john2 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Bardzo proszę o wasze opinie gdyż nie wiem już, co się dzieje!!!!!! Po kilku dniach od zainstalowania systemu wszystko się wykrzacza, po włączeniu komputera Windows nie ładuje się. Włączam ponownie i wszystko jest OK lub innym razem wyskakuje okienko z trybem awaryjnym, itd. Przeważnie wszystko kończy się w ten sposób, że po kilku próbach włączenia zupełnie nie mogę już odpalić komputera. Czasem wyskakuje komunikat o braku jakiegoś pliku!!!! Kilka razy zdarzyło się, że po włączeniu bios nie wykrywał dysku twardego :-((. Instalowałem najnowszą wersję bios (wersja beta) i po jakimś czasie było to samo!!!! Instalowałem Windows XP już około 3 razy i zawsze kończy się w ten sam sposób, po kilku dniach wszystko szlak trafia!!! Mam jeszcze jeden pomysł, ponieważ płyta obsługuje RAID a jam mam jeden dysk wpięty w port SATA 1 (dostępne jeszcze SATA 2 oraz RAID 1,2,3,4) więc i tak tego nie wykorzystuję to zainstaluję wszystko bez sterowników dla RAID. Wcześniej instalowałem wszystkie dostępne sterowniki dla płyty głównej, może tutaj powstawał jakiś konflikt???? Czy to możliwe, że przez te sterowniki system nie działał tak jak trzeba? Proszę o wasze opinie! Jeszcze jedno dysk podzielony jest na trzy partycje C: 30GB, D: 20GB, E: 100GB. PS: Tym razem chyba spróbuję Windows-a 2000 (jest stabilniejszy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Kilka dni temu miałem podobne obiawy. Komputer nawet podczas stabilnej pracy (tak mnie się wydawało) potrafił się sam restartować poczym nie można było kompa odpalić a nawet wejść do biosa. Zacząłem szukać i okazało się że wysunęła mi się nieco karta graficzna. Po wciśnięciu jej na swoje miejsce komputer zaczął chodzi stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john2 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Jeżeli chodzi o hardware to raczej wszystko sprawdziłem grafikę, pamięci, tu wszystko powinno być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 U mnie akurat to było przyczyną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...