Brzydal_ Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Witam Tuner Winfast TV2000XP Zaonstalował się bez problemu. Potem zainstalowałem Winfast PVR, ale kiedy każę mu się ''dostroić'', to przelatuje skan kanałów i ... NIC. Kabel telewizyjny podłączony (z sygnałem, na pewno , sprawdzałem na normalnym telewizorze'). Dlaczego nie może znaleźć żadnej stacji telewizyjnej? Tuner radiowy działa. Athlon 2600XP, 2x512MB TwinMos Dual, Gainward GF6600GT, Seagate 160GB, Asus A7N8X-E Deluxe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Moze masz ustawione w "TV Source" na antene a nie na kabel. Zreszta ja u siebie ustawilem Source na kabel, Area na "custom defined" + dodatkowo zaznaczylem "Adaptive channel scanning" (skan trwa troszke ale przynajmniej dokladniej szuka). Druga sprawa ze moze kabel masz marnej jakosci, lub po drodze antena=komp jest on łaczony co adekwatnie wplywa na jakosc sygnalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzydal_ Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Ustawienia miałem dobrze. Odinstalowałem to coś i zainstalowałem DScalera. Chodzi. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamalina Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Moze masz ustawione w "TV Source" na antene a nie na kabel. Zreszta ja u siebie ustawilem Source na kabel, Area na "custom defined" + dodatkowo zaznaczylem "Adaptive channel scanning" (skan trwa troszke ale przynajmniej dokladniej szuka). Druga sprawa ze moze kabel masz marnej jakosci, lub po drodze antena=komp jest on łaczony co adekwatnie wplywa na jakosc sygnalu. 1324777[/snapback] Witam, Mam ten sam problem z kartą - już chciałem ja dać do reklamacji. Możesz mi po krótce napisać co masz zainstalowane (kodeki, soft itp), na kompie. Ja tak cudowałem że system powaliłem i musiałem od nowa zainstalować. Ale na czystym systemie też nie chciał działać - tzn. system wykrywa kartę ale przy skanie nie łapie kanałów - radiowych też. Podłączyłem kamerę do złącza S-Video i niby wszysko działa - ale z głowicy tunera nie łapię sygnału. Mam antenę szerokopasmową ze wzmacniaczem. P4 1,8@2,4 AsusP4P800Dlx, 512MB,Gf5600, Winfast TV2000 Exp Ed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tallib Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Ja również poprzednim razem przeinsatlowałem ŁINDOŁSA bo tak mieszałem że namieszałem... kabel chyba jest oki bo dopóki nie odtworze film, że prawy przycisk i "odtwórz na moim ekranie" to wszystko jest oki... Ale najbardziej wkurzajace jest że trzeba się obracać do tv bo tylko tam wyświetla się menu programu[myszką po podkładce- na monitorze nic nie widać- za to na tv wszystko i żeby powrócił widok na ekran monitora to trzeba nieźle się namęczyć celując w zamkniecie programu na tv], a wszystko było jak należy wcześniej tzn. menu programu SUBEDIT[bo takiego yużywam do dtwarzanai filmów]było n amonitorze a teraz jest wyłacznie widoczne na tv...aha SUBEDIT też odinstalowąłem i zainsatlowałem...moze dziś spóbuje przeinsatlować WINDOWS MEDIA PLAYER... Kodeki któe używam: K-LITE CODEC PROGRAM DO ODTWARZANIA: SUBEDIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 yyyyyyy chyba ci się pomylił TV-OUT z kartą telewizyjną ;) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tallib Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Nom...nie ten topic kliknąłem co trzeba...:) i stąd nie na temat trochę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...