kobe83 Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Posiadam na "styk" kabel H-155 Belden od anteny BabuYagi 15DBI do mojej karty sieciowej. Chciałbym przenieśc komputer w inne miejsce w domu, ale nie mam naddatku kabla. Chiałbym sie dowiedzieć czy istnieje mozliowść przedłużenia tego kabla za pomocą np jakichś złączek albo bezpośrednio związać i owinąć taśma :D Czy nie trace nic na takim sztukowaniu, czy może lepiej kupić nowy kabel o odpowiednej długości i wtedy połaczyc go z karta i anteną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 nie wiem ile tego kabla masz ale jak krótki 5-10 m to poszukaj w ofertach sklepów z wifi są takie złączki z dwiema końcówkami N i mozesz do tego dokręcić brakujący odcinek kabla... no ale bedą straty na sygnale niestety więc lepiej chyba nowy dłuższy kabelek... drozej ale skuteczniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Kabla jest koło 10 metrów. Czy starty na sygnale oznaczaja mniejszą predkość ogolnie internetu, czy tylko zmniejszy się siła sygnału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Jak straty zejda powyzej pewnej granicy zacznie sie zrywac polaczenie, a karta automatycznie bedzie probowala negocjowac nizsze predkosci w celu wynegocjowania stabilnego polaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...