1800 (11,5x173@1989,5) Ram; TwinMOS 256 3200 (do sprzedania) Grafa; Leadtek A6600 GT THD 128 Dysk:WD 80GB Nagrywarka; Sony 52x32x52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 no cóż.. bierz hynixy d43 co do płyty to jest to okrojona wersja pełnego nf7, gorsza.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venx Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 posłuchalem ciebie i kupilem 2kości hynix`a http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=3&grupa=231 mam nadzejeże nie zwaliłem i że bedzie mi to wszystko dobrze śmigać A mam jeszcze jedno pytanie tak poza konkursem, a mianowicie w biosie mojej plyty nie ma mozliwości zmiany mnożnika czy ta opcja sie ujawnia po odblokowaniu mnożnika na procku i 2 pytanie czy zmiana biosu umozliwi mi zmiejszenie CL do 2 ponieważ aktualnie moge najmniej dać 2,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 na tej płycie pozostaje drut-mod, hm co do CL to pewny nie jestem czy sie nie da - kumpel też ma minimum 2.5.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Venx Nie wymagaj od tej mobo códów, brak zmiany mnożnika i CL 2.5 to dla niej standard, podobnie jak 2fazy Vcore i brak soundstormu że już o NVraid nie wspomne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...