Skocz do zawartości
DFlash

Problem Z Pocztą I Nie Tylko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dziwny problem z pocztą mianowicie nie mogę wysyłać załączników na serwer. Zawsze po ok. 3 minutach wyskakuje komunikat "połączenie zerwane przez zdalny serwer" i nazwa serwera. Sam tekst to też mi się nie zawsze za pierwszym razem wysyła. Zauważyłem też że np. gdy daje w necie ogłoszenie i chce dodać zdjęcie to jest ten sam problem, czyli tak jak bym nic nie mógł od siebie wysyłać. Net mam radiowy, admin mówi że u niego wszystko dobrze jest i że coś mam w windowsie u siebie nie tak ustawione, ale nie wie co to może być. Gadałem z kumplem co ma też stąd net i u niego załączniki idą bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnego firewalla nie instalowałem, zaawansowane opcje skanera poczty w mks też wyłączone mam. Na pewno coś mi blokuje wysyłanie tylko nie mam pojęcia co. Tydzień temu robiłem formata i nawet jak był zainstalowany sam windows to od razu weszłem na pocztę i sprawdzałem czy prześle załącznik na serwer i już nie przesyłał czyli wydaje mi się że coś w windowsie trzeba włączyć/wyłączyć tylko co? Mam XP.

P.S Za pierwszym razem ta odpowiedż też mi się nie dodała, wyskoczył ten sam komunikat co z załącznikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi