Jewicz Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Siema.. Mam płyte Gigabyta IPE1000G i proc P4 3Ghz Preskott No i niewiem skad i dlaczego od paru dni strasznie mu skoczyła temperatura chipsetu wcześniej radiator na nim był letki a teraz po paru godzinach pracy poprostu jest zaj**iście gorący tak samo z procem wcześniej normalna jego temperatura na obciążeniu wynosiła około 51* a wczoraj wieczorem skoczyła do 63* niewiem skad nic nie kreciłem jedyne co zrobiłem w kompie to dodałem coller na przednim panelu... ( ale to raczej neimożliwe zeby to spowodowało ogrzenie:| ) Pomóżcie jak domowym sposobem moge to zrobić bo ni mam kasy na zakup chłodzenia... Pomocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 U mnie powód był banalny - zdechł wiatrak na radiatorze od chipsetu. :blink: Temperaturę chipsetu powoduje też gorący radiator od procka - jesli masz BOXowe chłodzenie, to ono potrafi się nieźle nagrzać i wymaga dobrego obiegu powietrza w budzie. Spróbuj odpalić go z otwartą budą i wtedy sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 a sprawdz jak się kręcą wiatraczki z jaką prędkością prawdopodobnie po dodaniu wiatraczka bios obniżył ci prędkości w innych wentylach i tm podskoczyły ..............teoria raczej z kosmosu ale warto zobaczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Ha a moze cooler ten nowy wydmuciach!e potrzebne powietrze u lipa brakuje go w srodku :) zobacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 No właśnie powiedz gdzie zamonotowany i jak dmuch powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jewicz Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) No to tak po 1 Ni emam wiatraka na chipsecie:P tylko zwykły radiator ;] a predkość wiatrolota na procu to około 2700rpm NA otwartej budzie temp proca to 57* wiec spadłą o 6* ale to i tak duzo... a chipset nadal parzy..:( a coller ten nowy jest zamontowany na 2 zaślepkach od wejścia 5.25" i wjeje powietrze do budy ( przy czym zajeiscie chłodzi dysk) kurde no ja niewiem co sie dzieje :( TEraz oszpece sobie kompa i w montuje ten nowy cooler z tyłu zeby wiał na chipset i na proca moze to cos pomoze ale z przodu zostaniebrzydka dziura:( Edytowane 12 Marca 2005 przez Jewicz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) nie no zostaw ten na przodzie (boku??) i kup za 10 zl jakis wentylek 40x40 i przykrec to radiatora od NB...bankowo pomoze...a jak temp nie spadnie to zdejmij go(radiator)bo moze pasta jakas biena byla i juz stracila swoja MOC :P wtedy kupisz cos za pare zloty i dasz....a jak to nie pomoze to ja nie wiem moze wadliwe cos :/ Edytowane 12 Marca 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jewicz Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) dałem ten wentl na na tył i temp proca spadł do 49* i radiator na nb tez juz sie troche shłodził.. a co do tego wentyna na nb to co o TYM myśłicie? Albo o TYM... Edytowane 12 Marca 2005 przez Jewicz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 lepiej to : http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=161 albo to : http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=162 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jewicz Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 A coś w miare taniego na proc?? (sochet 478) i w miare mocnego zeby zbiło tą temperature... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 co do tych zalmanow nie zapomnij nakleic tej gombki z pod orginalnego radiatora bo sapalisz płyte (wiem z autopsji) przynajmniej na abicie AI-7 tak mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) taka myśl oderwana od kontekstu długo masz ten komp? bo jeżeli tak to może Ci sie radiator zakurzył i trzeba by go przeczyścić jezeli nie: ależ wodzu co wódz to ja przepraszam ;) Edytowane 13 Marca 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) polecam ThermalRight'a NB-1 spokojnie wystarczy do pasywnego chlodzenia mostka nawet przy oc Edytowane 13 Marca 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jewicz Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 A gdzie i za ile takie cacuszko dostane?:> PS Fajna buda:P Pewnie cholerie cicha?::P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 ThermalRight NB-1 buda to zwykly Chieftec Dragon + gabka akustyczna :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jewicz Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Właśnei zamontorałem tego zalmana niebieskiego i dodatkowy coller z tyłu budy i łądnie zbił temoeraturke ;] dzienkiwielkie zeczywiście zalman rządzi!!:) a co do tych gombedczek z radiatora seryjnego to dziwna srawa:D bo musiałem odkleić tylko 2 paseczki i na boki przykleić... i tak dziwnie bo wygladało ale działa <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...