doubleube Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Witam. Co moze byc jak mi pyka 8 razy? Mam Duron 800MHz i SDRAM 128Mb ,K7S5A ver. 3.1 Grafiki rozne wkladam i na AGP i PCI i to samo - 8 pykniec na poziomie BIOS (czarny ekran) Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 to chyba ram ale nie jestem pewien .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Cos ci na 100% padło. tylko trzeba sie dowiedziec co. Ja obstawiam że to może być tak jak kolega wcześniej pisał ram, równiez procek, albo w najgorszym wypadku płyta RIP. A tak z ciekawości jak ty przekładasz karte z agp na pci ??? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 z tego co pamietam to 8 pikniec to byl procek .... nie wiem skad ale jakos tak mi sie z doswiadczenia nasunelo .... cos o tym slyszalem ale za nic w swiecie sobie nie moge przypomniec co .... 99% ze to PROC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 (edytowane) Oblukaj to http://rainbow.mimuw.edu.pl/SO/Projekt03-0...user.html#sound hmm poza tym wyciag mobo i wlacz samą z procem, grafa, ramem no i zasilką. Mozliwe, ze tasma uwalona, Zrob co napisalem i powiedz jaki wynik. Poza tym musisz zrobic czyszczenie pamieci cmos (odnaldz zworke clrcmos tam nieoppodal baterii i przeluz na piny 2-3 potem znow na 1-2 i wlacz kompa) wszystkie operacje zrob przy wylaczonym kompie. Edytowane 11 Marca 2005 przez Bart17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Jka dla mnie zle wsadzony RAM, jakby walnal procek to by nic MOBO nie mowilo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doubleube Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Dzieki za mase odp. Co do kart graficznych to po prostu mam karty ma PCI i na AGP. Plyte sprawdzam wyciagnieta z obudowy. Robilem kilkakrotnie clr cmos. Procek raczej sprawny bo na innej plycie chodzi. Tez mi sie wydaje ze to RAM, chociaz ze specyfikacji AMI wynika ze to "8 - błąd I/O pamięci karty graficznej" Prosze o jeszcze kilka odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 (edytowane) No to skoro po wyciagnieciu mobo nie widac uwalen to wluz inny ram / grafike i juz :] Edytowane 11 Marca 2005 przez Bart17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doubleube Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Grafiki wkladalem rozne bo mam ich kilka i na PCI i na AGP, wiec chyba tylko RAM pozostaje, alel myslalem jeszcze ze PG -> Mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doubleube Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Niestety. Ciagle te 8 dżwięków i tak w kółko. Co jeszcze? Grafiki odpadaja.Procek tez .pamiec wkladalem nawet DDR i to samo. Chyba plyta padla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Musi to być grafika stary skoro duzo beepow w ami to grafa moze wez ja po prostu dosisnij tak fes, a jak nie to moze za bardzo ją dociskasz.. zaufaj mi to jest grafika. przyklad: dzisiaj sie specjalnie wybralem do ziomka co ma takowa plytke i nie docisnalem przednia czescia karty grafiki, dawalo to identiko efekt jaki napisales, hmm byc moze uwaliles grafiki:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 stawiam na ram - BEZ grafy mobo tez powinno wstac.... (i pikanc 1-2 razy) ew.BIOS cos nie tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 fit wez nie wprowadzaj innych w blad skoro sie nie orientujesz.:] Wyraznie pisze nawet w opisach biosow "ami", ze 8 beepow to grafika, a Ty stawiasz na ram? Napisalem takze, ze wczoraj testowalem i okazalo sie, ze 8 pikniec to grafika, a jeszcze na plycie glownej sa takie zworki i mogl cos przestawic itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doubleube Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 mam 6 graf , 3 na PCI i 3 na AGP i wkladalem wszystkie pokolei. ciagle to samo . plyte mam na stole i w rozny sposob dociskalem. pytanie . czy jak ktos uwali AGP to PCI bedzie dzialac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 no to zapewne uwalony jest konroler od pci i agp na plycie:] wez sobie ja na tester do profesjonalnego serwisu takie co wpinasz do PCI :) i Ci wyswietla koda bledu takie cos moze kosztowac 20 zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doubleube Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Wiec tak. Pozyczylem karte diagnostyczna na PCI. I pokazuje kod Ed czyli w AMI initializing the floppy drive Bardzo dziwne I oczywiscie te 8 piskow. Jeszcze jedno. Mam jeszcze 2 inne takie plyty i to samo !!!!!!!!!!!!!! Wiec co jest na tych 3 plytach czyzby wszystkie tak samo uwalone? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 No to zrob bios upgrade :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doubleube Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Jaki bios upgrade? Do biosu wogole nie chce wejsc ! Bios programowalem na programatorze i nic. 8 piskow. chyba jednak ta pamiec ale nie wiem o nie mam innej na SDRAM. Wkladalem jedynie DDR GEIL 256, ale na 400MHz wiec moze byc problem. Nie wiem jaki to Duron tak naprawde ale chyba z ta pamiecia nie pojdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 ta... a te biosy ami to ci na 100% pokażą gdzie jest im zle... mi w aceru pikało 5 czy 6 razy co wskazywalo na blad pamieci L1 i L2 procka (L1 w procku a L2 na plycie) czyli co - padla plyta i proc? moje k6 0,25u co na 600mhz chodzilo? :o ... ale wymienilem ram z huyndai'a na jakies inne infineony i ruszylo od reki.. .zadnych pisków a moj procesorek dalej pomiata na 0,6ghz :E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...