Doctus Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Jakis czas temu kupilem pamiatki Twinmosa DDR 400. Ale mam problem z nominalnym taktowaniem. Gdy pamieci sa ustawione w biosie jako 200 MHZ nie dzialaja mi opcje Direct 3D, a co za tym idzie nie odpala sie zadna gra. Gdy ustawie pamieci na 166 MHZ FSB wszystko dziala poprawnie. Jaka moze byc przyczyna takiego zachowania? Blad pamieci, czy nie kompatybilnosc z reszta konfiguracji? Plyta Asus A7V880, procek AMD 2000+ XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 moje twinmosy tez z [gluteus maximus] dzilaja przy fsb 166-190 @2.6v a przy 200-210@2.9 z domyslnymi timingami jednym slowe shity nie pamieci odradzamu kupno tym ktorzy chcieli je brac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 No niestety z twinmosami to teraz loteria... Sam ostatnio kupilem kostke 256 (M.tec) 05084 TTD7608F8E50D, ktora na ustawieniach fabrycznych cl2.5-3-3-8 z v2.6 czasami wywala sie w prime95 po minucie :| Teraz pamiec leci z druga koscia jak w podpisie z napieciem 2.7 (wiecej nie mam jak ustawic w biosie) prime95 przechodzi spokojnie ale w memtescie losowo.. albo godzinami przechodzi test bez problemu, albo wali bledami.. (nie wiem moze jeszcze brak jej pradu :|) Podnies napiecie powinno pomoc. Tez odradzam narazie kupowanie twinmosa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Twiny lubia duzo pradu fakt. Ale sprobuj sie pobawic timingmai i zobacz efekty daj maxx napiecie i timingi 11albo7-3-3-2.5. Osobiscie moje na FSB200 szly 6-3-3-2 na 2.9V wiec probuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Widze ze najnowsze kostki to 2x wieksza porazka niz te co rok temu. 2 lata temu to byly twinki :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 a oddasz za darmo tego G4? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 A mi się trafiły dobre twinki chodzą teraz jak w opisie (idą lepiej ale poco? tak mi wystarcza) przechodzą prime i super pi i 3dmarki wszystko jest wporzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...