Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Waterblocks By Kyniek

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję :)

jako twórca najwydajniejszyc bloków w polsce oświadczam że to mi nie wystarcza :mrgreen: - będzie jeszcze mocniejsza wersja - Prison Ultra V2 - i w przeciwieństwie do starszej generacji wersje Ultra powstaną w wiekszej ilości niż jedna sztuka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten bloczek z niemiec to chyba alphacool - zgadłem??

http://www.procooling.com/reviews/html/alp...p_waterbloc.php

Hmmm widze że wywołałem burzę podjudzaniem benita... bo i ryba zaczęła się rzucać choć nic nie może...

Co do wypowiedzi Fiero - Hmmm ja jestem od niedawna zagorzałym kibicem Sama gdyż jako jeden z niewielu udowodnił że jakość i wydajność nie musi być kosztowna ;) chocby paździerikowa rewolucja :D

@Remee - Hmmm jesteś pewien?? nad wersją Ultra rozpoczne pracę jak zrobie wszystkie zamówione wersje Pro i do tego zrobie zapas... potem (może równolegle) przyjdzie czas na opracowywanie bloczków na grafę i NB) wiec po pierwsze wiąże się to z oczekiwaniem no i obawiam się że blok nie będzie tani :( im drobniejsza kratka tym wyższy koszt i nie zawsze rośnie on liniowo :/

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Remee - Hmmm jesteś pewien?? nad wersją Ultra rozpoczne pracę jak zrobie wszystkie zamówione wersje Pro i do tego zrobie zapas... potem (może równolegle) przyjdzie czas na opracowywanie bloczków na grafę i NB) wiec po pierwsze wiąże się to z oczekiwaniem no i obawiam się że blok nie będzie tani :( im drobniejsza kratka tym wyższy koszt i nie zawsze rośnie on liniowo :/

1677533[/snapback]

Więc będe miał czas na dokładne przetestowanie Priosna Pro V2 w swoim układzie ;) (który mam nadzieje juz na dniach złoże jak Pan Bóg da i państwo pozwoli:) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ludziska mi nie wierzyly :)

Ehhh... bylem zadowolony z bloczku........ a teraz ?? teraz nie potrafie opisac swojego zadowolenia ;]

jednak krotka recenzja mojego ojca byla trafna ;)

polecam prisona v2 pro zawsze i wszedzie ;]

ps: kyniek... rob te ultry... to wtedy pro poleci na grafe... abadon for sale... a ultra na cpu ;]]]

Zapewne jutro dowiem sie przez gg od Linoge, ze roznica pomiedzy jego blokiem ( Ice Gaz'a ) a moim jest niezauwazalna ;]]]]]] hehehehe ;) pozdro 4 U

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz - to nawet bedzie wykonalne i nie trudne ;) wystarczy że zamówisz Prison Ultra na grafę i po dostaniu poprostu podmienisz topy - od jakiegoś czasu wszystkie bloki mają identyczne rozstawy otworów mocujących plexę więc topy sobie można dowolnie zmieniać ;) wdrożenie nie było tanie ale się i tak opłaca - jak każda inowacja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 pytania:

1. kiedy przewidujesz premiere prisona v2 ultry ?

2. mozesz oszacowac przedzial cenowy tego bloczku ?

3. wiem, ze nie lubisz oceniac swoich blokow, i wolisz jak ich wydajnosc wychodzi w testach niezaleznych.... ale moze byc cos wiecej o tej ultrze swojej powiedzial :) jakies porownania do prisona v2 pro lub samego v2 ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm zdaje się że jakoś za 4 tygodnie jak wszystko dobrze pójdzie... teraz jeszcze ciężej z czasem będzie bo mi znowu się uczelnia zaczęła :( zapowiada się ostro...

Tak w ogóle to chciałbym dodać iż w przypadku starych bloków Prison Ultra (ten sławny z 324 pinami) był jedynie o jakieś 1C lepszy od wersji Pro.... nie wiem jak będize w przypadku Prisona Ultra V2 - prawdopodobnie podeślę go na jet-pc na testy... ale swoją drogą to frezowanie kanałków 1mm i pinów 1x1mm to trochę ciężkie jest i przez to cena będzie cięższa :( czy warto?

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sector19 ma racje.. inna sprawa to co to znaczy ciezsza.. +50% czy +500%.. no ale poza tym to jak to bedzie brzmiec.. "mam prisona ULTRA!" ;P jak test wykaze znaczacy wzrost wydajnosci zawsze mozna podmienic topy.. i przerzucic pro na gpu jak to Kyniek proponowal :) swoja droga moj brak cierpliwosci daje sie we znaki.. ciagle to (0szt.) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm zdaje się że jakoś za 4 tygodnie jak wszystko dobrze pójdzie... teraz jeszcze ciężej z czasem będzie bo mi znowu się uczelnia zaczęła :( zapowiada się ostro...

Tak w ogóle to chciałbym dodać iż w przypadku starych bloków Prison Ultra (ten sławny z 324 pinami) był jedynie o jakieś 1C lepszy od wersji Pro.... nie wiem jak będize w przypadku Prisona Ultra V2 - prawdopodobnie podeślę go na jet-pc na testy... ale swoją drogą to frezowanie kanałków 1mm i pinów 1x1mm to trochę ciężkie jest i przez to cena będzie cięższa :( czy warto?

1681950[/snapback]

hmmm

a nie myslales o wprowadzeniu do ultry tego motywu z tego niemieckiego bloczku ?

takie sitko by centralnie na rdzen pryskalo by woda pod cisnieniem...

odpowiednio dobrze rozmieszczone jety, odpowiednio cienkie.... i hmm.... mogloby to pobic g4 imho. Skoro tylko 1,5* Ci do tego brakuje... moze warto sprobowac cos takiego ? Nawet nie tyle same rurki co po prostu taki "prysznic" na twoje "wiezienie" ....

widzisz cos takiego ?

Sector19swoja droga moj brak cierpliwosci daje sie we znaki.. ciagle to (0szt.) :P

1682019[/snapback]

ja mam jednego v2 pro, ktory mi lezy na biurku...... jak chcesz to moge Ci podeslac..... zdjecie ;] :P bloczek syciiiiii....... juz sie nie moge doczekac jutrzejszego zlozenia mojego wc :] Edytowane przez Sheep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm jest to wykonalne... popracuje nad taką wersją... w tym niemieckim bloczku było zdaje się poniżej 10 takich otworów ja planuje jak już robić to więcej... tak by nie był bardzo restrykcyjny... no i napewno będę musiał poważnie przemyśleć rozmieszczenie tych otworów od "prysznica"...

mógłby ktoś zarzucić fotkę tego bloku??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy chodziło Ci o to (1682213[/snapback]

Ja wam podeśle zdjęcie swojego bloczku. W topie z poliwęglanu są otworki(około 15 bo kruniec jest na 1/8 cala i dlatego tak mało ich weszło) takie jakby dysze, średnica jednego to około 1-0,5mm. Kyniek spróbuj je tak porozmieszczać aby woda wypływająca z dyszy wpadała w zagłębienie pomiędzy pinami.

http://img381.imageshack.us/img381/9850/p93000275ct.jpg

Edytowane przez mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się wam wrzucić rysunki schematyczne - tzn. jak się przepływ wody będzie kształtował bo wydaje mi się że w powyższych rysunkach jest błąd konstrukcyjny... ale to ocenicie po przedstawieniu przezemnie ryzunków i argumentach...

narazie spływam na uczelnie :/ i będę późnym wieczorem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przyszła do mnie opinia na temat mocowania bloku na grafę :) wygląda na to że jeśli chodzi o ideę to pomysł był dobry... co prawda wykonanie przydało by się poprawić :( ale na horyzoncie już następna generacja bloków na grafę ;)

Witaj Kyńku :D

Pamiętasz mnie ? sprzedałeś mi bloczek z zapinką pod GF4 Ti4200... nie odzywałem się bo układ złożylem stosunkowo niedawno i dopiero teraz sobie przypomniałem że prosiłeś o opinie co do bloczku ;)

Więc tak...

-zapinka nie pasuje do karty, tzn rozstaw otworów jest dobry, ale otwory są tak rozstawione, że wystające nad plexe śrubki łączące podstawe bloku z plexą nie pozwalają przykręcić bloczku w sposób "normalny". Rozwiązaniem okazało się podstawienie pod zapinke kilku podkładek o grubości większej niż wysokość łba śruby ;) sprawdza się wyśmienicie ale nic się nie dzieje, wkońcu to Twój pierwszy blok na GF4 Ti4200 był ;)

-bloczek jest śliczny =) możnaby powiedzieć cud miód i orzeszki ;) ładnie wypolerowana plexa, wszytkie ładne i wogóle ;) jedynie był problem bo taśma którą przykleiłeś na spód bloku zostawiła klejące się ślady - płyn do mycia naczyn i ścierka poradziły sobie bez problemu ;) spód pokazał że jest lustrem o równej powierzchni :D nie ma dołków ani innych defektów. duuuuuży plus za wykonanie :)

-odległość króćców od pamiątek jest na tyle mała, że nie da rady zamontować na nich żadnego radka.... no ale co zrobić, nie można miec wszystkiego a bloczek jest przynajmniej niski i wydajny ;)

Podsumowując nie żałuje żadnej złotóweczki jaka poszła na blok od Ciebie :) Życze powodzenia ze sprzedażą dalszych bloczków "Prison" ( przyjęło się więc nie wybrzydzaj że ludzie tak mówia ;) przynajmniej masz jakiś wkład i to duży w polskie WC :D )

PS. Bardzo dobrze zrobiony rowek na oring :) cały czas nie moge wyjść z podziwu dla pracy jaką włożyłeś w bloczek. wielki szacun :D

Pozdrawiam :) Prison 4EVER :)

myślę że ta opinia się przyda ludziom którzy sami by chcieli pokombinować z własnymi bloczkami - jest parę cennych uwag na temat błędów konstrukcyjnych które popełniłem.... następna generacja takich błędów już mieć nie będzie ;) premiera wkrótce....

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakby tak zciąć bok w którym są króćce pod kątem np 20 stopni, i wtedy włożyć króce, wystawałyby one pod pewnym katem i na pamiątki możnaby włożyć jakieś radiatory...

1732914[/snapback]

Niestety króćce i bok z plexy sa na tyle blisko podłużnych pamiątek, że nawet jakby zrobić je pod kątem tych 20 stopni nie da to jakoś specjalnie miejsca żeby dać coś wiecej niż taśme pod radki....po 18-tej odpisze i podam w jakiej odległości są króćce wraz z wężem 10/13 od pamiątek, ale napewno jest to mniej jak 5 mm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam was,

chciałem obwieścić iż od tego czasu w blokach będę miał przez dość sporą ilość czasu czarne imbusy zamiast srebrnych... - z jednej strony to dobra wiadomość bo ciągle w konstrukcji są zmiany mające na celu coraz wyższą jakość - nie mówię tu o czymś tak oczywistym że bloczki mają być szczelne ale o jakości za którą warto płacić - dopieszczanie seryjne (ekonomia skali) każdego bloku w najdrobniejszych szczegółach - nowe śruby wydają się być lepszej jakości (niezauważyłem drobnych defektów jak np. lekko pod kątem otwór na klucz) lecz ten kolor.... połowa lubi czarne a połowa srebrne.... teraz będą czarne - główna wada to że nie ma wyboru....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyniek - czy Prisona V2 można po zmianie topu zaadoptować na grafikę (dokładnie radka 9800Pro) ?? I czy dysponujesz takimi topami?? Bo z miłą chęcią nabyłbym w drodze kupna taką część :)

A co do forda to był tylko czarny a ile ich się sprzedało :) Życzę podobnej ilości sprzedanych bloków :D

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm wiec po pierwsze moje standarty nie przewidują sprzedarzy osobno topów a druga sprawa że spód generalnie jest identyczny pod wszystko (czy proc czy grafa) po za jednym wyjątkiem - bloczki pod ATI muszą mieć wcięcia w spodzie - rozstaw otworów mocujących jest zbytwąski więc trzeba je robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niebawem skladam swoje kolejne WC wiec bedzie na co popatrzec, na proca poleci prison pro v2 chyba ze juz ultry beda. a wiec jak przyjdzie kaska to zamowie. kyniek bede miec do Ciebie taka mala prosbe jak juz bede zamawiac. zebys mi taki patent zrobil:

Dołączona grafika

[fotka po srodku, ta z obrazem bloku z topem]

bo na mojego A64 chce peltierka dac. i to bedzie 5cm x5cm 155W. daloby sie cos takiego zrobic?

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi