blam Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 mam problem - po każdym restarcie kompa slysze 2 dlugie sygnaly (o roznej czestotliwosci) - no i nic nie startuje, gdy jednak zresetuje BIOS moge normalnie wlaczyc komputer i zaladowac system. Wylaczenie kompa nie pozwala na ponowne jego wlaczenie bez resetu BIOSa. Za kazdym razem wiec przed wlaczeniem kompa czeka mnie zabawa ze zworkami. Moze ktos spotkal sie z podobnym problemem lub wie jak temu zaradzic? Dodam, ze moja plyta glowna to VIA p4x266 a bios Award Modular v6.00pg - przy czym jego upgrade do tej pory w niczym nie pomogl. Problem zaczal sie pojawiac po samoczynnym zwisie systemu (XP) - prawdopodobnie problemem byl borg TV (aplikacja do karty telewizyjnej). Oczywiscie podejmowalem wszelkie proby wymiany grafiki, itp Z gory dzieki za wszystkie porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=18845 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blam Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Niestety, ta sytuacja nie jest na tyle standardowa zebym znalazl gdzies jej opis - w tej specyfikacji tez jej nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 no to widze tylko dwa rozwiazania 1 nowy system 2 wykluczanie awarii poszeczegolnych pod zespołów stawiałbym na płyte ale specjalista nie jestesm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blam Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Moge dodac jeszcze, ze: Moja plyta to dokladnie: VIA P4XB-SA DM http://www.viavpsd.com/product/Download.jsp?motherboardId=7 Probowalem wgrywac wszystkie sugerowane pliki z BIOSem - niestety bez rezultatu - byc moze jest jeszcze gorzej i nawet gdy po resecie BIOSu zaladuje system to czesto sie restartuje. Co do tych 2 dzwiekow - to nie sa to standardowe dzwieki wysokiej czestotliwosci ale niskiej (kojarzace sie z buczeniem) dodatkowo drugi dzwiek jest troche nizszy niz pierwszy. Moze to chlodzenie ? - nie wiem czy z racji tego ze po resecie BIOSa wszystko jest w miare OK nalezy wykluczyc wadliwosc pozostalych podzespolow i wymienic kostke BIOSu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...