Skocz do zawartości
badboy11

Gigabite Ga-8i915p-g - Jaki Zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem niedawno płytkę GA-8I915P-G. Mam zasilacz 20-pinowy natomist na płycie jest 24-pinowe wejście. Po podłączeniu w takiej konfiguracji komp wyłącza się po około 15-10 sekundach, występuje jeszcze opis: CMOS Checsum error. Co to może być za problem? Zasilacz nie wyrabia czy nie to wejscie czy może coś jeszcze innego? Proszę o pomoc bo nie mam się na czym uczyć..;-)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taka plyte i nie ma roznicy czy chodzi na wtyczce 20 czy 24 piny, mialem Mode Coma 350 gtf z 20 pinami i chodzilo bez problemu, teraz Chieftec 360 202 Df ma 24 piny i tez nie ma problemow, taki komunikat moze swiadczyc o rozladowanej baterii lub uszkodzeniu biosa. Sproboj zmienic baterie, zrestartowac bios (lub nagrac na nowo - moze byc taki sam) Poza tym jest w biosie ustawienie M.I.B - ustaw na disabled - jak mialem pamieci no name to komputer sie restartowal przy wlaczonym M.I.B.

Poza tym do platformy 775 potrzeba minimum 350 Watt i komunikat w biosie moze nie miec z tym nic wspolnego, poniewaz po pojawieniu sie takiego komunikatu komputer startuje z ustawieniami default.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi