Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Waterblocks By Kyniek

Rekomendowane odpowiedzi

No ICE to wypisz wymaluj Prison tlyko tak zmodyfikowany by dało się zastosować o-ring ;) jakoś mi to nie przeszkadza - miło być propagatorem idei :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny nowych bloków Prison V2 to 75zł oraz 60zł za wersje Lite (tylko na cpu bloki)

1560141[/snapback]

A czym się będzie różniła ta wersja lite

I tak wogule to podałbyś ceny wszystkich wersji bloków. :)

Edytowane przez slawny26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czym się będzie różniła ta wersja lite

I tak wogule to podałbyś ceny wszystkich wersji bloków. :)

1560656[/snapback]

również jestem zainteresowany czym sie to różni, i w jakiej cenie masz inne bloczki CPU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chpdzilo mi o to raczej ze v2 bedzie ciut mniej wydajny od zwyklych bo dl. pinow mniejsza...) wyniek dopuszczasz mozliwosc samej podmianki spodow na nowe dla stalych klientow ? :) jak bede zamawiac nb moze skusze siena wymiankę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiadomo.. tylko test na profesjonalnym testerze pokaże... podmiany nie przewiduje - dopiero od niedawna wdrożyłem matryce :/

Wersja Lite - zobaczycie fotki... nie będzie wypolerowanej plexy, nie będzie wybajerzonego mocowania.... tylko standartowe... no i spód tylko wyszlifowany a nie polerowany - słowem te czynności które może zrobić każdy ;) po co płacić za coś co mozna samemu zrobić??

Druga rzecz.... z Prison Pro może być problem.... otóż żadnego "wolengo" już nie mam.... a nie powstanie więcej.... będzie tylko Prison Pro V2... jedynie będzie test Prison non Pro ze starej serii :/

za troszkę mniej niż miesiąc będzie teścik na jet-pc (mam nadzieję :unsure: ) do tego czsu sam nawet nie potrafię powiedzieć jaka różnica wydajnośći... stare Prisony są bardzo wydajne... jedynie mogę dedukować na podstawie wyników Gaz'owego bloczku....

BTW: Ganeon ty weź zreszcie zamontuj bloczek - będziesz trzecią osobą o której wiem że uzywa moich lboków na innej platformie niż AXP

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm już nie pamiętam cóż ja wczarowałem dla ciebie.... z takich wyjątkowych bloków to wiem że zdaje się Yacho ma taki bloczek - Pison Pro ale z nieregularnie rozmieszczonymi kanałami - był to prototyp - okazał się niezauważalnie lepszy ale różnica była na tyle mała że nie zdecydowałem się na wprowadzenie do "produkcji" z powodu większej złożoności wykonania :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak... prawda... już nie będzie Prison Pro - w przyszłości (mam nadzieję niedalekiej) zastąpi go Prison Pro V2 - z założenia ma nie być gorszy a przynajmniej nie na tyle by to było zauważalne, będzie miał podniesioną jakość wykonania i całkiem możliwe że obniżaoną cenę.... ale to się okaże dopiero po zrobieniu pierwszego prototypu

EDIT:

Witam - dziś chciałem zaprezentować nowy pomysł na bloczek od dawna chodził mi po głowie - zainspirował mnie w sumie Swiftech MCW6000 B) Wlot na środku oczywiście i mała przegódka która wymusza odpowiedni, okrężny obieg wody - fotki mówią same za siebie więc dalej już truł nie będę.... raczej bloczek nie wejdzie do produkcji seryjnej - ot... co... taka moja wariacja na temat Prison V2 :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten powyższy bloczek w cenie 75zł - tak jak zwykły Prison V2 - narazie nie planuje dalszych bloków jak powyższy...

Chyba rzeczywiście będę musiał zrobić "cennik" z opisami itp.... ale narazie jestem troszkę zajęty :/ ale niedługo powinno się coś takiego pojawić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyniek jakto stały fan twojej twórczości gratuluje Ci piękny bloczek fajnie że ma wlot na srodek i tą przegródke ;) szkoda że będzie miejsza powierzchnia oddawania ciepła ale za to jest orign :) top na frezarce zrobiony dużo lepiej wygląda (może wreście go zaokrąglisz??) nie podobają mi się te wystające sruby :cry: skręć na takie jak ma gaz w swoim bloku (płaskie) albo schowaj w top te co są teraz :] ogólnie podoba mi się Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jest świeżo zrobiony bloczek - nawet go nie zdąrzyłem wypolerować (plexy) - teraz topy mogę zamieniać dowolnie - więc temu spodowi mogę dać inny top gdzie będą poprostu łebki wkrętów schowane.... muszę opracować sposób na bezpieczne i bezstresowe poszerzanie otworów tak by się łebki mogły chować - czasami się zdarzy że wyrwie kawałek plexy i top do wyrzucenia :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra widze ze nie mam wyjscia, z tego co sie doszedlem kyniek bedzie za 3-4 tyg... a za zadne skarby nie moge sie z nim skontaktowac, wiec pisze.

Kyniek przed wyjazdem realizowal 2 zamowienia ostatnie i POMYLIŁ nalepki adresowe i dostalem nie ta paczke co powinienem. Co wiecej nie jestem przekonany kto mial ja dostac, ale po napisie na jednym z opakowan wnioskuje ze byl to mechl!n ktory btw ma pelna skrzynke i nie moge go dorwac na gg :/

Nie chce aby to zabrzmialo jak antyreklama ale czekalem juz na te bloki ponad miesiac i teraz takie opoznienie (do powrotu kynka) to lekka przesada... dlatego jezeli ktos wie jak sie z nim skontaktowac, albo kto ma moje bloki (bo ja mam pewnie bloki dla tej osoby) niech sie koniecznie ze mna skontaktuje.

:-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra widze ze nie mam wyjscia, z tego co sie doszedlem kyniek bedzie za 3-4 tyg... a za zadne skarby nie moge sie z nim skontaktowac, wiec pisze.

Kyniek przed wyjazdem realizowal 2 zamowienia ostatnie i POMYLIŁ nalepki adresowe i dostalem nie ta paczke co powinienem. Co wiecej nie jestem przekonany kto mial ja dostac, ale po napisie na jednym z opakowan wnioskuje ze byl to mechl!n ktory btw ma pelna skrzynke i nie moge go dorwac na gg :/

Nie chce aby to zabrzmialo jak antyreklama ale czekalem juz na te bloki ponad miesiac i teraz takie opoznienie (do powrotu kynka) to lekka przesada... dlatego jezeli ktos wie jak sie z nim skontaktowac, albo kto ma moje bloki (bo ja mam pewnie bloki dla tej osoby) niech sie koniecznie ze mna skontaktuje.

:-|

1577290[/snapback]

A mówiłem na początku że na nietypowy blok blok na zamówienie się długo czeka... a wyjechałem na tydzień tylko do tego 2 dni przed wyjazdem (do wyjazdu włącznie) nie miałem prądu z powodu burzy... trochę lipa że zrezygnowałeś z bloku który specjalnie dla ciebie robiłem bo znacznie więcej pracy mnie kosztował niż zwykłe ale dobrze że zrezygnowałeś też z bloku dla kumpla (ten z wlotem po środku i przegrówką nakierowującą wodę) bo będę mógł też i jego wysłać na testy do jet-pc - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...

EDIT: Mechlik czy mógłbyś wywalić te oftopowe posty?? odpowiedź na pytanie dax'a jest w pierwszym moim poście gdzie opisałem jak robie bloki - żadna tajemnica :P wystarczy czytać.... z góry dziękuje

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam no panie Kyniek ostro pniesz do przodu ewolucja z silikonu do oringu i coraz ciekawsze pomysły niezle podoba mi sie ten Bloczek jakbym sam sobie nieskrobał swoich to napewno bym od Ciebie łyknał tym bardziej ze napewno cena bedzie przystepna :) Pozdrawiam

Ps.Kyniek jak jest z tym castrolem, z kad go wyrwałes(zakładam ze stacja CPN :huh: ) ile kosztuje, zmieniły sie cechy cieplne wody i czy niewytraca sie w wodzie (wpływ miedzi i innych czynnikow)

Edytowane przez GRID3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Cena - już wcześniej pisałem jaki jest cennik ;) ale nie zaszkodzi jeszcze raz

60zł Prison V2 Lite

75zł Prison V2 (na GPU też w tej samej cenie)

Po opracowaniu Prison Pro V2 zrobie coś takiego jak cennik z opisem oraz z dostępnością bloków...

2) Castrol w zwykłym samochodowym za 27zł starcza na 5l wody i mamy bardzo wysokiej jakości chłodziwo - borygo i wynalazki o podobnym składzie są o jakieś 2-3C mniej wydajne od wody a Castrol jeszcze poprawia wydajność wody - zawiera substancje zmniejszające napięcie powierzchniowe wody

UPDATE:

Prison Pro V2

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Cena 110zł - lecz narazie pierwsza zesria będzie dostępna w promocyjnej cenie 100zł - o 20zł taniej niż Prison Pro ;)

Jutro czy po jutrze zrobie cennik - chyba że mi znowy kompa padnie :/ (hdd padł :/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UPDATE:

Prison Pro V2

Cena 110zł - lecz narazie pierwsza zesria będzie dostępna w promocyjnej cenie 100zł - o 20zł taniej niż Prison Pro ;)

Jutro czy po jutrze zrobie cennik - chyba że mi znowy kompa padnie :/ (hdd padł :/)

1606576[/snapback]

Bardzo ładny :) Ile pinów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi