tuei Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 mam plyte glowna pracujaca na ddram i sdram. jednak komuter nie widzi pamieci ddr i nie rusza. czy istnieje jakis przelacznik albo jakies ustawienia w biosie, zeby zaczal chodzic na ddr (oczywiscie wkladaja ddram wyjelam kosc sdram, ale komputer w ogole nie startuje....) pomocy i ratunku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 zworka zresetuj na poczatek bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuei Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 zresetuj bios, to znaczy przywroc najlepsze ustawienia, czy jak jest tam napisane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Sprawdź w instrukcji... A ogól to kwestia zworek i zwieraczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuei Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 przepraszam za glupie pytanie, ale co to sa zworki i zwieracze?? ja nie jestem sczegolnie madra jesli chodzi o zworki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 poszukaj w instrukcji obslugi płyty głównej: RESET CMOS albo CLRCMOS .. hmmm.. u mnie reset sie zowie. Jak znajdziesz tą zworke, to bedziesz wiedziala co to jest. Dalej po prostu ją wyjmujesz i przestawiasz w pozycje resetu (opisane jest w instrukcji) i po chwili spowrotem do pozycji pierwotnej. i teraz sprawdź.. OCZYWISCIE WSZYSTKIE OPERACJE przy WYŁĄCZONYM komputerze!!! - broń Boże inaczej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuei Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 poprzekladalam zworki jak bylo napisane w instrukcji, zeby plyta obslugiwala ddr. i rzeczywiscie koputer ruszyl, ale tylko z ekranem wstepnym i biosem. a dalej cisza, nie mozna uruchomic systemu. co jest dalej nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 może winda ich nie widzi bo w systemie ma że pracuje na sdrach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 jaki system masz :>? xp jeśli tak to ma prawo nie zadziałać skoro chodził wcześniej na sd ramach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...