leonardo Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Siema.Dołożyłem sobie do kompa 265mb pamięci,wcześniej miałem 128mb,wszystko pięknie lata,ale jak chce zainstalować Windows XP,to wyskakuje mi po pewnym czasie niebieski ekran i że coś nie tak z pamięcią.Jak wyjmę 256 to wszystko działa normalnie. Mam płytę Solteka SL-75KAV.Wiem,że powinienem szukać w postach blue screen'y,ale kompletnie nie łapie o co tam chodzi.PLZ 4 hlp.THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Calkiem mozliwe ze twoje pamiatki gryza sie z drugimi lub te nowe gryza sie z plyta. Sproboj na poczatek poluzowac timingi dla pamieci lub wyczyscic bios i instalowac system na optymalnych ustawieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Może najzwyczajniej w świecie ta kość jest uszkodzona. Przetestuj Memtestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dick Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 (edytowane) wyjmij kosc 128 mega i wloz same 256 jak masz blue screen to do kosza...ewentualnie daj reset biosa....jak chodzi to mozesz experymentowac z kolejnoscia wkladania...pamieci w slot.. :blink: Edytowane 11 Marca 2005 przez dick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Przetestuj po jednej kosci www.memtest.org Jak obie sa ok to ustaw to gorsza w pierwszym slocie, ta o gorszych parametrach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonardo Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Oki,jest dopiero 1 w nocy to se troche pogrzebie przy tym złomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonardo Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Co to jest BIOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonardo Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Tylko żartowałem:PZrobiłem ten test memtestem i 1 test nie wykazał żadnych błędów,trwał chyba 40 min,a chciało mi zrobić jeszcze 8 takich testów.Dzisiaj z rana spróbuje zainstalować XP na 256. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonardo Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Dzieki Dick miałeś rację.Przekładałem pamięci ,aż na jednej działa normalnie.Dzięki wam mam Winde XP.Dzięki. Po raz kolejny ekipa Tweak.pl uratowała mój komputer:P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...