Skocz do zawartości
Gość

GeForce'y

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko moze debilne ale cotam. czym ruzni sie GF4Ti od GF4MX? oprucz ceny i(hyba) taktowania pamieci i rdzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc mimo że nazwa wskazuje że GF4MX jest z rodziny Gf4 to tak nie jest. Jest to maksymalnie okrojona wersja 4(nie ma chociażby pixel shadera). W skrócie jest ona porównywalna(chyba nawet gorsza) od gf2Ti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie w tym problem niemam kasy jak kupie jakiegos gf4ti za 1500 plus procek za 500 plus plyta za 300-500 plus jakis dziewk (stara mam na ISA ;) )za 100 to wychodzi w porywach 2600 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to bierz Gf3Ti200 (najlepiej gainward) którego podkręcisz do wersji Gf3ti500 lub wyżej. Radeon i KyroII też są dobre. Ja wybrałbym Gf ale posłuchaj opini innych osób

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to robisz tak. Kupujesz:

#1 - GF3 Ti200 od Gainwarda albo od np. Leadteka

#2 - ATi Radeon 8500le

Geforce'a puszczasz jako Ti500, a Radeon'a bez problemów jako pełnego Radeona (275/275). Masz do wyboru NV albo ATi. Jedni wolą blondynki, drudzi brunetki, a trzeci..... Kyro :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, z punktu ekonomicznego wydaje sie najlepsza inwestycja GF3 TI200 . Nie dośc że pełny i posiada wszystkie bajerki to jeszcze fajnie sie kreci bez zadnej katorgi na TI500. GF4 to jeszcze nie teraz, nie oplaca sie ich kupowac - drogie.. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom bierz  - ale po co ci taka grafa ja bym zamiast niej kupil jakis wiekszy dysk np caviara 120 GB albo cos

:? To lepiej wiecej szybszej pamieci, albo lepsza=cichsza obudowe - ile mozna divx'ów trzymać na twardym... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie DivX'y to ja nagrywam na plyty BTW poleccie jakis program przechwytujacy obraz z tunera tv i zapisujacy go do divx'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie DivX'y to  ja nagrywam na plyty BTW poleccie jakis program przechwytujacy obraz z tunera tv i zapisujacy go do divx'a

:? Kolego, przy sprzecie, ktory wymieniles w stopce? Czarno widze to przechwytywanie do divx'a.... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mozna do zrzucac do czegos nisko kompresujacego (Intel Indeo 5.10 jest godne polecenia), z tym sobie komp spokojnie poradzi.. a potem juz z tego pliku do divxa. Jakosc pliku wyjsciowego jest wlasciwie taka sama, pozatym przy takim procku jaki masz juz nie masz niedokladnosci zwiazanych z tym ze proc nie wyrabia w kodowaniu realtime :) Heh.. ale ogolnie radze rozbudowac kompa. I co do przechwytywania, to zaopatrzyc sie w jakis dobry tuner, lub karte graf z wejsciem video.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tuner mam calkiem dobry tylko cienkie oprogramowanie z nim dostalem

na standardowym oprogramowaniu lipna jakosc jak zainstalowalem demo jakiegos innego jakosc dwa razy lebsza w tuneze mam terz S-Video

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc mimo że nazwa wskazuje że GF4MX jest z rodziny Gf4 to tak nie jest. Jest to maksymalnie okrojona wersja 4(nie ma chociażby pixel shadera). W skrócie jest ona porównywalna(chyba nawet gorsza) od gf2Ti.

Co za głupoty !!!

Ja mam GF4 MX440 z Prolinka i jest 25% szybszy od GF 2 Ti !

NA GF 2 Ti w 3DMarku 2001 miałem 3200-3300, a NA GF 4 MX 440 w 3DMarku 2001 mam 4300-4400 .

I co ?

Powiedz mi jak można podkręcić GF2 na 300 core i 460 memory ?

GF4 MX 440 ma ekstra wyjście TV wbudowane w chip i Antyaliasing nowy który o dziwo mocno nie zwalnia szybkości renderowania grafiki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego p2 to ja mam zamiar krecic do oporu wczoraj przez pul godziny mialem 500mhz tylko lonczenie pinow olowkiem mi sie popsulo a co do modernizacj proca wpierwszej kolejnosci to tesz gupio zakladajac ze najpierw kupie proca i plyte glowna to przy 4mg strio3d taki atlonxp1700+ to troche gupio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...