combat Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Szukalem odp ale nie znalazlem Witam jestem po zmianie mobo, padl moj wysluzony ECSik i zmienilem na tego Solteka. Ale mam kilka pytan , np dlaczego na ECSie mialem FSB 200 w okolicach 2,2Ghz a teraz w tych granicach to jedynie FSB 166 chodzi. Czy sa jakies ustawienia w biosie ktore pominolem? Bo naprawde chcialbym osiagnac choc to co bylo na ECS a narazie nic z tego. Komp robi sie bardzo nie stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@t Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 ta płyta to w zasadzie FRN2-L a o niej jest duży temat i tam wszystko znajdziesz. A tak w skrócie to rozumiem że wyciągasz wysokie zegary, ale nie idzie stabilnie/wcale na magistrali 200 MHz wiec: - zluzuj timingi na pamiątkach - wrzuc sobie bios 1.7l lub 1.7lfb -są do frn2-l ale na frn3 działaja i pozwalaja na lepsze OC - w advanced chipset features ustaw System Performance na optimal - i jeszcze zworka od wyboru magistrali 100/133 lub 166/200: czasami pomaga jak jej poprostu nie ma :wink: i mimo wszystko polecam ten topic: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=30672 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) Dobrze mówi, ja mam tę płytę i wszystko śmiga znakomicie.Fsb 220 osiągnąłem bezproblemowo po zmianie biosu(kolega podał wyżej jaki)Napisz jakie masz pamięci. Edytowane 12 Marca 2005 przez qqrydza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...