Skocz do zawartości
Brzydal_

Brak Tv W Tunerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tuner Winfast TV2000XP

Zaonstalował się bez problemu. Potem zainstalowałem Winfast PVR, ale kiedy każę mu się ''dostroić'', to przelatuje skan kanałów i ... NIC.

Kabel telewizyjny podłączony (z sygnałem, na pewno , sprawdzałem na normalnym telewizorze').

Dlaczego nie może znaleźć żadnej stacji telewizyjnej?

Tuner radiowy działa.

Athlon 2600XP, 2x512MB TwinMos Dual, Gainward GF6600GT, Seagate 160GB, Asus A7N8X-E Deluxe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze masz ustawione w "TV Source" na antene a nie na kabel. Zreszta ja u siebie ustawilem Source na kabel, Area na "custom defined" + dodatkowo zaznaczylem "Adaptive channel scanning" (skan trwa troszke ale przynajmniej dokladniej szuka). Druga sprawa ze moze kabel masz marnej jakosci, lub po drodze antena=komp jest on łaczony co adekwatnie wplywa na jakosc sygnalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze masz ustawione w "TV Source" na antene a nie na kabel. Zreszta ja u siebie ustawilem Source na kabel, Area na "custom defined" + dodatkowo zaznaczylem "Adaptive channel scanning" (skan trwa troszke ale przynajmniej dokladniej szuka). Druga sprawa ze moze kabel masz marnej jakosci, lub po drodze antena=komp jest on łaczony co adekwatnie wplywa na jakosc sygnalu.

1324777[/snapback]

Witam,

Mam ten sam problem z kartą - już chciałem ja dać do reklamacji. Możesz mi po krótce napisać co masz zainstalowane (kodeki, soft itp), na kompie. Ja tak cudowałem że system powaliłem i musiałem od nowa zainstalować. Ale na czystym systemie też nie chciał działać - tzn. system wykrywa kartę ale przy skanie nie łapie kanałów - radiowych też. Podłączyłem kamerę do złącza S-Video i niby wszysko działa - ale z głowicy tunera nie łapię sygnału.

Mam antenę szerokopasmową ze wzmacniaczem.

P4 1,8@2,4 AsusP4P800Dlx, 512MB,Gf5600, Winfast TV2000 Exp Ed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również poprzednim razem przeinsatlowałem ŁINDOŁSA bo tak mieszałem że namieszałem... kabel chyba jest oki bo dopóki nie odtworze film, że prawy przycisk i "odtwórz na moim ekranie" to wszystko jest oki... Ale najbardziej wkurzajace jest że trzeba się obracać do tv bo tylko tam wyświetla się menu programu[myszką po podkładce- na monitorze nic nie widać- za to na tv wszystko i żeby powrócił widok na ekran monitora to trzeba nieźle się namęczyć celując w zamkniecie programu na tv], a wszystko było jak należy wcześniej tzn. menu programu SUBEDIT[bo takiego yużywam do dtwarzanai filmów]było n amonitorze a teraz jest wyłacznie widoczne na tv...aha SUBEDIT też odinstalowąłem i zainsatlowałem...moze dziś spóbuje przeinsatlować WINDOWS MEDIA PLAYER...

Kodeki któe używam: K-LITE CODEC

PROGRAM DO ODTWARZANIA: SUBEDIT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi