Szumek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Witam ! Mam problem z odtwarzaniem plików wav, mp3 podczas działania tunera TV :( . Podczas odtwarzania słychać trzaski i po krótkiej chwili mój komp się zawiesza. Sprawdzałem w Menadzeże urządzeń i wszystko jest O.K., żadnych konkliktów. Na moim starym sprzęcie Pentium 133 MHz, Intel 430HX nie miałem takich problemów. Może istnieje jakiś patch usuwający ten problem ? Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Masz moze konflikty sprzetowe. Zobacz czy nie masz wykrzyknikow we wlasciwosciach komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Witam ! Mam problem z odtwarzaniem plików wav, mp3 podczas działania tunera TV :( . Podczas odtwarzania słychać trzaski i po krótkiej chwili mój komp się zawiesza. Sprawdzałem w Menadzeże urządzeń i wszystko jest O.K., żadnych konkliktów. Na moim starym sprzęcie Pentium 133 MHz, Intel 430HX nie miałem takich problemów. Może istnieje jakiś patch usuwający ten problem ? To problem chipsetu VIA MVP3, a właściwie mostka południowego. Maiałem to samo ale w momencie gdy pracował dysk i odtwarzałem muzę. Miałem już wtedy co prawda Live'a ale to jest problem timingów szyny PCI. Spróbuj poinstalować nowsze Via4in1, stery do muzyki i do tunera. Nie chcę Cię martwić ale z tego co pamiętam to trzasków zupełnie chyba nie udało mi się wyeliminować (Miałem AMD K6-400 + AX59Pro). Jest jeszcze coś takiego jak "PCI Latency patch" znajdziesz go między innymi tutaj. Został napisany by poprawić ten błąd, ale u mnie chyba się nie sprawdził. Wszystko piszę w czasie przeszłym bo już dawno nie mam tego zestawu - robi teraz za router do netu przez SDI ;) Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Masz moze konflikty sprzetowe. Zobacz czy nie masz wykrzyknikow we wlasciwosciach komputera. Drogi "Kaeres"ie, przecież napisałem, że w "Menadżerze urządzeń" wszystko jest O.K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 To problem chipsetu VIA MVP3, a właściwie mostka południowego. Maiałem to samo ale w momencie gdy pracował dysk i odtwarzałem muzę. Miałem już wtedy co prawda Live'a ale to jest problem timingów szyny PCI. Spróbuj poinstalować nowsze Via4in1, stery do muzyki i do tunera. Nie chcę Cię martwić ale z tego co pamiętam to trzasków zupełnie chyba nie udało mi się wyeliminować (Miałem AMD K6-400 + AX59Pro). Jest jeszcze coś takiego jak "PCI Latency patch" znajdziesz go między innymi tutaj. Został napisany by poprawić ten błąd, ale u mnie chyba się nie sprawdził. Wszystko piszę w czasie przeszłym bo już dawno nie mam tego zestawu - robi teraz za router do netu przez SDI ;) Pozdrawiam, Tak myślałem, że problem leży w chipsecie. Popróbuje ze sterownikami, a ten patch już dawno mam. Jeśli chodzi o przyszłość mojego "emeryta" to czeka go podobny los jak Twojego sprzętu, jako firewall w SDI. Dzięki i pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumek Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 To niesamowite, ale odkryłem przed chwilą , że wszystko działa O.K. gdy.... usunę patcha do Via. Na szczęście działa również dosyć dobrze z wersją 0.14. Praktycznie ustały trzaski ( no, może z 1, 2 występują gdy odtwarzam pliki wav ), ale do wersji 0.19 patcha to niebo, a ziemia. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Zobacz jeszcze czy cos da zmniejszenie stopnia akceleracji dzwieku (Start/Uruchom/dxdiag/). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumek Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Zobacz jeszcze czy cos da zmniejszenie stopnia akceleracji dzwieku (Start/Uruchom/dxdiag/). Nie Xon-ie, zmiejszenie stopnia akceleracji nic nie dało, ale to już nie ma sensu. Z 1, no może 2 ciche trzaski występują tylko przy odtwarzaniu plików wav. Przy mp3 wszystko jest O.K. Ale tak jak napisałem teraz jest superos do tego co było. Poprzednio strzelało jak cholera i Windoza wytrzymywała góra 5 sekund po czym była zawieszka. Oczywiście te problemy z wav i mp3 występowały tylko przy włączonym tunerze TV. Dzięki Xon za radę i pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Coz mozesz jeszcze sprawdzi inne drivery do karty (np. nieoficjalne) lub inny program do jego obslugi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...