Skocz do zawartości
nowys

Jaka Grafe Kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie Geforce4Ti duuużo lepsza od R9550.Tak sie okazuje ,ze ostatnio testowałem i nie ma takiej możliwośći aby Radek zbliżył się nawet do 4Ti.Nawet po podkręceniu Radka do warości Radeona 9600Pro(350/250).Na koniec jeszcze na potwierdzenie wyniki 3DMarka2001:4Ti- 10498 a Radek 9550@9600Pro - 7872.

Oczywiście trzeba sie troche nagimnastykować aby kupić takie karty w okolicach 200zł.szczególnie 4ti .Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym jednak na twoim miejscu kupił radzia 9550... karta nowa i na gwarancji.... Jakiś czas temu miałem podobny dylemat... ale w cenie do 300 zł... gdyby wtedy radek 9550 był na rynku.. to bym go lupił.. lecz zostałem skazany na alegro... i kupiłęm 4Ti... ogólnie zakupu nie zaluje.. lecz troche doskwiera brak gwary i pewien mankament z wyjsciem TV... (o którym nie było napisane na aukcji)....

Lecz ostateczny wybór pozostawiam tobie....

P.S. Nie pakuj się oczywiście w żadne kastraty pokroju 64bit itp.. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie składa że ostatnio miałem i radka i gf4

i jest tak że w 3dm03 jest lepszy radek

a w 3dm01 gf4

wiec decyzja nmalezy do trudnych

aha no i gf4 nie poszedl z plyta agp x4 (sie wieszał) radka nie było czasu przetestowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie składa że ostatnio miałem i radka i gf4

i jest tak że w 3dm03 jest lepszy radek

a w 3dm01 gf4

wiec decyzja nmalezy do trudnych

aha no i gf4 nie poszedl z plyta agp x4 (sie wieszał) radka nie było czasu przetestowac

1325644[/snapback]

no niewiem , przy kreconym 9550 jest lepszy od ti4200

a ze radzi sobie dobrze z dx8 i dx9 to chyba tylko lepiej

zdecydowanie r9550 pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Geforce4Ti duuużo lepsza od R9550.Tak sie okazuje ,ze ostatnio testowałem i nie ma takiej możliwośći aby Radek zbliżył się nawet do 4Ti.Nawet po podkręceniu Radka do warości Radeona 9600Pro(350/250).Na koniec jeszcze na potwierdzenie wyniki 3DMarka2001:4Ti- 10498 a Radek 9550@9600Pro - 7872.

Oczywiście trzeba sie troche nagimnastykować aby kupić takie karty w okolicach 200zł.szczególnie 4ti .Pozdrawiam

1325616[/snapback]

nie wiem jak to zrobiłeś ale ja na swoim radku na częstotliwościach (400/500) wyciągam ok. 9000ptk w 3dmarku 2k1se gdyby nie procesor było by jeszcze więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze bym brał Radka.

moze 4Ti sa szybsze ale w Dx 8.0 a Radki robia swoje w Dx9.0 (stad te roznice na w 3dmarkach 2001 i 2003-,ktory testuje karty pod Dx 9.0)

A teraz jest "era" Dx 9.0

A no i wazna jest gwarancja bo jak kupisz uzywany 4Ti to bez gwary i moze miec jakies "ukryte wady"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi