badboy11 Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Witam! Kupiłem niedawno płytkę GA-8I915P-G. Mam zasilacz 20-pinowy natomist na płycie jest 24-pinowe wejście. Po podłączeniu w takiej konfiguracji komp wyłącza się po około 15-10 sekundach, występuje jeszcze opis: CMOS Checsum error. Co to może być za problem? Zasilacz nie wyrabia czy nie to wejscie czy może coś jeszcze innego? Proszę o pomoc bo nie mam się na czym uczyć..;-) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hindiu Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Mam taka plyte i nie ma roznicy czy chodzi na wtyczce 20 czy 24 piny, mialem Mode Coma 350 gtf z 20 pinami i chodzilo bez problemu, teraz Chieftec 360 202 Df ma 24 piny i tez nie ma problemow, taki komunikat moze swiadczyc o rozladowanej baterii lub uszkodzeniu biosa. Sproboj zmienic baterie, zrestartowac bios (lub nagrac na nowo - moze byc taki sam) Poza tym jest w biosie ustawienie M.I.B - ustaw na disabled - jak mialem pamieci no name to komputer sie restartowal przy wlaczonym M.I.B. Poza tym do platformy 775 potrzeba minimum 350 Watt i komunikat w biosie moze nie miec z tym nic wspolnego, poniewaz po pojawieniu sie takiego komunikatu komputer startuje z ustawieniami default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandollino Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam! Dla pewności kup przejściówkę z 20 na 24 piny (na allegro po 13zł, ja kupiłem w sklepie za 15zł). Mały wydatek a może pomoże. Możesz też kupić zasilacz 24pin (Chieftec - około 150zł). pzdr, pandollino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...