nordavind Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Witam. Od niedawna jestem posiadaczem monitora LCD i chciałbym się dowiedzieć jakie są optymalne ustawienia obrazu dla oczu, czy lepiej np dać większą czy mniejszą jasność, tak samo z kontrastem? Naczytałem się o LCD, że nie powodują zmęczenia oczu, są zdrowe itp. , a mnie po 2 godzinach już lekko bolą :sad: Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Witam. Od niedawna jestem posiadaczem monitora LCD i chciałbym się dowiedzieć jakie są optymalne ustawienia obrazu dla oczu, czy lepiej np dać większą czy mniejszą jasność, tak samo z kontrastem? Naczytałem się o LCD, że nie powodują zmęczenia oczu, są zdrowe itp. , a mnie po 2 godzinach już lekko bolą :sad: Pozdr. 1324199[/snapback] Niech zgadne... Samsung 913N ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AssAssin Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Niech zgadne... Samsung 913N ? :) 1324216[/snapback] Hmm wszedlem tu przypadkiem mam wlasnie tego samsunga i problem ...oczy bola po pewnym czasie....?? dlaczego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nordavind Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 hehe... Samsung, ale 172X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinio Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam. Od niedawna jestem posiadaczem monitora LCD i chciałbym się dowiedzieć jakie są optymalne ustawienia obrazu dla oczu, czy lepiej np dać większą czy mniejszą jasność, tak samo z kontrastem? Naczytałem się o LCD, że nie powodują zmęczenia oczu, są zdrowe itp. , a mnie po 2 godzinach już lekko bolą :sad: Pozdr. 1324199[/snapback] Staraj się ustawiać jak najniższą odpowiadającą Tobie jasność, LCD pod tym względem dają po oczach o wiele bardziej niż CRC, dodatkowo dzięki temu osiągniesz głębszą czerń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...