Skocz do zawartości
q-pa

Mobo - Tylko Ktore...

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ze jak sa tematy typu "co poradzicie" to wszyscy: SZUKAJ istnieje!! skorzystalem z tej opcji i znalazlem mase odpowiedzi na moje pytanie - taka mase ze mozg mi sie lasuje. zastanawiam sie mianowicie na zakupem jakiegos mobo. znalazlem kilka pozycji na ktore mnie stac w tej chwili i ktore (wydaje mi sie - dlatego sie pytam) ze sa w miare dobre:

- Microstar K7N2 Delta2-FSR

- Gigabyte GA-7N400S-L

- Epox 8RDA3I Pro

- (i ewentualnie bo troche drogawy) Soltek 75FRN2-RL

jak wspomnialem przeczytalem (naprawde) mnowstwo tematow o karzdej z plyt jednak nie potrofie wybrac. w sklepie jak sie pytam to obrazeni sa ze wogule chce kupic i nie mam do kogo sie zwrocic. napewno jest kto cos doradzi i wie ktora lepiej wybrac ;)

z gory THX

w was pokladam nadzieje :D

EDIT: wybralem te plyty ze wzgledu na mozliwosc podlaczenia nowych dyskow (ATA/SATA), czytalem ze sa calkiem niezle w podkrecaniu i chcialem sie troche pobawic :) i zalezy mi zeby nie miec jakis wiekszych problemow podczas oc.

pc: athlon xp 2400+, 256ddr, xv radeon 9800se, zasilacz megabajta 360w, teraz mam ecs'a l7s7a2. co do rozbudowy to nie mam jakis wiekszych planow - moze ( a nawet napewno) wiecej ram'u i chyba tyle

wszystkie wyzej wymienione plyty sa w podobnych cenach (250zl) zalezy mi na wyposazeniu a plyty sa w gruncie rzeczy do siebie podobne jednak rozna sie z tego co czytalem mozliwosciami oc i chcialem najlepsza pod tym kontem

Edytowane przez q-pa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie posiadam MSI (dokladnie ten model), to moja pierwsza plyta na nF2 wczesniej 2x ecs (k7vta3 i k7s5a). Mialem z nia tylko malutki problemik nie chciala odrazu wspolpracowac z R9550 :P (ty masz 9800SE wiec nie bedzie problemu), ale tak to plytka bez problemowa, podoba mi sie opcja live update, a i mozliwosci oc ma znosne... mi wiecej do szczescia nie trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral 8rda3+/pro bo jest tania i dobra albo dfi lanparty-b tez duzo staniala , a jest rewelacyjna pod wzgledem jakosci

msi mozesz odpuscic z miejsca , gigabyte zawyza odczyty diod od temperatury zeby nie krecic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie nie bralbym MSI ani Gigabyte - sa bez watpienia stabilne i maja ladne pudelka, ale do krecenia to raczej tylko Abit, Epox lub DFI (kolejnosc przypadkowa :-P ) i tez maja chyba niebrzydkie pudelka :D

Jeszcze jedno, zanim zabierzesz sie za ostre krecenie procka czy karty, zastanow sie ile pociagnie twoj zasilacz (megabajt) zanim wystrzeli ci wszystko w kosmos :D

Ja bym staral sie zachowac umiar w o/c do czasu wymiany tego elementu :wink:

Edytowane przez Pitufo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie weezme tego epox'a albo dfi - jeszcze sie zobaczy jak cenowo sie roznia ;)

EDIT: ooo ten dif to jednak za drogi jak dla mnie :\ ale epox tez ma pozytywne rocezje i chyba sie zdecyduje na to mobo :)

Edytowane przez q-pa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi