Gość Kyniek Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Cold plate'a musisz we własnym zakresie zdobyć - tak to bywa że są prawie w każdym wiekszym sklepie internetowym - np. proline.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Trochę nie jestem w temacie. Jest planowany niskoprofilowy bloczek na chipsety do płyt opartych o NF4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Nawet już mam gotowy prototyp ;) wysokość 10mm rozstaw regulowany 50-70mm (umozliwia zakładania zarówno na stare płytu jak i nowe) a co zniewalające jest - 100 pinów ;p identyko jak w najwydajniejszym bloku w polsce... w zasadzie to ten sam spóc ;) pewnie dziś po południu fotki będą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Nawet już mam gotowy prototyp ;) wysokość 10mm rozstaw regulowany 50-70mm (umozliwia zakładania zarówno na stare płytu jak i nowe) a co zniewalające jest - 100 pinów ;p identyko jak w najwydajniejszym bloku w polsce... w zasadzie to ten sam spóc ;) pewnie dziś po południu fotki będą... ;d ah jak ja lubie ultra zbocznie - czyli pakowanie czekgos mega na chipset B) :banana: :wink: :mrgreen: cena? :> :> : <_< > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Wiesz - dobrze jak ludzie mają wybór... albo składasz układ hi-end i dajesz mega blok na chipset też albo możesz składać z lo-endowym blokiem za 60zł ;p wybór należy do ciebie - czy puszka pusta w śodku czy bloczek hi-end... cena jak zwykłego Prison Pro w przygotowaniu są spodu non pro ;) i cena będzie 75zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Potencjalnie zależy mi na takim, który wlot/wylot ma na jednej krawędzi a nie po przekątnej. Ważniejsza jest dla mnie jakość niż cena (dlatego kupiłem PX -> wymiana na jakiegoś dwurdzeniowca z większym jajkiem nie będzie wtedy problemem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Rozstawienie króćców i mocowanie jest tak zaprojektowane by króćce były po między grafami - króćce są na wysokości środka chipsetu - dzięki regulacji 50-70 blok można przesuwać. przed chwo;ą widziałem NFI NF4 z grafą która ma silencera - w takim przypadku króćce by zahaczały o silencera więc neistety przy zastosowaniu takiego chłodzenia grafy dopada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 MSI ma inny ułożenie niż DFI. Nic to, czekam na zdjęcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Wiesz - dobrze jak ludzie mają wybór... albo składasz układ hi-end i dajesz mega blok na chipset też albo możesz składać z lo-endowym blokiem za 60zł ;p wybór należy do ciebie - czy puszka pusta w śodku czy bloczek hi-end... cena jak zwykłego Prison Pro w przygotowaniu są spodu non pro ;) i cena będzie 75zł Fajnie by było jak byś zrobił coś nawet pustego, bez złączek ale za 35zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Ja narazie skupiam się na rozwiązaniach hi-end - nie wykluczone że stopniowo będę uzupełniał ofertę - z tegoco wiem to takie puste w środku lo-endowe rozwiązania proponuje misiek ;) nie koniecznie musisz być skazany na jednego "producenta" ;) Nie chcę ci przypominać ale to twoje bloki ciekły - typowe w sumie... do tego jak możesz się wypowiadać nie gdy nawetnie widziałeś fotek?? a jakość wykonania.. cóż na jet-pc można o niej przeczytać :mur: EDIT: Witam A oto i długo oczekiwany blok na NB - zaprojektowany tak by pasował i na stare płyty pod AMD oraz najnowsze wykorzystujące NF3 i NF4 - wysokość 10mm - regulowany rozstaw mocowania 50-70mm - gdy na płycie siedzą 2 grafy w trybie SLI blok jest tak zaprojektowany by króćce były po między nimi FOTY: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 3...2....1... FIGHT :twisted2: parówka15go vs kyniek A ja to oprocentuje.. Nie chce mi sie czytać Waszych wywodów.. Wiec radze przeniesc dyskusje na PW.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Da się wkręcić "choinki" 12/15mm z gwintem 3/8''? A wersja z topem z końcówkami nie po przekątnej a na jednym boku? Na indywidualne zamówienie? (zdaję sobie sprawę z konsekwencji-obieg wody w bloczku) Jak jest uszczelniane połączenie topu ze spodem? (cenię sobie brak wilgoci w kompie :? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Wiesz... trochę za łatwo przychodzą ci kłamstwa - po pierwsze jak ktoś byłby niezadowolony to by się wypowiedział w tym temacie... po drugie to takbywa że to u mnie paru ludzi kupiło bloki mając już Cube'a.... a niechciane Cuby się pojawiają na allegro.... Da się wkręcić "choinki" 12/15mm z gwintem 3/8''? A wersja z topem z końcówkami nie po przekątnej a na jednym boku? Na indywidualne zamówienie? (zdaję sobie sprawę z konsekwencji-obieg wody w bloczku) Jak jest uszczelniane połączenie topu ze spodem? (cenię sobie brak wilgoci w kompie :? ) Hmmm z tym że jeśli króćce są po przekąten to przy obecnym mocowaniu bloku są one w lini równoległej do graf w trybie SLI - po między nimi... jeśli króćcce by były tak jak mówisz to by były w lini prostopadłej do graf... co do uszczelnienia - o-ring i testowane siecią wodociągową ;) - nie ma anigrama silikonu ani grama cyny - więc bloki nie mają prawa ciec jak u miśka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) U mnie to wygląda tak: Twój bloczek tak: A mnie chodzi raczej o coś takiego: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...6&cPath=5_18_21 Po to żeby wyloty bloczka maksymalnie odsunąć od karty graficznej. Zaczynam się zastanawiać czy nie sprezentować sobie x1800xl a on jest długi, w porównaniu z x800xl ma inaczej zamontowany GPU, pamięci (a więc i radiatory na nich) i najprawdopodobniej mój obecny bloczek na chipsecie nie nada się żeby bo umieścić na mobo w połączeniu z x1800xl. Powoli więc zaczynam szukać nowych klocków ... SLI mnie nie interesuje A jeśli chodzi o szczelność .... Nawet jeden zasłyszany przypadek dyskwalifikuje pacjenta, mogę kupić gdzie indziej. Za drogo mnie sprzęt kosztował żeby pozwolić sobie na [ciach!]iarskie eksperymenty. Chyba zainteresowani wiedzą do czego/kogo piję ..... :? Edytowane 26 Listopada 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Twój aktualny bloczek ma mocowanie po rogach a u mnie "wzdłóż" - czyli spróbój sobie wyograzić jak by leżał na twojej płycie - otwory mocujące na ukos(kąt 45st) - blok będzie siedział ukośnie na chipsecie gdyż nie ma mocowania po rogach - krócce są na ukos(45st)) u mnie więc - będą równolegle do graf ;) po między nimi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Twój aktualny bloczek ma mocowanie po rogach a u mnie "wzdłóż" - czyli spróbój sobie wyograzić jak by leżał na twojej płycie - otwory mocujące na ukos(kąt 45st) - blok będzie siedział ukośnie na chipsecie gdyż nie ma mocowania po rogach - krócce są na ukos(45st)) u mnie więc - będą równolegle do graf ;) po między nimi...Ale z mojej perspektywy lepsze jest to ułożenie w tym bloczku od Alphacool. SLI mnie nie interesuje. A tamten bloczek daje możliwość, że króćce będą "pod" grafiką maksymalnie od niej odsunięte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...6&cPath=5_18_21 masz na myśli ten bloczek?? heh... osobiście nie mam możliwości technicznych by takie cudo zrobić... i tak w ogóle jeśli się nad takim zastanawiasz i możesz bez problemu sobie na tkai pozwolić to oczywiście taka konstrukcja będzie najlepsza - radiatory spokojnie zamontujesz na grafie i bez stresu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Czyli wnioskuje ze jesli blok ma 10mm to bedzie kolo 5mm na obie czesci, chyba ze 10mm razem z zapinka... w kazdym razie, czy mozna zastosowac top z plexy? troche cienki, ale np alphacool na nb w sumie tak wlasnie jest zrobiony. bedzie mozna brac z sm 8/10 ? cena sie zmieni czy pozostanie taka sama? pomysl o tej wersji z plexa. mozesz jeszcze pokazac zdjecia z bloczku podzielonego na dwie czesci, zeby bylo widac oring i spod prisona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 http://img354.imageshack.us/my.php?image=p...2detail08oz.jpg na tej fotce widac, ze bloczek sie prezentuje jak pierwsze sample miska ile miesiecy temu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Chodzi ci o zapinkę?? no faktycznie - jest robiona na zwykłym wykrojniku - następne już będą wycinane laserem ;) dodatkowo widać że mosiąży top ma pozaokrąglane boki - może rzeczywiście zły pomysł bo skoro spód jest prosty to nie za bardzo pasuje top z innymi niż proste boki tak w ogóle to zapinkę przykręciłem "do góry nogami" a na dotatek nie zerwałem taśmy ochronnej :/ późno było jak foty orbiłem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Kyniek jak z dostępnościa bloków prison v2 na karty? Pisalem PW ale nie odpisales... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 więc narazie wersji non-pro nie ma - został mi tylko jeden bloczek na gratę ale ze złączkami SM8/10 - dopiero za ok. 2 tygodnie będzie duża dostawa spodów Prison V2 - bo topy już mam - wyiczone co do sztuki ile potrzeba i czekają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Jesli ta wersja na grafe z sm jest na sprzedaz to wezme. Daj znac i odezwe sie na pw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Rozstawienie króćców i mocowanie jest tak zaprojektowane by króćce były po między grafami - króćce są na wysokości środka chipsetu - dzięki regulacji 50-70 blok można przesuwać. przed chwo;ą widziałem NFI NF4 z grafą która ma silencera - w takim przypadku króćce by zahaczały o silencera więc neistety przy zastosowaniu takiego chłodzenia grafy dopada...Kyniek to napewno wejdzie ? Bo na moje oko niezbyt :| I podaj wymairy bloczku bo np. na asusie jest tam blisko gniozdo 3-pin na wentylator i nie wiem czy nie bedzie wadzić. Edytowane 26 Listopada 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 przy zastosowaniu takich bloków jak na fotografii to możliwe że nie wejdzie - bo to tak jak byś miał silencera na grafie - o tym już wcześniej pisałem że nie da rady.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 ... I podaj wymairy bloczku bo np. na asusie jest tam blisko gniozdo 3-pin na wentylator i nie wiem czy nie bedzie wadzić. Ponawiam pytanie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 przyłączam się do pytania o wymiary bo jak mam coś kupić jak nie znam wymiarów ??? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 50x50x10mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Kyniek nie napisales w koncu czy mozna w takim bloku zamontowac plexe (chodzi mi o bloczek NB) ladniej by wygladal, chyba by musiala byc taka plexa 5mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 przy takej pleksie może bycproblem z króccami, mają wiecej gwintu chociaż stosując oringi... ale 5 mm to mało ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...