wizjonerek Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 helooo ;) Rany dokładnie jak w temacie jak zdjęc ten piekelny radiator na solteku Drv5 ???? są tam takie zaczemy chciał bym je pózniej użyć spowrotem . normalnie już próbowałem obcązkami ,pieńcetą rekami palcami tylo jeszcze językiem nie . to za diabła ne da sie zdjąc a chciałem wyszlifować ,nowa pasta bo tepmeratura za duża bo w idle ok 40 st a chciałem jescze troszke o/c . jak to ustrojstwo zdejmowaliscie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Spalił mi się kiedyś Soltek DRV4 razem z Athlonem więc ściągnołem sobie radiatorek z wentylem (wentyl biega w mojej obecenej płycie) :wink: Z tego co pamiętam schodzi bardzo łatwo tylko trzeba odpiąć na spodzie płyty dwa lub cztery zatrzaski (wentyl) i odkleić radiator. Ściągania z MOBO w obudowie nie polecam bo można zrobić dziureee :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Spalił mi się kiedyś Soltek DRV4 razem z Athlonem więc ściągnołem sobie radiatorek z wentylem (wentyl biega w mojej obecenej płycie) :wink: Z tego co pamiętam schodzi bardzo łatwo tylko trzeba odpiąć na spodzie płyty dwa lub cztery zatrzaski (wentyl) i odkleić radiator. Ściągania z MOBO w obudowie nie polecam bo można zrobić dziureee :wink: nie no to chyba jakiś lewy jestem własnie chodzi mi o te 2(w mojej mobo są tylko 2 czarne zasiki) za diabła nie moge ich sciagnac trzymaja sie jak diabli próbowałem juz dosłwnie wszystkiego , jak to diabelstwo uchwycić gdzie scisnać ,nacisnąc aby pusciły???? mocno trzymają ale na chipciu mam za wysoką temperature nawet jak zapodałem wentyl na radiator. wiec prawdopodobnie zle przylaga do chipcia. i dlatego musze go zdjąc i porzadnie zalozyć . jak to robiliscie u mnie to jakby z cementu . normalnie nie mozna prawie nic z nimi zrobić pomoznie koledzy 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać z jakiego chicia :lol: zdejmujesz ten radiator. No dobra a teraz konkrety, próbowałeś żyłką ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać z jakiego chicia no jak to z jakiego no z chipcia ,tzn cipcia. eee to znaczy chipseta :))) 8) a zyleką nie probowałem . masz na mysli aby zylką okrecić zaczepy od 2 strony płyty ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 aodetnij je w cholere i kup sobie sruby ja tak mam na asusie i spoko jest przerobilem sobie radiatora takiego sporego jak byl u kogos na procku przykrecilem wentyl przesmarowalem jeszcze go zwolnie i teraz przy normalnej pracy mam 26stopni przy full stres 28 ale nei wiem wiem ze musi byc okolo 17 aby chodzilo na 1700jak bedzie mi sie chcialo to moze wc zaloze na chipa nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 aodetnij je w cholere i kup sobie sruby ja tak mam na asusie i spoko jest przerobilem sobie radiatora takiego sporego jak byl u kogos na procku przykrecilem wentyl przesmarowalem jeszcze go zwolnie i teraz przy normalnej pracy mam 26stopni przy full stres 28 ale nei wiem wiem ze musi byc okolo 17 aby chodzilo na 1700jak bedzie mi sie chcialo to moze wc zaloze na chipa nie wiem Hmmm no własnie ja je chciałem pózniej uzyć powtórnie i dlatego problem . ale chuba je wywale w diabły .bo to jakaś paranoja jest w tej chwili mam 41 st 8O :x czyl Duuuuuuuuzo a duzo. kom działa ok nic sie nie sypie ale denerwuje mnie ta temperatura a chciałem proca wiecej podciągnąc . .jak dzisiaj wróce z pracy to je obetne i wkrece na sróbkach z nakretkami zapodam paste i zobaczymy jaka bedzie temeratura:))) Ps. sposób na żylke nic nie dał jak sie dzą tak zaczepy siedziały :(( i nic je nie rusza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...