Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No więc prawdopodobnie wkrótce będę zmieniał kompa (najpierw muszę sprzedać starego) i zamierzam kupić Pentium 4 (oczywiście 1.6 NW). Z tego co słyszałem RDRAMy są lepsze od DDRów. Poza tym mam wrażenie, że nowe DDRy nie pasują do starych płyt (może się mylę), natomiast nowe RDRAMy zamontuje na każdej płycie, która je obsługuje (no i posiada odpowiednie FSB).

Chodzi mi o to, czy kupując P4 nie będę narażony na wymianę płyty głównej, gdy będę chciał zmienic procek lub ramy. A może jednak AMD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam sie juz nie bede wypowiadal bo to juz jest nudne

ale to chyba wiadomo co lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>;d

dodam tylko ze jesli nie chcesz za pol roq kupowac nowego kompa to bierz wiesz co :P

:arrow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to chyba wiadomo co lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>;d

dodam tylko ze jesli nie chcesz za pol roq kupowac nowego kompa to bierz wiesz co :P

To wcale nie takie proste jak się wydaje. Ale co byś ty innego powiedział: "AMD jest najlepsze, rządzi ponieważ... chm ponieważ ja mam AMD"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - ojoj - zaraz pekne ze smiechu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wcale nie takie proste jak się wydaje. Ale co byś ty innego powiedział: "AMD jest najlepsze, rządzi ponieważ... chm ponieważ ja mam AMD"

ja nie mowie ze amd jest lepsze ale Ci mowie co bedzie lepsze na przyszlosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc prawdopodobnie wkrótce będę zmieniał kompa (najpierw muszę sprzedać starego) i zamierzam kupić Pentium 4 (oczywiście 1.6 NW). Z tego co słyszałem RDRAMy są lepsze od DDRów. Poza tym mam wrażenie, że nowe DDRy nie pasują do starych płyt (może się mylę), natomiast nowe RDRAMy zamontuje na każdej płycie, która je obsługuje (no i posiada odpowiednie FSB).

Chodzi mi o to, czy kupując P4 nie będę narażony na wymianę płyty głównej, gdy będę chciał zmienic procek lub ramy. A może jednak AMD?

ja mam to co widac ponizej..

jestem z tego bardzo zadowolony... chociaz zamiast gf 2 TI przydal by sie teraz jakis gf3,

co do wydajnosci ramow to sis645DX pobija RDRAM o duzo.......

jezeli Ci sie nie spieszy to poczekaj na p4s533, a wtedy masz spokoj przynajmniej na rok... bo ta plyta juz oficjalnie obsluguje p4 na szynie 533 ktore to wyjda jakos w czerwcu...

co do tego asusa to ma tylko jeden ERROR max fsb na proca to 166, ktore to osiagne lada dzien... plyta juz mi na tyle startuje ale sie winda rozkracza...

prawdopodobnie jest to wina zasilacza bo mam marnego 300W Megabajt`a, gdzie napiecia skacza jak pchla.. raz w gore raz w dol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jeśli masz tyle kasy to poszekaj chwilke i kupuj nowego Athlona Thoroughbred'a

on dopieroi będzie dawał czadu

Nie wiem czy zdradzę Intela w końcu miałem już 4 procki i na żadnym się nie zawiodłem. A przy okazji to jak się w końcu będzie nazywał ten nowy Athlon :D bo każdy pisze to inaczej. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem

chyba jeszcze nie wiadomo

może tak poprostu

tak jak jądro

choć kto wie

poczekamy zobaczymy

aha bądź przyszłościowy

jak ktoś napisał tylko krowa się nie zmienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już masz czekac to może poczekasz na ClawHammer`a? :)

to napewno pobijen a głowe P4  :lol:

Teoretycznie, to zawsze trzeba by czekać. Nieważne jaki by się kupiło procek, to i tak zawsze w końcu wyjdzie lepszy procek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...