DFlash Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Witam, mam dziwny problem z pocztą mianowicie nie mogę wysyłać załączników na serwer. Zawsze po ok. 3 minutach wyskakuje komunikat "połączenie zerwane przez zdalny serwer" i nazwa serwera. Sam tekst to też mi się nie zawsze za pierwszym razem wysyła. Zauważyłem też że np. gdy daje w necie ogłoszenie i chce dodać zdjęcie to jest ten sam problem, czyli tak jak bym nic nie mógł od siebie wysyłać. Net mam radiowy, admin mówi że u niego wszystko dobrze jest i że coś mam w windowsie u siebie nie tak ustawione, ale nie wie co to może być. Gadałem z kumplem co ma też stąd net i u niego załączniki idą bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Sprawdź konfigurację firewalla, możliwe że nieświadomie sam to blokujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DFlash Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Żadnego firewalla nie instalowałem, zaawansowane opcje skanera poczty w mks też wyłączone mam. Na pewno coś mi blokuje wysyłanie tylko nie mam pojęcia co. Tydzień temu robiłem formata i nawet jak był zainstalowany sam windows to od razu weszłem na pocztę i sprawdzałem czy prześle załącznik na serwer i już nie przesyłał czyli wydaje mi się że coś w windowsie trzeba włączyć/wyłączyć tylko co? Mam XP. P.S Za pierwszym razem ta odpowiedż też mi się nie dodała, wyskoczył ten sam komunikat co z załącznikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 nie instalowales firewall'a ale w xp+sp2 jest standardowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DFlash Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Jak to jest ta zapora połączenia internetowego to mam to odznaczone czyli nie powinno działać, chyba że jest jeszcze jakiś inny firewall to piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...