Skocz do zawartości
Rafels

Leadtek 6800gt Padł Tv-out Help

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.

Mam następujący problem: Prawdopodobnie padło mi wyjście TV na karcie jak w temacie :( TV out działał, a teraz milczy... mam w związku z tym kilka pytań do szczęśliwych posiadaczy bo już sam zgłupiałem:

1. czy 6800GT w "menedżerze urządzeń" jest widoczna jako jedna? czy 2 karty? (dual head? jak kiedyś miałem radka to zdaję się tak było)

2. czy przy starcie kompa (na etabie biosu) widać to samo na TV co na monitorze? (wydaje mi się, że tak było)

3. Jak upewnić się, że rzeczywiście coś padło na wyjściu (najlepiej nez wyjmowania karty - bo, żeby ją wyjąć muszę zdemontować mój "wspaniały zestaw młodego hydraulika") :wink:

Uprzedzając pytania napiszę od razu, że uszkodzenie kabli wykluczyłem (zamiana, podłączenie do innego TV, itp) próby wymuszenia wykrywania TV w sterowniku nic nie dają, TV milczy i ani nic nie mrugnie na nim. Do tego sprawdziłem działanie karty z dwoma monitorami DVI + VGA i w tej konfiguracji jest OK.

Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Wymontowanie karty to ostateczność .

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. czy 6800GT w "menedżerze urządzeń" jest widoczna jako jedna? czy 2 karty? (dual head? jak kiedyś miałem radka to zdaję się tak było)

2. czy przy starcie kompa (na etabie biosu) widać to samo na TV co na monitorze? (wydaje mi się, że tak było)

3. Jak upewnić się, że rzeczywiście coś padło na wyjściu (najlepiej nez wyjmowania karty - bo, żeby ją wyjąć muszę zdemontować mój "wspaniały zestaw młodego hydraulika")  :wink: 

1323008[/snapback]

Witaj

1. Jest tylko jedno urządzenie.

2. U mnie nie widac.

3. podłacz ją bezposrednio poprzez kabel (ten szary co dostales w zestawie) s-video.

Ale działało i nie działa?? czy jak, bo nie rozumiem...

NA BANK sprawdzales kable ??l.. No a co innego moze byc... Jezeli na INNYM kablu to samo to niestety padło SAMO gniazdo.. karte na gwarancje oddać byś musiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

2. U mnie nie widac.

U mnie jak podłączyłem drugi monitor VGA to widac to samo co na głównym

3. podłacz ją bezposrednio poprzez kabel (ten szary co dostales w zestawie) s-video.

Ale działało i nie działa?? czy jak, bo nie rozumiem...

Podłączałem tym szarym s-video, innym s-video, przejściówką s-video-chinch, zawsze to samo... Nie wykrywa monitora, i ciemność. Wcześniej działało na przejściówce s-video - chinch (copmposite)

... Jezeli na INNYM kablu to samo to niestety padło SAMO gniazdo.. karte na gwarancje oddać byś musiał.

No właśnie :sad: tak będę musiał zrobić.

Wielkie dzięki za pomoc

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi