thargood Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) Od razu mowie ze przegladam to forum pod katem zasilaczy od kilku dni i jesli przeoczylem temat z odpowiedzia na moje zapytania to sory ale juz mam dosc przeszukiwania. Chce kupic porzadna grafe wiec wymiana zasilki musowa.Caly czas myslalem o jakims TAGAN'ie najszybciej 420 ale pojawil sie CHIEFTEC 420 stowe tanszy o podobnych parametrach.Wiem ze tagan cichszy i bardzie solidna firma ale na tej ciszy to az tak mi nie zalezy,bardziej na 100 w kieszeni :D .Nie wiem jakie urzadzenia jakim napieciem sa zasilane i nie wiem ktore napiecie powinno miec odpowiednia moc.Na forum pisali ze 12V conajmniej 22A a w sklepie mowili ze 5V powinno byc duze,bo plyta ciagnie i grafa.Nie wiem czy CHIEFTEC z 18A na 12V czy lepiej doplacic i TAGANA z 22A na 12V.Na TAGANA 480 raczej szkoda mi kasy.No chyba ze ktos mi poleci cosinnego godnego zaufania tak do 320zl. Jakie lepsze rozstawienie mocy 1.TAGAN420 3.3V-28A 2.CHIEFTEC420 3.3V-30A 3.TOPOWER526P6 3.3V-28A 5V-42A 5V-40A 5V-30A 12V-22A 12V-18A 12V-30A aha i jeszce jedno bo CHIEFTEC ma niby dwie linie 12V jedna 15A i chyba 18A to jak to sie patrzy ze 12V ma 15+18A?? Edytowane 10 Marca 2005 przez thargood Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thargood Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 ludzie pliss o porade...chce kupic zasilke i czekam zeby ktos mi cos doradzil..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Zależy, jeżeli masz płyte z wejściem +12v to procek ciągnie wtedy z +12v, jeżeli masz wejscie tylko 20pin w płycie to wtedy z +5v. Co do tej głośności chiefteca to nie wiem, ja wyłączyłem wszystkie wentyle w budzie oprócz pentagrama na procku skreconego na min. i chieftec przy 1500rpm był niesłyszalny....myśle ze aż takiej dużej róznicy między taganem a chieftec'iem nie ma, wiec po co przepłacać :lol: :) oba zasilacze są b. dobre, takie jest moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Moim zdaniem zasilacze chiefteca były wyznacznikiem klasy jeszcze parę lat temu, ale teraz już nie mogę tego o nich powiedzieć, niby jest to ciągle markowy sprzęt, ale jednak polecał bym Ci tagana ( a najlepiej topowera , raz przez przypadek zrobiłem zwarcie na molexie a komp nawet nie drgnał:P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...